Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
18. 12. 2022,
21.55

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,94

9

Natisni članek

Katar 2022 SP 2022 v nogometu argentinska nogometna reprezentanca Lionel Messi Lionel Messi

Nedelja, 18. 12. 2022, 21.55

1 leto, 4 mesece

Kaj je povedal prvi junak SP 2022?

Messi z enim stavkom navijače spravil v dvojni delirij

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,94

9

Lionel Messi | Lionel Messi želi še naprej igrati za argentinsko reprezentanco.  | Foto Reuters

Lionel Messi želi še naprej igrati za argentinsko reprezentanco.

Foto: Reuters

Po dvoboju, s katerim se je zapisal v nogometno večnost, saj je končno osvojil svetovno prvenstvo in bil pri tem najboljši posameznik Argentine, vlečni konj uspešnih predstav gavčev, je Lionel Messi spregovoril o svoji prihodnosti.

Argentina francija
Sportal Messi po drami vseh dram popeljal Argentino na vrh sveta

Dvomov o tem, da je Lionel Messi v nedeljo odigral zadnjo tekmo na svetovnem prvenstvu, ni bilo. Že pred finalom je namreč napovedal, da se bo po njem poslovil od največjega tekmovanja na svetu. Na petih zaporednih mundialih je sicer nastopil kar na 26 tekmah, na njih prispeval 13 zadetkov in poskrbel za svetovni rekord. Popravil je podvig Nemca Lotharja Matthäusa, ki je za elf na največjem tekmovanju nastopil 25-krat, in sicer ravno na dan, ko je kot kapetan Argentine po dramatični zmagi nad Francijo v zrak dvignil pokal, namenjen svetovnemu prvaku, prejel pa je tudi zlato žogo, namenjeno najboljšemu nogometašu prvenstva.

Na slovesni podelitvi mu je v izbrani družbi od srca čestital tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin. | Foto: Reuters Na slovesni podelitvi mu je v izbrani družbi od srca čestital tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin. Foto: Reuters

Fanatične navijače je v obdobju izjemne evforije, ki je zajela domovino tanga, najbolj skrbelo, ali se bo 35-letni velemojster po tem, ko je uresničil največji cilj v karieri, odločil za reprezentančno slovo. No, kmalu po podelitvi naslova jih je ljubljenec pomiril. In osrečil. Spravil jih je v dvojni delirij.

V mikrofon TyC Sports je dejal: "Ne bom se reprezentančno upokojil. Želim še naprej igrati v državnem dresu kot svetovni prvak." S temi besedami je napadalec PSG še polepšal že tako pravljičen večer argentinskih ljubiteljev nogometa. Na reprezentančnih tekmah ga bomo tako videvali še kar nekaj časa. Imel bo priložnost, da se vpiše v klub 100 in poveča svojo zbirko reprezentančnih zadetkov. Do zdaj jih je na 172 nastopih dosegel natanko 98. Zadnja dva v finalu SP proti Francozom.

Emiliano Martinez
Sportal Argentinski junak šokiral javnost z obsceno gesto

Komaj čaka, da se vrne v Argentino

Dodal je, da ga je na tem svetovnem prvenstvu ves čas spremljal občutek, da se bo gavčem v Katarju izšlo, zato ni tako dramatično doživljal niti neuspeha v prvem nastopu, ko so jih Savdijci nepričakovano ugnali z 2:1.

"Noro je, kako smo prišli do naslova. Zelo sem si ga želel. Vedel sem, da mi ga bo bog podaril. Čutim sem, da se bo zgodilo tako. Zdaj je čas za proslavljanje in uživanje. Ta pokal je prekrasen. Na poti do naslova smo zelo trpeli, a nam je uspelo," se je spominjal vseh muk, največ preglavic sta Argentini zadali Nizozemska in Francija. Gavči so na obeh tekmah zapravili prednost 2:0, na koncu pa zmagali po izvajanju 11-metrovk.

Po dvoboju si je dal duška z argentinskimi navijači, ki so preplavili Katar. | Foto: Reuters Po dvoboju si je dal duška z argentinskimi navijači, ki so preplavili Katar. Foto: Reuters

Argentina francija
Sportal Najboljši tako ali drugače. Lionel Messi nasledil Luko Modrića.

"Komaj čakamo, da se vrnemo v Argentino. Tam bo še kako noro. To je pokal, o katerem sem sanjal vse življenje. To je bila moja velika otroška želja," je dejal po najlepšem dnevu kariere, ko je na tekmi, ki jo je v Katarju spremljala njegova družina, postal svetovni prvak in si tako v Argentini kot na svetu izklesal mit o morda najboljšem nogometašu vseh časov. Zdaj ima tisto, kar je pred 36 leti osvojil njegov žal že pokojni rojak Armando Diego Maradona.

V državnem dresu je na 172 tekmah dosegel kar 98 zadetkov. V prihodnosti bo tako naskakoval jubilejno trimestno številko. | Foto: Reuters V državnem dresu je na 172 tekmah dosegel kar 98 zadetkov. V prihodnosti bo tako naskakoval jubilejno trimestno številko. Foto: Reuters

Messija zdaj čakajo sladke obveznosti, z reprezentanco ga v domovini čaka veličastni sprejem, nato pa se bo vrnil v Evropo, kjer bodo Parižani nadaljevali sezono še to koledarsko leto. 28. decembra jih čaka dvoboj s Strasbourgom.

Argentina
Sportal Prevlade Evrope je konec, Južna Amerika vrača udarec!
Ne spreglejte