Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 12. 2022,
22.40

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

1

Natisni članek

Emmanuel Macron Hugo Lloris Didier Deschamps Raphael Varane SP 2022 v nogometu Katar 2022 Francoska nogometna reprezentanca

Nedelja, 18. 12. 2022, 22.40

1 leto, 4 mesece

Odmevi iz francoskega tabora po finalu SP 2022

Francoski kapetan: Bilo je kot boksarski dvoboj. Dobivali smo udarec za udarcem.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

1

Francija Argentina | Hugo Lloris je finalni obračun z Argentino doživljal kot boksarski dvoboj. | Foto Reuters

Hugo Lloris je finalni obračun z Argentino doživljal kot boksarski dvoboj.

Foto: Reuters

Po porazu v finalu svetovnega prvenstva so bili francoski nogometaši in selektor seveda potrti, a so kljub zanje velikemu razočaranju presodili, da je bil nastop v Katarju zelo dober. Selektor Didier Deschamps je dejal, da bo o svoji prihodnosti na tem mestu razmislil do začetka prihodnjega leta. Nogometaše je po finalu v slačilnici nagovoril francoski predsednik Emmanuel Macron.

Lionel Messi
Sportal Messi z enim stavkom navijače spravil v dvojni delirij

Ocene nogometašev in selektorja za francoske medije po koncu finala z Argentino so bile podobne. Najprej veselje ob vrnitvi iz skoraj povsem izgubljenega položaja, na koncu žalost, ker se je po enajstmetrovkah slabo končalo za branilce naslova iz leta 2018.

Vratar in kapetan Hugo Lloris je obžaloval predvsem slab prvi polčas, v katerem je bila njegova ekipa povsem izgubljena. "Bilo je skoraj kot boksarski dvoboj, dobivali smo udarec za udarcem. A nismo se predali, verjeli smo do konca. Odločale so enajstmetrovke in vedno je kruto, ko si pri teh na napačni strani. A dali smo vse od sebe, po mesecu dni tekmovanja smo povsem izčrpani," je dejal francoski rekorder po številu nastopov za reprezentanco za športni dnevnik L'Equipe.

Hugo Lloris in Raphael Varane v obrambi galskih petelinov sodelujeta že vrsto let. | Foto: Reuters Hugo Lloris in Raphael Varane v obrambi galskih petelinov sodelujeta že vrsto let. Foto: Reuters

Priznal je, da bodo potrebovali precej časa, da se po takšnem razpletu poberejo. "Skoraj nam je uspelo obrniti tekmo. Recimo tista priložnost v 123. minuti, ki bi nam prinesla zmago. A to je nogomet, moramo čestitati Argentini, dosegla je izjemen uspeh, lahko pa bi se obrnilo tudi drugače," je dodal Lloris. Na vprašanja o svoji reprezentančni prihodnosti še ni hotel odgovarjati.

Argentina francija
Sportal Messi po drami vseh dram popeljal Argentino na vrh sveta

Deschamps: Prišli smo tik pod vrh gore, a ...

Didier Deschamps je pred štirimi leti postal svetovni prvak, v Katarju pa mu je spodrsnilo v dramatičnem finalu šele po izvajanju 11-metrovk. | Foto: Reuters Didier Deschamps je pred štirimi leti postal svetovni prvak, v Katarju pa mu je spodrsnilo v dramatičnem finalu šele po izvajanju 11-metrovk. Foto: Reuters Selektor Didier Deschamps je za agencijo AFP dejal, da je bil razplet finala "še toliko težji, ker smo se vrnili od nikoder ob polčasu". Pojasnil je, da so potrebovali ogromno energije, da so uprizorili vrnitev. "Vložili smo ogromno energije, pustili smo srce na igrišču. In ko prideš tako blizu in ostaneš brez nagrade, je vse še težje. A to moramo sprejeti."

V oceni tekme je priznal, da njegove ekipe skorajda eno uro ni bilo nikjer. "Pozneje smo jih s kakovostjo, pogumom in energijo spravili povsem na mejo. Prišli smo tik pod vrh gore, a smo se morali obrniti," je dodal selektor in športno čestital tekmecem za zmago.

Na vprašanja o svoji selektorski prihodnosti še ni hotel odgovarjati. Trenutna pogodba se mu je iztekla ob koncu SP. "V začetku prihodnjega leta se bom sestal s predsednikom zveze in takrat boste izvedeli," je na to temo odgovoril Deschamps. V medijih sicer ne manjka govoric, da bi ga lahko na selektorskem položaju nasledil nekdanji reprezentančni soigralec Zinedine Zidane.

Argentina francija
Sportal Najboljši tako ali drugače. Lionel Messi nasledil Luko Modrića.

Predsednik Macron po bolečem porazu prišel v slačilnico

Francoski predsednik Emmanuel Macron je po tekmi tolažil razočarane galske peteline. | Foto: Reuters Francoski predsednik Emmanuel Macron je po tekmi tolažil razočarane galske peteline. Foto: Reuters Branilec Raphael Varane ni skrival razočaranja zaradi razpleta finala. "Zelo smo razočarani. Dali smo vse od sebe, bilo je veliko ovir, a smo se borili do konca. Danes nas prvo uro ni bilo, a smo se vrnili in bi lahko tudi zmagali. Ponosen sem na fante, dali smo vse od sebe, glave gor," je dejal za L'Equipe.

Ni pa znal pojasniti, kaj se je zgodilo, da se je zgodil takšen preskok v igri po 70. minuti: "Psihično smo se vrnili in potem smo bili precej boljši od njih. Pritiskali smo, skoraj bi nam uspelo obrniti tekmo. To je moč te ekipe in zaradi tega smo bili v finalu. Ni pa bilo dovolj za zmago."

Nogometaše je pohvalil tudi francoski predsednik Emmanuel Macron. "Omogočili ste nam sanje," je zapisal na Twitterju. Tekmo si je ogledal v živo, po njej je tudi spregovoril z igralci. "Vsi smo bili žalostni, ker smo bili tako blizu, a obenem sem igralcem povedal, da smo nanje izjemno ponosni."

Emiliano Martinez
Sportal Argentinski junak šokiral javnost z obsceno gesto
Sportal Norišnica v Zagrebu, kapetan bronastih junakov prepričan, da bo Hrvaška nekoč prvak
Argentina
Sportal Prevlade Evrope je konec, Južna Amerika vrača udarec!
Ne spreglejte