Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 12. 2023,
19.30

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

Juventus Real Madrid UEFA NZS Aleksander Čeferin

Četrtek, 21. 12. 2023, 19.30

4 mesece, 1 teden

Aleksander Čeferin za slovenske medije po sodbi sodišča o zadevi superliga

"Upam, da bosta Real in Barcelona čim prej organizirala svoje tekmovanje" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Aleksander Čeferin, predsednik Uefe, se je na prednovoletnem sprejemu Nogometne zveze Slovenije tudi za slovenske medije odzval na sodbo sodišča o zadevi superliga. Pravi, da za njim ni težak dan, da sodba sploh ni tako dobra za tožnike, kot ti mislijo. V nekaj urah je Uefo podprlo okoli 70 klubov, tudi vsi največji, razen Reala Madrida in Barcelone. "Leta 2021 je superliga propadla v 48 urah, danes v treh," mu je napisal prijatelj. "Nogomet je za vse. Naj bo tudi odprt za vse," sporočajo z Uefe.

Aleksander Čeferin
Sportal Udarec za Uefo, Čeferin že z ostrim odzivom

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je z ostro puščico zbodel velikana Real Madrid in Barcelono. "Mi imamo krasno tekmovanje, upam, da bosta Real in Barcelona, ki sta še edina ostala v tem tekmovanju, Juventus je že uradno izstopil, čim prej organizirala svoje tekmovanje, ki bo zelo zanimivo. Predvsem ga bo zelo lahko organizirati, saj bosta tekmovali samo dve ekipi." Celotno izjavo poglejte v videu.

Aleksander Čeferin, predsednik Uefe, na prednovoletnem sprejemu NZS. | Foto: www.alesfevzer.com Aleksander Čeferin, predsednik Uefe, na prednovoletnem sprejemu NZS. Foto: www.alesfevzer.com Pravi, da so tožniki zlorabili sodbo in da je to kot pravnik že videl. "Sodba, ki ima recimo 70 strani, na kateri morda samo z enim stavkom piše 'Uefa bi to lahko naredila drugače'. Zdaj bodo oni rekli, da so zmagali. To se da zelo zlorabiti." Že v popoldanski izjavi za svetovno javnost je Čeferin ocenil, da je najslabši del sodbe sodišča EU izjava za javnost sodišča. Ta ne predstavlja celotne slike, sodba vsebuje tudi potrditev nadzorne in organizacijske vloge Uefe, je dejal Čeferin. 

Novoletni sprejem NZS v znamenju Eura 2024
Radenko Mijatović | Foto: www.alesfevzer.com Radenko Mijatović Foto: www.alesfevzer.com Na sprejemu, ki se ga je torej kljub napetenu dnevu udeleželil tudi Aleksander Čeferin, je predsednik NZS Radenko Mijatović v uvodnem nagovoru poudaril: "Vedno je lepo biti tu, moram pa priznati, da je letošnji trenutek še posebej izjemen. Leto je bilo nepozabno in polno presežkov." Spomnil je na uspešne kvalifikacije za EP 2024. In na podporo navijačev, ki so napolnili tribune na reprezentančnih tekmah, ter vsem skupaj položil na dušo, da bodo v Nemčiji na EP ne le navijači, ampak tudi ambasadorji Slovenije. "Ta dogodek ni le športni spektakel, ampak tudi priložnost, da se pokažemo kot ambasadorji Slovenije v mednarodni skupnosti."
UEFA superliga
Sportal Bomo priča preobratu? Na mizi je nov predlog superlige.
Ne spreglejte