Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 8. 2023,
11.30

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Birmingham City Tom Brady

Četrtek, 3. 8. 2023, 11.30

8 mesecev, 3 tedne

FC Birmingham City

Tom Brady postal manjšinski lastnik angleškega kluba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Tom Brady | Tom Brady je postal manjšinski lastnik Birmingham Cityja. | Foto Guliverimage

Tom Brady je postal manjšinski lastnik Birmingham Cityja.

Foto: Guliverimage

Sedemkratni prvak lige ameriškega nogometa Tom Brady je postal manjšinski lastnik Birminghama, je vodstvo angleškega nogometnega kluba sporočilo na spletni strani. Finančne podrobnosti Bradyjevega sodelovanja z Birminghamom niso znane.

Birmingham City velja za enega najstarejših angleških nogometnih klubov, ustanovljen je bil leta 1878. Sezona 2023/24 bo njegova še 13. zaporedna na drugi ravni angleške nogometne piramide, nikoli pa ni osvojil naslova med elito.

Šestinštiridesetletni Američan Tom Brady, nekdanji zvezdnik New England Patriots in Tampa Bay Buccaneers, se je dokončno upokojil 1. februarja letos, od takrat pa se je med drugim dogovoril za službo strokovnega komentatorja na televizijski postaji Fox in postal manjšinski lastnik ženske košarkarske ekipe v ligi WNBA Las Vegas Aces.

Zdaj je postal še manjšinski lastnik Birminghama, kar bo njegova prva investicija v športne institucije zunaj ZDA. "Birmingham je ikonski klub z bogato zgodovino in veliko strastjo do nogometa. Zato je postati del tega kluba zame velika čast," je za spletno stran kluba dejal 46-letni zvezdnik.

Navijači Birmingham Cityja so leta 2011 gostovali v Sloveniji, ko se je angleški klub v ligi Europa pomeril z Mariborom. Birmingham je v Ljudskem vrtu zmagal z 2:1, na Otoku pa 1:0. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Navijači Birmingham Cityja so leta 2011 gostovali v Sloveniji, ko se je angleški klub v ligi Europa pomeril z Mariborom. Birmingham je v Ljudskem vrtu zmagal z 2:1, na Otoku pa 1:0. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Brady je v zadnjih letih stkal prijateljske vezi z rojakom Tomom Wagnerjem, ki je s svojo investicijsko skupino Knighthead pred kratkim kupil 24-odstotni delež moštva iz Birminghama.

Lionel Messi
Sportal Messi obnorel Miami in znova blestel #video
Ne spreglejte