Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 5. 2020,
8.35

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Tommaso Giulini Cagliari serie A italijansko prvenstvo Valter Birsa

Torek, 12. 5. 2020, 8.35

3 leta, 11 mesecev

Valter Birsa se je odrekel aprilski plači

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Valter Birsa | Valter Birsa se v tej sezoni ni naigral v dresu Cagliarija. | Foto Getty Images

Valter Birsa se v tej sezoni ni naigral v dresu Cagliarija.

Foto: Getty Images

Italijanski nogometni prvoligaš Cagliari, katerega član je tudi nekdanji slovenski reprezentant Valter Birsa, je v ponedeljek zvečer obelodanil, da se je prva ekipa strinjala s tem, da se zaradi krize ob pandemiji novega koronavirusa odreče aprilski plači in tako prepreči odpuščanja v klubu.

stadion
Sportal Kdaj in kje nam bodo vrnili nogomet?

Predsednik Cagliarija Tommaso Giulini se je igralcem zahvalil za potezo, "s katero so pokazali, da si želijo pomagati klubu v posebej zapletenem in težkem obdobju". "Kot je bilo zahtevano v dogovoru, bo ta transakcija pripomogla, da ne bo drastičnih odpuščanj v klubu," so po poročanju STA dodali v klubu s Sardinije.

Igralci v italijanski prvi ligi, vključno z Juventusom, Romo in Parmo, so se že pred tem dogovorili o znižanju plač v času pandemije, ki je v Italiji zahtevala skoraj 31 tisoč življenj. V Italiji sicer nogometa ne igrajo že več kot dva meseca, a naj bi se ekipni treningi nadaljevali 18. maja.

Valter Birsa je nekdanji slovenski reprezentant. Za izbrano vrsto je zbral kar 90 nastopov in dosegel sedem zadetkov. Med strelce se je vpisal tudi na SP 2010. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Valter Birsa je nekdanji slovenski reprezentant. Za izbrano vrsto je zbral kar 90 nastopov in dosegel sedem zadetkov. Med strelce se je vpisal tudi na SP 2010. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Cagliari v italijanskem prvenstvu zaseda 12. mesto, izkušeni slovenski legionar Valter Birsa, ki je imel v tej težavi kar nekaj zdravstvenih težav, pa je na igrišču prebil le 77 minut. V serie A, kjer je v preteklosti branil tudi barve Genoe, Torina, Milana in Chieva, je zbral le tri nastope. Birsa je 33-letni nekdanji reprezentant, ki je bogat karieri državni dres oblekel kar na 90 tekmah. Pogodba s Cagliarijem mu poteče konec junija.

Andrea Rinaldi 1
Sportal Italija zavita v črno, umrl mladi nogometaš
Giorgio Chiellini
Sportal Javno obračunavanje, ki zabava Italijo
Ne spreglejte