Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
21. 12. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Nemanja Mitrović Prva liga Telekom Slovenije naj gol

Sreda, 21. 12. 2016, 4.00

6 let, 6 mesecev

Nemanja Mitrović

Veliki osmoljenec, ki sanja o novem naslovu Olimpije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85
Nemanja Mitrović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Sem zdrav, počutim se odlično. Z Olimpijo grem po nov naslov državnega prvaka," sporoča Nemanja Mitrović. Steber obrambe nogometne Olimpije se vrača po hudi poškodbi.

"Privoščil sem si malo počitka, poskušal vsaj za nekaj dni pozabiti na nogomet, a zdaj sem pripravljen na treninge, priprave in na to, da se vrnem še močnejši, kot sem bil," pravi Nemanja Mitrović, ki se vrača po hudi poškodbi tetive, zaradi katere v prvi polovici sezone sploh ni igral.

Po dolgotrajnem okrevanju je spet zdrav in pripravljen, da se vrne še močnejši, kot je bil. "Strahu ni več, delam lahko skoraj vse, spočit in motiviran bom zakorakal v leto 2017. Zame ni več počitka. V Ljubljani bom treniral in se individualno pripravljal, da se bom čim boljši priključil ekipi, ki bo začela priprave na drugi del sezone," pravi 24-letni branilec, ki je v prejšnji sezoni pri naslovu državnega prvaka odigral 32 od 36 prvenstvenih tekem Ljubljančanov.

V tej ni niti ene. Ob koncu prejšnje sezone, pred zadnjo tekmo s Krko, ko si je Olimpija že zagotovila tako želeni naslov prvaka, se je namreč huje poškodoval. Na enem izmed treningov, med ogrevanjem, je počilo in takoj je bilo jasno, da bo z igrišč odsoten dolgo časa.

"Ni bilo lahko, marsikaj mi je hodilo po glavi, a tako pač je. Takšna je bila usoda in z njo sem se moral sprijazniti. Vsaka stvar se zgodi z razlogom," pravi Mitrović, za katerega je bilo maja letos, ko ga je doletela velika nesreča, še toliko težje, ker je bil pred sanjskim prestopom.

Zgodilo se je tik pred sanjskim prestopom

Za njim so številni individualni treningi. | Foto: Vid Ponikvar Za njim so številni individualni treningi. Foto: Vid Ponikvar Preseliti bi se moral v Italijo, okrepiti bi moral tamkajšnjega prvoligaša Torino. "Vse je bilo dogovorjeno, a potem je prestop seveda padel v vodo. Ne bom rekel, da mi je bilo lahko, a drugega kot to, da se čim prej posvetim okrevanju in vsak dan dajem vse od sebe, mi ni preostalo. Vleklo se je, na treningih sem bil sam, prestal sem številne terapije, se zadrževal v fitnesu, a sem zdržal. Zdaj se počutim dobro in verjamem, da bom kmalu še boljši," je poln elana Mitrović, ki se je ob tej priložnosti zahvalil vsem, ki so mu v težkih časih stali ob strani.

"Družina, prijatelji, vsi v klubu, navijači in ljudje, ki me obkrožajo, so mi stali ob strani. Posebna zahvala gre tudi predsedniku Olimpije Milanu Mandariću in fizioterapevtu Khalidu Nasifu, ki mi je precej pomagal pri dolgotrajni rehabilitaciji. Iskrena hvala vsem, brez vas bi bilo veliko težje," se je zahvaljeval 193 centimetrov visoki branilec, ki ima pogodbo z Olimpijo do junija leta 2018.

Okreval je tudi Nejc Vidmar, Nik Kapun ima spet težave

V prvi polovici sezone ob Mitroviću za Olimpijo, prav tako zaradi poškodb, nista igrala niti vratar Nejc Vidmar in vezist Nik Kapun. Vidmar je medtem okreval in bo normalno začel priprave na novo sezono, nogometaši Olimpije jih bodo začeli 9. januarja prihodnje leto, medtem ko se s Kapunom, ki ni igral že od aprila letos, zapleta. Spet ima težave in vprašanje je, ali bo za drugi del sezone pripravljen. "Verjamem, da bomo skupaj še močnejši, in upam, da bomo vsi trije pripravljeni za igro, ko bo to potrebno," ob tem sporoča Mitrović.

