Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
12.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Domžale NK Celje NK Rudar NK Gorica NK Triglav NK Zavrč NK Krka

Sreda, 1. 8. 2012, 12.11

7 let, 12 mesecev

Video: Oglejte si, kako je Olimpija padla v Novi Gorici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Maribor je v Kranju nadaljeval serijo prvoligaških zmag. Luka Elsner je na klopi Domžal na tekmi s Koprom začel s porazom. Gorica je visoko premagala Olimpijo. Zmagala tudi Zavrč in prvič Celje.

Mariborčani so se na generalki pred povratno tekmo četrtega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Viktorii precej namučili v Kranju. V začetni postavi Maribora se je za razliko od tekme v Plznu znašlo kar šest novih igralcev. Po slabem prvem polčasu je Maribor drugega začel z dvojno zamenjavo. V garderobi sta ostala Jean-Philippe Mendy in Matic Črnic, vstopila pa Nusmir Fajić in Damjan Bohar. To se je Anteju Čačiću tudi izplačalo, saj je Fajić le 10 minut po vstopu in podaji Aleša Mejača dosegel edini zadetek na tekmi. Triglav je v drugem polčasu sicer napadel proti vratom Maribora, vendar so Štajerci mrežo ohranili nedotaknjeno. Dve priložnosti je imel Mustafa Nukić, ki je najprej s kakšnih 20 metrov zatresel vratnico, tik pred koncem tekme pa se je po njegovem strelu izkazal Jasmin Handanović. Maribor je tako nadaljeval serijo zmag.

Domžalčani so pred kamerami Planet TV igrali s Koprčani, ki so prišli do tretje zaporedne zmage. Na klopi Domžalčanov je v vlogi prvega trenerja debitiral Luka Elsner, ki si je izkušnje nabiral kot pomočnik Stevana Mojsilovića. Edini zadetek so nogometaši z Obale dosegli po akciji, ki jo je začel Ivica Guberac, nadaljeval Urban Žibert, njegovo podajo pa izkoristil Mitja Lotrič. Po dobre pol so imeli Domžalčani po prekršku Mateja Palčiča nad Erikom Janžo na voljo enajstmetrovko, vendar je Igor Nenezić obranil strel Goranu Vuku.

Gorica je obračun proti Olimpiji, ki je bila v nizu treh zmag, začela suvereno. Najprej je zadel Gianluca Lapadula. Prvi poizkus je Šeliga ubranil, pri drugem strelu z glavo pa je Italijan le zadel. Po pol ure igre je vodstvo Primorcev po protinapadu in strelu z roba kazenskega prostora povišal Amedej Vetrih, tretji zadetek pa je dosegel Massimo Coda. V zelo pestrem prvem polčasu je Olimpija zaostanek znižala po enajstmetrovki, ki jo je po prekršku Matije Široka priboril Matic Fink. Z natančnim strelom je zadel Nik Omladič. Vendar Gorica ni popuščala in še četrtič zatresla mrežo Olimpije. Po prostem strelu in odboju Šelige se je med strelce vpisal še tretji Italijan Daniele Bazzoffia.

Zavrč je presenetil velenjski Rudar, ki je bil po rezultatih sodeč največja osvežitev uvodne šestine prvenstva. Debitant v ligi je povedel po prostem strelu, ki ga je izvedel Nikola Šafarić, za povišanje vodstva tik pred polčasom pa je poskrbel Dino Kresinger. Leon Črnčič pa ni uspel preprečiti drugega poraza.

Celjani so na obračunu klubov z začelja lestvice proti Krki prišli do prve zmage. Povedli so že v uvodnih minutah, z močnim in natančnim strelom je gostujočo mrežo po predložku Sebastjana Gobca načel Dragan Čadikovski. Omenjena nogometaša sta bila v glavni vlogi tudi pri drugem zadetku. Miroslav Cvijanović je storil prekršek za enajstmetrovko nad Čadikovskim, z bele točke pa je bil natančen Gobec.

Ne spreglejte