Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 2. 2022,
17.50

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

1

Natisni članek

Nik Prelec Đorđe Ivanović Prva liga Telemach 1. SNL NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Aljoša Matko

Torek, 1. 2. 2022, 17.50

2 leti, 2 meseca

Aljoša Matko

Lani igral za Maribor, zdaj prihaja v Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

1

Aljoša Matko | Matko je zadnji prvoligaški gol februarja lani zabil prav Olimpiji. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Matko je zadnji prvoligaški gol februarja lani zabil prav Olimpiji.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Za Maribor bo v spomladanskem delu sezone igral Đorđe Ivanović, ki je bil lani član Olimpije. Ljubljančani pa zdaj vračajo udarec: na posojo k njim prihaja Aljoša Matko, ta je pred odhodom v tujino igral prav za Maribor. Obenem iz Stožic sporočajo, da bodo vse novince pravočasno registrirali. Adam Delius je od prvega februarja tudi uradno novi predsednik kluba in bodo lahko poplačali stare dolgove.

Đorđe Ivanović
Sportal Nekdanji član Olimpije tudi uradno okrepil vrste Maribora

Bil je član reprezentance do 21 let na preteklem evropskem prvenstvu. | Foto: Reuters Bil je član reprezentance do 21 let na preteklem evropskem prvenstvu. Foto: Reuters Olimpija je bila na udaru kritik javnosti, češ da podpisuje pogodbe samo s tujimi nogometaši in da je pozabila na Slovence. In tu je odgovor. Po Niku Prelcu v Stožice prihaja še Aljoša Matko. S švedskim klubom Hammarby IF Fotbollförening so sklenili dogovor, da bo Matko do konca sezone 2021/22 nosil zeleno-beli dres. Hkrati pa si je Olimpija zagotovila možnost dokončnega odkupa.

Pri Olimpiji so v sporočilu za javnost zapisali: "Aljoša, ki se je v Stockholmu - tja se je preselil avgusta lani - že privadil na igranje v dresu najlepše (zeleno-bele) barvne kombinacije, se bo v naslednjih dneh iz Švedske vrnil nazaj v Slovenijo. V Ljubljani ga konec tedna najprej čaka zdravniški pregled, potem še podpis pogodbe z Olimpijo. In seveda uradna predstavitev v vlogi novega člana zmajev." Spomnimo pa, da je bil Matko izbran za "vijoličnega bojevnika" leta 2020. Nagrada za najbolj srčnega igralca Maribora.

Novinci bodo pravočasno registrirani
Obenem so iz Olimpije sporočili, da bodo pravočasno registrirali vse nove igralce. Od prvega februarja je namreč Adam Delius tudi uradno zapisan v registru Ajpesa kot novi predsednik kluba. In tako bodo lahko poplačali stare dolgove, ki jim onemogočajo registracijo novih igralcev. "Kar zadeva zimske okrepitve oziroma prepoved registracije novih nogometašev s strani Nogometne zveze Slovenije, lahko zatrdimo, da bodo v kratkem vse ovire, ki ovirajo registracijo novih nogometašev, odpravljene. Novi nogometaši bodo tako za Olimpijo registrirani pravočasno."

Iz Črnomlja do Stockholma

Nogometaš, ki je lani branil barve slovenske reprezentance na domačem evropskem prvenstvu do 21 let, je kariero začel v Črnomlju v Beli krajini. Potem je igral za Krko, Maribor in Bravo. V prvi ligi je zbral 65 nastopov, med strelce pa se je vpisal 22-krat. Leta 2020 je bil izbran tudi za najboljšega mladega slovenskega nogometaša leta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aljoša Matko (@matko09)

V švedski ligi, ki se igra od aprila do novembra, je 21-letni krilni napadalec v pretekli sezoni zaigral na 13 tekmah, zabil je dva gola in še za enega podal. Hammarby je na 30 tekmah prišel do 15 zmag in osvojil peto mesto. V Hammarbyju sicer upajo, da si v slovenski ligi Matko povrne samozavest in se poleti v njihov klub vrne boljši.

Nik Prelec
Sportal Mladi Slovenec iz Sampdorie v Olimpijo
Ne spreglejte