Zanimata ga le zdravje in nov naslov

O tem, kaj in kako v prihodnosti, ne razmišlja. "Zdaj me zanima samo to, da se vrnem na igrišča in zaigram tako, kot sem pred poškodbo. Do poletja bom z mislimi le pri Olimpiji in pri cilju, ki ga imamo. Želim si osvojiti še en naslov državnega prvaka. Potem bomo videli, kaj in kako naprej," pravi Mitrović, ki je v zadnjih mesecih soigralce pogosto spremljal s tribun. Kaj je videl?

Že v prvi tekmi v letu 2017 ga februarja čaka derbi proti Mariboru v Ljudskem vrtu. | Foto: Vid Ponikvar Že v prvi tekmi v letu 2017 ga februarja čaka derbi proti Mariboru v Ljudskem vrtu. Foto: Vid Ponikvar

"Dogajalo se je marsikaj, spet je bilo turbulentno, zgodila se je zamenjava trenerja, prišel je Luka Elsner. Prišel je tudi nov športni direktor Nenad Protega, pa potem odšel, vrnil se je Ranko Stojić. O vseh imam zelo dobro mnenje, z vsemi odlično sodelujem, a takšne zamenjave seveda pustijo posledice na ekipi. Potem so bile tu še poškodbe, nekaj nesreče, polovica igralcev ni opravilo priprav z ekipo in tako naprej. Na koncu imamo v prvenstvu isto število točk kot Maribor in mislim, da smo lahko zadovoljni. Drugi del sezone bo zelo zanimiv, vsekakor," napoveduje Mitrović, ki je v Olimpijo prišel januarja 2013.

Prepričan, da je Olimpija boljša od Maribora

V drugem delu sezone bo velika okrepitev za Olimpijo. | Foto: Vid Ponikvar V drugem delu sezone bo velika okrepitev za Olimpijo. Foto: Vid Ponikvar "Mislim, da imamo boljšo ekipo od Maribora, zato sem optimist. Bo zelo napeto, a verjamem, da bomo na koncu mi tisti, ki se bomo spet veselili. To bomo poskušali dokazati že na prvi spomladanski tekmi, ko nas čaka derbi z Mariborom. Napeto bo," je še povedal nogometaš, ki se lahko pohvali s 96 prvoligaškimi nastopi.

Vse je zbral v dresu Olimpije, pred prihodom v Ljubljano je bil vrsto let v Italiji. Tam je igral za mladinske selekcije Sassuola, Bologne in milanskega Interja, ki ga je kot najstnika leta 2009 zvabil v svoje vrste. S tujino ima že izkušnje, na tiste prave, članske preizkušnje še čaka in vanje tudi verjame, a za zdaj o tem še ne razmišlja.

"V letu 2017 si želim predvsem zdravja in tega, da z Olimpijo spet postanem prvak," je za konec ponovil še enkrat.

Selektor ga je šokiral

Mitrović se je znašel na seznamu selektorja članske reprezentance Slovenije Srečka Katanca za prijateljski tekmi proti Savdski Arabiji in Finski v Združenih arabskih emiratih v začetku januarja, na teh tekmah bodo igrali samo nogometaši iz Prve lige Telekom Slovenije.

"Hvala selektorju, ki me je poklical, čeprav sploh nisem igral in treniral, kot bi moral. Bil sem zelo presenečen, ko sem slišal, da bom zraven. Kar nisem mogel verjeti, da je tako, saj pol leta nisem igral, a seveda sem bil vpoklica zelo vesel. Upam, da bom upravičil selektorjevo zanimanje. Verjamem, da bo ta izkušnja dobra za vse nogometaše, ki bomo sodelovali. Na teh tekem lahko pridobimo marsikaj," je povedal Mitrović, ki za člansko izbrano vrsto še ni igral, medtem ko je za mlado reprezentanco Slovenije nastopil na 19 tekmah.

Ne spreglejte