Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 12. 2022,
7.53

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,77

7

Natisni članek

protest SP 2022 v nogometu Katar 2022 Francija

Ponedeljek, 19. 12. 2022, 7.53

1 leto, 4 mesece

V Franciji po bolečem porazu zavladali kaos in izgredi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,77

7

Medtem ko je po koncu nedeljskega finala svetovnega prvenstva v Argentini zavladalo slavje s prešernim vzdušjem, pa je bilo po porazu povsem drugače v Franciji, kjer je na ulicah tako kot že nekajkrat na tem prvenstvu zavladal kaos, policija pa je pri posredovanju v nekaterih krajih uporabila tudi solzivec. Kot je danes sporočilo notranje ministrstvo, je bilo samo v Parizu in njegovem metropolitanskem območju 47 aretacij.

Nedeljski finale svetovnega prvenstva, ki ga je po pravem trilerju in izvajanju enajstmetrovk dobila Argentina, je na eni strani povzročil ogromno slavje, na drugi strani pa veliko razočaranje in žalost francoskih navijačev, ki so svoje nezadovoljstvo po koncu finala pokazali tudi v več francoskih krajih.

Oborožena policija je na ulicah Pariza uporabila solzivec, potem ko je po porazu na svetovnem prvenstvu izbruhnil kaos, poroča The Daily Mail. Na tisoče nogometnih navdušencev je po tekmi prišlo na ulice. Policisti so se na slavnih Elizejskih poljanah v francoski prestolnici spopadli z navijači, ko so po napeti tekmi prižigali bakle in druga pirotehnična sredstva.

Več uporabnikov družbenih omrežij je objavilo videoposnetke nemirov, na katerih je na ulicah Pariza in Lyona mogoče videti kaos, ko ljudje bežijo pred solzivcem, ki ga je uporabila policija. Na enem od videoposnetkov je mogoče slišati policijo, ki proti izgrednikom kriči "obrnite se", s pomočjo vodnih topov naj bi ji uspelo razpršiti množico. Zelo pestro je bilo tudi v Nici, kjer so goreli smetnjaki, pa tudi v Bordeauxu in Beziersu.

Zaradi finala svetovnega prvenstva je bilo sicer po vsej Franciji na delu približno 14 tisoč policistov, od tega 2750 v Parizu, a tudi to ni preprečilo kaosa po koncu finala. Navijači so proti policistom med drugim metali kamenje, steklenice in pirotehnična sredstva. Po poročanju tujih medijev naj bi bilo v več francoskih mestih aretiranih 227 ljudi.

Preberite še:

Lionel Messi
Sportal Prijazen fant brez karizme?!
Francija Argentina
Sportal Francoski kapetan: Bilo je kot boksarski dvoboj. Dobivali smo udarec za udarcem.
Lionel Messi
Sportal Messi z enim stavkom navijače spravil v dvojni delirij
Ne spreglejte