Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
5. 11. 2013,
11.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bayern München Manchester City CSKA Moskva

Torek, 5. 11. 2013, 11.55

7 let, 12 mesecev

V Manchestru hladijo šampanjec, Bayern v lov za Barco

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Manchester City in münchenski Bayern sta ekipi, ki si lahko že danes zagotovita napredovanje med šestnajst najboljših ekip. Če je to za Bavarce nekaj samoumevnega, pa se pri Cityju obeta slavje.

Na sinje-modri strani Manchestra že hladijo šampanjce. Sicer ne lovijo naslova prvaka v ligi prvakov, pač pa napredovanje v izločilne boje. Rekli boste, saj to ni neki uspeh. Narobe. To bo za City veliko več, kot so dosegli v zadnjih dveh letih, ko je četa Roberta Mancinija dvakrat obstala v skupinskem delu in evropsko pot nadaljevala v ligi Europa. V tej sezoni angleškemu podprvaku kaže veliko bolje, za zagotovitev uvrstitve v osmino finala potrebujejo le zmago nad moskovskim CSKA in slavje se bo lahko začelo. Manuel Pellegrini bo za City tako pomembno tekmo proti Rusom začel brez prvega vratarja Joeja Harta, ki bo tako še drugič zapored začel na klopi. Zadeva malce spominja na tisto v Madridu, ko je Jose Mourinho z danes na jutri na klop postavil Ikerja Casillasa, a kot pravi Pellegrini, je njegova poteza dobronamerna, kajti angleški reprezentančni vratar potrebuje počitek. Hart je pred tem zbral kar 123 zaporednih nastopov v Premier League.

"Ne morem reči, kdaj bo Hart spet začel v prvi postavi. Hart ni izpustil niti ene tekme v zadnjih dveh letih, zato se more malce odpočiti. Danes bo v vratih zagotovo Pantillimon. Za City bo napredovanje iz skupine velik uspeh, le spomnite se, kaj se je dogajalo v zadnjih dveh letih. Pričakujem težko tekmo, v Moskvi smo se zelo mučili, menim, da nam ne bo nič laže niti tokrat. A osredotočeni smo samo na tekmo in tri točke, ki bi nam zagotovile napredovanje."

Pri Cityju bodo manjkali Stevan Jovetić, Vincent Kompany in Richard Wright, medtem ko naj bi bil španski napadalec Alvaro Negredo pripravljen. Veliko več težav ima Leonid Slutski, ki še vedno ne more računati na ruskega čudežnega dečka Alana Džagoeva, Maria Fernandesa in Aleksandrsa Cauno. V soboto je po poškodbi prvič zaigral Ramus Elm. "City je velik favorit za zmago, a naredili bomo vse, da jim prekrižamo načrte. Ne skrbi nas, kako je City igral proti Norwichu (7:0), osredotočeni smo le nase. Če bomo pravi, lahko Cityju povzročimo kar nekaj sivih las," pred tekmo razmišlja Slutski.

Tako kot City si lahko napredovanje v izločilne boje zagotovi tudi evropski prvak, Bayern. Če City premaga CSKA, jim to zagotavlja že remi. A ne gre dvomiti, da lahko Bavarci še enkrat premagajo Čehe. Pred štirinajstimi dnevi je bilo na Allianz Areni kar 5:0. Težav z napredovanjem po vseh nogometnih zakonih ne bi smelo biti, tako kot tudi ne s postavljanjem novega rekorda. Bayern namreč lovi že svojo deveto zaporedno zmago v ligi prvakov, kar je pred tem uspelo le Barceloni med letoma 2002 in 2003.

"Vsaka tekma v ligi prvakov je zgodba zase. Ves čas se hočemo izboljševati, ves čas stremimo k izboljšanju, tudi na tekmah, ki jih dobimo, bi bili lahko boljši. Tudi proti Viktorii, ki je pretekli konec tedna v domačem prvenstvu zmagala s 6:1, bomo igrali na vso moč. Zmaga ne bo samoumevna, za njo se bomo morali potruditi. Hočemo si zagotovi napredovanja, naredili bomo vse, da si ga zagotovimo že danes," pred nocojšnjo tekmo pravi Pep Guardiola, ki mu lov na nov rekord ne pomeni veliko. "Vem, da se lahko izenačimo z Barcelono. Vedno je lepo rušiti rekorde, a to ni najbolj pomembno. Upam le, da zmagamo, rekordi bodo prišli sami od sebe." Bayern je v Plzen pripotoval brez poškodovanega Arejna Robbna, po kazni se v osrčje obrambe vrača Jerome Boateng, po poškodbi pa se vrača tudi Javi Martinez. Na bolniškem listu ostajajo imena Xherdan Shaqiri, Claudio Pizarro, Thiago Alcantara in Holger Badstuber.

Pred štirinajstimi dnevi je bila Viktoria v Nemčiji povsem nemočna, domači strateg Pavel Vrba upa, da se jim bo vsaj pred domačimi gledalci uspelo bolje upirati nemškemu velikanu. "Katastrofalno predstavo na Allianz Areni smo že pozabili. Treba se bo izboljšati na vseh položajih, a zavedam se, da morda tudi to ne bo dovolj za kakšno točko. Ne pozabimo, da je v pretekli sezoni Bayern zmel tudi Barcelono, zato izgubiti proti Bayernu nikakor ni sramota. Naredili bomo vse, da jim malce otežimo delo, bo pa zelo težko."

Ne spreglejte