Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 7. 2013,
18.43

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Josip Iličić Fiorentina

Natisni članek

Sreda, 24. 7. 2013, 18.43

8 let, 3 mesece

Video: Josip Iličić: Fiorentina je najboljša v Italiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Slovenski nogometaš Josip Iličić po prestopu v Fiorentino ni dolgo čakal na to, da je izrazil navdušenje nad svojim novim klubom, s katerim se lahko po njegovih besedah bori tudi za naslov prvaka.

Prestop Josipa Iličića iz Palerma je po dogovoru klubov, opravljenih zdravniških pregledih in podpisani pogodbi tudi uradno sklenjen. Fiorentina je za nakup slovenskega nogometaša odštela devet milijonov evrov, kar spada v kategorijo večjih prestopov v italijanskem nogometu za to sezono.

Po podpisu štiriletne pogodbe pa je pred mikrofone stopil glavni akter zgodbe in novi ljubljenec navijačev Fiorentine. Ena njegovih prvih izjav se glasi: "Fiorentina je najboljša v Italiji," je sporočil in dodal: "Ko me je poklical zastopnik in mi sporočil, da imam ponudbo Fiorentine, nisem odlašal niti minute. Že v pretekli sezoni je pokazala, da je najmočnejša," je dejal Josip.

Za prestop se je zagrel predvsem zaradi ambicij, ki jih imajo Firenčani, in sloga igre, kakršnega zagovarja Vincenzo Montella. "Igrajo najlepši nogomet, tudi mesto je lepo, v ekipi pa je tudi precej šampionov, ki bodo igrali pod vodstvom zelo dobro pripravljenega stratega. Fiorentina je ekipa, zgrajena za zmagovanje," je med drugim dejal 25-letni vezist.

Konkurenca v ofenzivnem delu vijoličastih je zelo močna. Igralci, kot so Alberto Aquilani, Borja Valero, Matias Fernandez, Joaquin, Adem Ljajić in Juan Cuadrado, so vsi po vrsti kandidati za prvo postavo. "Kje bom igral, še ne vem. Prezgodaj je še govoriti o tem, sem pa vsestranski nogometaš, zato bo treba počakati, bomo videli. Govoril bom s trenerjem, vendar ne bo težko igrati s toliko ofenzivnimi igralci. Ne razmišljam pa o konkurenci," je še dejal nogometaš, ki bo skušal upravičiti visoko odškodnino, ki ga je odštela Fiorentina pri vzponu med najboljše italijanske klube.

Ne spreglejte