Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
5. 8. 2013,
11.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Samir Handanović Andraž Kirm Kevin Kampl Mišo Brečko Dominic Maroh Dejan Kelhar Tim Matavž

Ponedeljek, 5. 8. 2013, 11.46

8 let

Video: Netopirji "napadli" Handanovića, Kirm elegantno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski selektor Srečko Katanec je za prijateljsko tekmo s Finsko vpoklical 19 kandidatov. Nekateri so že začeli prvenstvo, drugi igrajo evropske, tretji pa le prijateljske tekme. Kako jim gre?

Med 19 kandidati, ki so se znašli na seznamu za prijateljsko srečanje s Finsko (14. avgusta v Turkuju), si le dva služita kruh v domovini. To sta Ljubljančana na začasnem delu na Štajerskem, Jasmin Handanović, in novinec Željko Filipović, ki sta konec tedna počivala, saj je derbi med Olimpijo in Mariborom prestavljen. Vijolice se pripravljajo na odmeven spopad s ciprskim prvakom, ki bo v torek napolnil tribune Ljudskega vrta. Prvenstvene dvoboje je začelo osem slovenskih legionarjev, ki bodo prišli v poštev za prijateljsko tekmo na Finskem, a nekateri zaradi takšnih in drugačnih težav ne igrajo. Kako so se izkazali pretekli konec tedna? Preverite v spodnjih vrsticah, kjer lahko tudi izveste, kako gre slovenskim reprezentantom na klubskih pripravljalnih tekmah.

Samir Handanović: milanski Inter, ki v tej sezoni ne bo nastopil v Evropi, je čez lužo, kjer sodeluje na odmevnem prijateljskem turnirju Guinness International Champions Cup. V nedeljo je prepričljivo izgubil z Valencio, ki je bila na štadionu MetLife v New Jerseyju boljša s 4 : 0. Ljubljančan je branil 79 minut. Ko ga je zamenjal Luca Castelazzi, je španski klub vodil že s 3 : 0. V 7. minuti ga je z mojstrskim strelom z razdalje premagal Argentinec Ever Banega. Izbranci Walterja Mazzarrija so tako po porazu v Indianapolisu, ko je Mourinhov Chelsea zmagal z 2 : 0, doživeli še boleč poraz z "netopirji", ki jih vodi Srb Miroslav Đukić. Inter se bo po dveh porazih na mednarodnem turnirju v sredo za končno sedmo mesto v Miamiju potegoval z Evertonom.

Jasmin Handanović: Maribor se pripravlja na povratno srečanje z Apoelom. V času poletnega vročinskega vala mu je šla na roko prestavitev derbija z Olimpijo. Štadion Ljudski vrt bo v torek, kot kaže, razprodan, saj je v prodaji ostalo le še nekaj sto vstopnic.

Vid Belec: portugalsko prvenstvo se bo začelo čez dva tedna. Štajerec z izkušnjami iz Italije bo portugalsko izkušnjo v vlogi posojenega vratarja Interja začel na gostovanju pri Vitorii Guimaraes. Njegov trener je pri Olhanenseju nekdanji branilec portugalske izbrane vrste Abel Xavier.

Siniša Anđelković: italijanski drugoligaški klub Palermo se pripravlja na prvo uradno tekmo. Konec tedna se bo v pokalnem dvoboju pomeril s Cremonesejem. Klub iz Sicilije, ki se želi pod vodstvom Gennara Gattusa ekspresno vrniti med najboljše, je na pripravah v Avstriji. Odigral je še drugo "medsebojno" tekmo v štirih dneh, saj sta se na igrišču v vlogi tekmecev pomerili ekipi, sestavljeni iz igralskega kadra Palerma. Na zadnji tekmi "rožnatih" proti "belim", ki se je končala z 2 :2, sta Anđelković in Armin Bačinović igrala pri prvih, Aljaž Struna pa pri drugih.

Mišo Brečko: "kozlički" so upravičili vlogo favorita v uvodnem krogu nemškega pokalnega tekmovanja. V Trieru so z 2 : 0 ugnali nižjeligaški Eintracht, dvoboj pa je na štadionu Mosel spremljalo 10.494 gledalcev. Trboveljčan je odigral vso tekmo, konec tedna pa ga s Kölnom čaka drugoligaško srečanje s Paderbornom.

Branko Ilić: prvenstvo v Izraelu se bo začelo čez tri tedne. Do takrat bo Hapoel Tel Aviv pilil formo v evropskem tekmovanju. V četrtek je bil v ligi Europa uspešen, saj je remiziral pri romunskem predstavniku Pandurii Targu Jiu. Bilo je 1 : 1, Ilić pa je odigral vso tekmo. Trener Ran Ben Shimon, ki je Ljubljančana spoznal med delom na Cipru, mu zaupa.

Bojan Jokić: rumena podmornica je prejšnji teden v prijateljskem srečanju izgubila z Almerio, ki se prav tako vrača v špansko prvo ligo (0 : 1), V soboto pa je v La Mangi igrala 1 : 1 z Granado. Jokić je odigral vso tekmo, ter sodeloval pri edinem zadetku. V četrtek se bo Villarreal doma pomeril s Fiorentino. Tako se bosta pomerila Kranjčana, saj bo dres vijolic nosil Josip Iličić, občinstvu na Madrigalu pa bo zaploskalo nekdanjemu napadalcu Giuseppeju Rossiju, ki igra v Firencah.

