Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 8. 2023,
8.55

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

Natisni članek

Inter Miami Sergio Busquets Jordi Alba Lionel Messi Lionel Messi

Četrtek, 3. 8. 2023, 8.55

9 mesecev

Izjemna strelska forma Lionela Messija

Messi obnorel Miami in znova blestel #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96
Lionel Messi | Lionel Messi je s svojim prihodom preporodil klub iz Miamija in poskrbel za evforijo. | Foto Reuters

Lionel Messi je s svojim prihodom preporodil klub iz Miamija in poskrbel za evforijo.

Foto: Reuters

Argentinski nogometni zvezdnik je znova navdušil v dresu Inter Miamija in se z njim uvrstil v osmino finala ligaškega pokala, v katerem nastopajo ameriške ekipe iz lige MLS ter mehiške iz tamkajšnje lige MX. Tokrat je 36-letni svetovni prvak z argentinsko izbrano vrsto dosegel dva gola ob zmagi proti Orlandu.

Lionel Messi
Sportal Messi vroč v ZDA

Argentinski superzvezdnik Lionel Messi je za novo ekipo, ki se ji je uradno pridružil pretekli mesec, drugič začel tekmo in prvič odigral vseh 90 minut. Skupaj je že pri petih zadetkih v vsega 204 minutah na igrišču. Na debiju je v skupinskem delu tega tekmovanja proti Cruz Azulu zadel s prostega strela za zmago z 2:1, proti Atlanti pa je dosegel dva gola (4:0).

Prvi zadetek Messija v sedmi minuti:

Tokrat je zadel z volejem tako z levico kot desnico. Najprej je bil natančen v sedmi minuti, nato pa je postavil še končni izid v 72. minuti. Vmes je prepustil izvajanje najstrožje kazni Josefu Martinezu, ki je v 51. minuti zadel za 2:1. Za floridske sosede je v 17. minuti izenačil Cesar Araujo.

Drugi zadetek Messija v 72. minuti:

Danes je znova tekmo za nov klub začel Messijev dolgoletni soigralec pri Barceloni Sergio Busquets, še en donedavni član Kataloncev, Jordi Alba, pa je za Inter debitiral s klopi za rezervne igralce.

V osmini finala se bo floridska zasedba, ki jo iz pisarn vodi nekdanji angleški zvezdnik David Beckham, v ponedeljek pomerila z Dallasom. Ta je bil v prvem krogu izločilnih bojev z 2:1 boljši od mehiškega Mazatlana.

Sergio Busquets in Lionel Messi sta se po tekmi zahvalila navijačem za podporo. | Foto: Reuters Sergio Busquets in Lionel Messi sta se po tekmi zahvalila navijačem za podporo. Foto: Reuters

Inter Miami, sicer zadnjeuvrščena ekipa v severnoameriškem prvenstvu MLS, pred prihodom Messija ni zmagal enajstkrat zapored, zdaj pa je v nizu treh zmag. Messi je na treh tekmah za Inter prispeval pet zadetkov in eno asistenco.

Lionel Messi
Sportal Sanjski debi Lionela Messija! #video
Ne spreglejte