Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
2. 1. 2015,
15.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Vid Belec Samir Handanović

Petek, 2. 1. 2015, 15.04

8 let

Vid Belec: leto, v katerem se je uveljavil v prvi ligi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za slovenskim vratarjem, ki je že skoraj desetletje član velikana italijanskega nogometa, milanskega Interja, je dobro leto. Vid Belec je v njem dočakal tudi debi v reprezentanci.

Član Interja je že od leta 2006, ko je iz Maribora kot 16-letni mladenič odšel v Italijo. V vseh teh letih je v majici milanskega velikana, s katerim ima pogodbo sklenjeno do leta 2017, zbral le tri nastope, zato pa je njegova statistika veliko bolj polna v klubih, h katerim ga je evropski prvak iz leta 2010 v zadnjem času posojal.

Lani je bil član dveh, pri obeh je branil redno in dobro. Vid Belec je bil v prvi polovici član portugalskega Olhanenseja, s katerim je nastopal v prvi portugalski ligi.

Zbral je 15 nastopov in prejel 25 golov. Žal mi mogel preprečiti izpada v drugo ligo. Olhanense je ob koncu sezone pristal na zadnjem mestu in jasno je bilo, da bo 24-letni vratar srečo iskal drugje.

Našel jo je v Turčiji, pogodbo do konca sezone je sklenil s tamkajšnjim prvoligašem Konyasporjem. V prvi polovici sezone je zavzel mesto med vratnicama in ga ni izpustil. Konyaspor je po prvi polovici sezone na 13. mestu elitne turške lige, v kateri nastopa 18 klubov.

Belec je branil na 12 tekmah in prejel 16 golov. Kar 12 izmed teh na zadnjih treh tekmah lanskega leta, ki jih je njegov klub visoko izgubil. Pred tem je bila njegova statistika veliko boljša, na kar sedmih tekmah je mrežo ohranil nedotaknjeno in nekajkrat navdušil. V pokalu je branil enkrat, a se s soigralci od tega tekmovanja že poslovil.

Za začetek takoj proti Lionelu Messiju

Z letom, ki je za njim, je prav gotovo zadovoljen. Ne nazadnje je izkusil igranje v prvi ligi, pred tem je nastopal le v drugi italijanski ligi. Za zadovoljstvo je prav gotovo poskrbel tudi debi v članski reprezentanci. Že nekaj časa je zraven, a ob Samirju Handanoviću in Janu Oblaku seveda ne dočaka priložnosti.

Tokrat je splet naključij poskrbel, da jo je. Na južnoameriški turneji je, ker se je prvi vratar Handanović zastrupil s hrano, Oblak pa je bil poškodovan, branil na prijateljski tekmi proti Argentini in že takoj ob debiju nastopil proti takšnemu mojstru nogometa, kot je Lionel Messi. Vroč debi, ni kaj. Slovenija je izgubila z 0:2, sam pa je svoje delo opravil solidno.

Ne spreglejte