Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 9. 2013,
22.02

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Viktor Trenevski Dušan Kosič

Sobota, 28. 9. 2013, 22.02

4 leta, 1 mesec

Video: Zavrč se je vrnil na zmagovalne tirnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Zavrča so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav z 2:1 (1:0).

Nogometaši Zavrča so po porazu v Celju spet stopili na zmagovalno pot. Zmaga proti Triglavu, ki vse bolj trdno sedi na dnu lestvice (na 12 tekmah je doživel že deseti poraz), je bila glede na igre v tej sezoni vse prej kot nepričakovana. Odločilni gol je zabil rezervist Josip Fuček, Davor Bubanja pa je ob koncu tekme le ublažil kranjski poraz. Zavrč tako še naprej ostaja prvi zasledovalec vodilnega Maribora.

Po dokaj zaspanem uvodu so domači hitro prišli do vodstva. Po podaji Sandija Čeha s strani je pred svojega čuvaja lepo stekel Dino Kresinger in z glavo matiral Žana Pelka. V nadaljevanju gledalci, tokrat se jih je v Zavrču zbrala približno polovica povprečnega obiska tega novinca v ligi, niso spremljali prav posebej razburljive predstave, nevarnih poskusov praktično niso videli.

Šele v 44. minuti je Josip Golubar znova ogrozil vrata gostov, ko je nekoliko s strani prišel pred Pelka, kranjski čuvaj mreže pa je bil na mestu, tak kot pred tem, ko je najprej odbil žogo po strelu Dorisa Kelenca, naslednje poskuse pa so blokirali gostujoči branilci.

V 51. minuti so domači znova zagrozili prek Golubarja, ki pa je z glavo slabo končal obetavno akcijo. Deset minut pozneje so imeli dotlej najlepšo priložnost na tekmi Gorenjci. Mustafa Nukić je s strani sam prišel pred Gregorja Finka, ki je žogo odbil, a le do Luke Majcna, ki pa jo je poslal čez gol.

V tem delu igre so bili odločnejši in konkretnejši gosti, a v 86. minuti so zmagovalca dokončno odločili domači. Rezervist Fuček, ki je bil nenatančen v 84. minuti, se je na robu kazenskega prostora otresel svojega čuvaja in nato z lepim strelom zadel v levi zgornji kot vrat vratarja Pelka.

Kranjčani so sicer z golom Davorja Bubanje v 89. minuti, kranjski napadalec se je sprehodil skozi domačo obrambo in zadel z dobrih desetih metrov, še vzbudili nekaj upov pri svojih navijačih, a so bili domači v izdihljajih tekme dovolj zbrani in kakovostni, da so zadržali prednost.

Zavrč bo v 13. krogu v soboto gostoval v Novi Gorici, Triglav pa bo dan pozneje gostil velenjski Rudar.

Ne spreglejte