Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 12. 2022,
21.09

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,37

21

Natisni članek

argentinska nogometna reprezentanca Emiliano Martinez Katar 2022 SP 2022 v nogometu

Nedelja, 18. 12. 2022, 21.09

1 leto, 4 mesece

Emiliano Martinez

Argentinski junak šokiral javnost z obsceno gesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,37

21

Emiliano Martinez | Zakaj je Emiliano Martinez zlato rokavico nastavil k svojemu mednožju? | Foto Reuters

Zakaj je Emiliano Martinez zlato rokavico nastavil k svojemu mednožju?

Foto: Reuters

Danes je velik dan za Emiliana Martineza. Prvi vratar argentinske reprezentance je postal svetovni prvak, po dramatični zmagi nad Francijo pa je prejel zlato rokavico, priznanje za najboljšega čuvaja mreže na tekmovanju. Na slavnostnem odru si je po podelitvi nagrade privoščil potezo, s katero je presegel meje dobrega okusa.

Lionel Messi
Sportal Messi z enim stavkom navijače spravil v dvojni delirij

Argentinski velikan Emiliano Martinez, v višino meri 195 centimetrov, je pomagal Scalonijevi četi do tako želenega naslova svetovnega prvaka. Pri izvajanju 11-metrovk je ubranil strel Kingsleyja Comana, obenem pa toliko zmotil Aureliena Tchoamenija, da je zgrešil celoten gol in žogo poslal mimo vratnice. S tem je bila argentinska pot do svetovnega naslova odprta. Soigralci so marljivo zadevali z bele točke in Martinez je postal svetovni prvak.

Po tekmi je poziral z nagradama, zlato rokavico in pokalom za svetovnega prvaka, z družino. | Foto: Reuters Po tekmi je poziral z nagradama, zlato rokavico in pokalom za svetovnega prvaka, z družino. Foto: Reuters

Gavči so naslov najbolj privoščili kapetanu Lionelu Messiju, ki je odigral zadnjo tekmo na svetovnih prvenstvih in po njej prejel zlato žogo, priznanje za najboljšega igralca tekmovanja. Priznanje pa je prejel tudi njegov soigralec, ki stoji med vratnicama. Čuvaj mreže Aston Ville je na odru prevzel zlato rokavico, ki si jo je prislužil kot najbolje ocenjeni vratar letošnjega spektakla v Katarju.

Argentina francija
Sportal Messi po drami vseh dram popeljal Argentino na vrh sveta

Ko jo je dobil, pa si je na stadionu Lusail privoščil nenavadno potezo, saj je rokavico nastavil k mednožju. Zakaj se je 30-letni temperamentni Argentinec, ki je pred tem poplesaval pri izvajanju 11-metrovk, odločil za takšno obsceno dejanje, še ni znano.

Emiliana Martineza so na zmagovalnem odru premagala čustva. | Foto: Reuters Emiliana Martineza so na zmagovalnem odru premagala čustva. Foto: Reuters

Kaj pa je Martinez povedal po zmagi nad Francijo, po enem izmed najbolj razburljivih finalnih srečanj vseh časov? "Zelo smo trpeli. Mislili smo, da popolnoma nadziramo dvoboj, a se je Francozom uspelo vrniti. To je bila zelo zahtevna tekma. Naša usoda je očitno trpljenje. Francozom se je ponudila zadnja priložnost za zmago, a sem na srečo z nogo ubranil strel. To je trenutek, o katerem sem vedno sanjal. Nimam besed, s katerimi bi ga opisal," je povedal najboljši vratar SP 2022 za Television Publica, zmago nad Francijo pa posvetil družini, ki jo je zapustil zelo mlad, saj se je akademiji londonskega Arsenala pridružil že z 18 leti.

Martinez zapušča Katar kot najboljši vratar prvenstva. | Foto: Reuters Martinez zapušča Katar kot najboljši vratar prvenstva. Foto: Reuters       
Argentina
Sportal Prevlade Evrope je konec, Južna Amerika vrača udarec!
Sportal Norišnica v Zagrebu, kapetan bronastih junakov prepričan, da bo Hrvaška nekoč prvak
Argentina francija
Sportal Najboljši tako ali drugače. Lionel Messi nasledil Luko Modrića.
Ne spreglejte