Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
13. 3. 2014,
10.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Roman Bezjak Jan Oblak Jan Oblak Kevin Kampl Josip Iličić

Četrtek, 13. 3. 2014, 10.54

8 let

Večer, ko bo cena Slovencev v Evropi spet poskočila?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes zvečer bodo na sporedu prve tekme osmine finala nogometne lige Europa, v katerem nastopajo štirje klubi slovenskih reprezentantov.

Maribor se je poslovil v šestnajstini finala. Sevilla, ki jo zdaj čaka zanimiv mestni obračun z Betisom, je bila prevelik zalogaj. Čeprav slovenskih prvakov ni več v tekmovanju, je v igri za naslov še vedno nekaj slovenskih nogometašev. Kar štirje, nekateri v svojih klubih igrajo zelo pomembne vloge.

Bezjak se bori celo za strelsko krono

V prvi vrsti sta dva. Prvi je Roman Bezjak, ki živi sezono iz sanj. S šestimi zadetki v ligi Europa je trenutno celo drugi najboljši strelec tekmovanja, njegov Ludogorec pa eno izmed prijetnejših presenečenj. Potem ko so Bolgari v prejšnjem krogu izločili rimski Lazio, se bodo zdaj poskušali spraviti še nad Valencio.

Ta ni v najboljši formi. V španskem prvenstvu je v zadnjih dveh krogih osvojila le točko in je trenutno osma, medtem ko Ludogorec v Bolgariji vodi. Bolgarski prvak je v tej sezoni že vzel nekaj velikih skalpov, pri Lugodorcu so prepričani, da je napočil čas za še enega. Veliko upov polagajo predvsem na Bezjaka. Njegova cena je poskočila v nebo, danes zvečer se utegne še povišati. Tekmo bo seveda začel v prvi postavi.

Kampl s salzburškim cirkusom tokrat v Švici

Drugi slovenski reprezentant, ki v tej sezoni blesti, je seveda Kevin Kampl. Njegov Red Bull Salzburg je celo najboljše moštvo lige Europa v tej sezoni. Verjeli ali ne, Avstrijci so v tej sezoni v ligi Europa odigrali deset tekem in na vseh zmagali. Salzburški nogometni cirkus v zadnjih mesecih navdušuje, kjerkoli se pojavi. Nazadnje se je poigral z velikim amsterdamskim Ajaxom in ga izločil s skupnim izidom 6:1. Jasno je, da so Salzburžani, ki premočno vodijo tudi v domačem prvenstvu, favoriti.

Tudi zaradi tega, ker imajo v svojih vrstah Kampla, ki je v tej sezoni v ligi Europa odigral devet tekem, zabil tri gole in prispeval pet podaj. Izboljšanje osebne statistike navijači "bikov" pričakujejo že danes. Podobno velja tudi za španskega napadalca Jonatana Soriana, s sedmimi goli najboljšega strelca tekmovanja. Oba bosta danes zvečer na štadionu St. Jakob Par v Baslu predstavljala največjo nevarnost za Švicarje.

Iličić najverjetneje spet na klopi

Pravcati italijanski derbi bomo spremljali v Torinu, kjer se bosta še drugič v nekaj dneh udarila Juventus in Fiorentina. Na prvenstvenem derbiju so z 1:0 zmagali Torinčani, kako bo tokrat? Josip Iličić v soboto ni igral, tudi tokrat naj bi na priložnost čakal na klopi. Glede na to, da je v Evropi na šestih tekmah v tej sezoni dvakrat že zadel, verjamemo, da jo bo dočakal.

Antonio Conte, trener Juventusa, ki je sezono začel v ligi prvakov, si je v domačem prvenstvu že nabral ogromno prednost pred najbližjimi zasledovalci, zato je toliko bolj motiviran,da velik pečat z moštvom pusti tudi v Evropi. Torinčani naj bi nastopili v najmočnejši zasedbi in skušali narediti vse, da si pred povratno tekmo priigrajo dostojno prednost.

Oblakovi sredi neverjetnega niza

Tudi v Londonu se obeta zanimiv obračun. Tam se bosta udarila Tottenham in Benfica, pri kateri v vratih blesti Jan Oblak. Škofjeločan bo tokrat žal najverjetneje na klopi, Artur Moraes, ki je v boju s slovenskim reprezentantom v tej sezoni izgubil številko ena lizbonskega velikana, je v tolažbo dobil mesto na evropskih tekmah.

Tottenham v tekmo prihaja z ne ravno najboljšo popotnico. V soboto je doživel polom na mestnem derbiju proti Chelseaju in izgubil z 0:4. Na prvenstveni lestvici je trenutno peti, trener Tim Sherwood ima tudi nemalo težav s sestavo moštva. Benfica blesti in je zmagala na zadnjih osmih tekmah v vseh tekmovanjih, ki jih je odigrala. Zanimivo, na zadnjih 23 tekmah je zabeležila 21 zmag in dva remija. Poraza ne pozna že kar 128 dni. Se bo neverjetni niz nadaljeval tudi na kultnem štadionu White Hart Lane?

Ne spreglejte