Dejan Kelhar: Qabala je v petek odprla novo sezono prvenstva Azerbajdžana z zmago pri Bakuju. Bilo je 2 : 1, Brežičan pa se ni znašel v začetni enajsterici. V igro je vstopil šele v 88. minuti. Pri gostiteljih sta igrala vso tekmo igrala Jure Travner in Mario Lucas Horvat.

Dominic Maroh: "kozlički" so upravičili vlogo favorita v uvodnem krogu pokalnega tekmovanja. V Trieru so z 2 : 0 ugnali nižjeligaša Eintrachta ter zadržali nedotaknjeno mrežo. Maroh je odigral vso tekmo.

Andraž Struna: Cracovia Krakov je v petek v 3. krogu doma ugnala Ruch Chortow z 2 : 1 in dočakala prvo zmago v tej prvoligaški sezoni. Roki Štraus je igral vso tekmo, Koprčan pa ne, kar ni dober obet za reprezentančni dvoboj. Možne so tudi spremembe, saj bi lahko Struna zapustil Poljsko.

Valter Birsa: še vedno ni znano, kje bo Primorec igral v prihodnji sezoni. Nekateri italijanski mediji ga še vedno selijo v Betis, do takrat ostaja pri mladi zasedbi Genoe …

Željko Filipović: edini novinec na reprezentančnem seznamu se pripravlja na izjemno pomembno tekmo z Apoelom. Ljubljančan je poleg starejšega bratranca s priimkom Handanović edina vijolica na Katančevem seznamu za dvoboj s Finsko.

Josip Iličić: Kranjčan se je pridružil Fiorentini, s katero namerava naskakovati visoke cilje v serie A, pa tudi ligi Europa, kjer bo moštvo iz Firenc začelo pot 22. avgusta. "Jojo" bo v četrtek s Fiorentino gostoval na Madrigalu pri Villarrealu.

Kevin Kampl: Red Bull Salzburg je po dveh visokih zmagah na začetku prvenstva (obakrat s 5 : 1) dvakrat remiziral. Najprej v kvalifikacijah za ligo prvakov s Fenerbahčejem, ko so Turki spretno izenačili z bele točke v peti minuti sodnikovega podaljška. V soboto so remizirali še v avstrijskem prvenstvu na Tirolskem. Kampl tokrat ni zadel v polno, trener pa je nekoliko varčeval z močmi za povratno srečanje v Carigradu, saj je razigranega zveznega igralca iz Solingena poslal v igro v 67. minuti. Salzburg ostaja na vrhu lestvice, pri strelcih pa si deli visoko drugo mesto. V vodstvu je njegov soigralec Soriano, ki je zadel v polno v Innsbrucku (1 : 1).

Andraž Kirm: Groningen je v novo sezono nizozemskega prvenstva vstopil imenitno. V Nijmegenu je s 4 : 1 ponižal domači NEC, Ljubljančan pa je zablestel z zadetkom in podajo. V 27. minuti je na atraktiven način zadel v polno, nato pa v zadnji minuti rednega dela s podajo dodal piko na i odlični izvedbi. Groningen se je z najvišjo zmago uvodnega kroga povzpel na prvo mesto, forma Ljubljančana pa je dober obet za tekmo s Finsko. Kirm je odigral vso tekmo.

Rene Krhin: Bologna je v soboto v prijateljski tekmi odpravila Capri z 1:0. Krhin je igral vso tekmo na mestu zadnjega zveznega igralca.

Jasmin Kurtić: Sassuolo je na prijateljskem srečanju remiziral z Empolijem (3 : 3), Kurtić pa je odigral vso tekmo in navdušila trenerja Eusebia di Francesca. Sodeloval je pri vseh zadetkih. Pri prvih dveh s podajama, pri tretjem pa je sodnik po njegovem padcu v kazenskem prostoru pokazal na belo točko.

Zlatko Dedić: Dynamo Dresden zaradi kazni, ki so jo z divjanjem v prejšnji pokalni sezoni povzročili navijači, v tej sezoni ne nastopa v pokalu. Rumeno-črni niso stali križem rok, pač pa domiselno obudili pokal FDGB. Do leta 1991 se je tako imenovalo pokalno tekmovanje v nekdanji NDR, nato pa je zamrlo. Dynamo je tako v soboto v t. i. osmini finala pokala gostil Hull City, a je novopečeni angleški premierligaš pokvaril zabavo in tudi s pomočjo Roberta Korena, ki je za razliko od še ne pripravljenega Dedića odigral tekmo, na štadionu Glücksgas zmagal z 1 : 0. Tim Matavž: PSV Eindhoven je prvenstveno sezono začel z zmago. V gosteh je s 3 : 2 odpravil ADO Den Haag, Matavž pa je tokrat počival. Srečanje je spremljal s klopi za rezervne igralce, trener pa ga je odpočil za evropsko tekmo z belgijskim podprvakom Zulte-Waregemom. PSV je v Den Haagu po 33 minutah vodil že s 3 : 0.

Ne spreglejte