Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 5. 2022,
13.00

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Adam Delius Mladen Rudonja NK Olimpija NK Olimpija Timi Max Elšnik Prva liga Telemach 1. SNL

Sobota, 21. 5. 2022, 13.00

1 leto, 11 mesecev

Timi Max Elšnik trdno v zmajevem gnezdu

Tolažilna nagrada za Olimpijo: kapetan podaljšal do 2025

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Timi Max Elšnik | Timi Max Elšnik | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Timi Max Elšnik

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Nogometaši Olimpije bodo sezono sklenili s tekmo s Celjem. Zadržati bodo skušali tretje mesto. Klub in njegovi navijači so ob koncu prvenstva le dobili tolažilno nagrado. Pogodbo je podlajšal kapetan Timi Max Elšnik. Ljubljančani so potrdili tudi prihod prve poletne okrepitve, pogodbo je podpisal 22-letni vratar Denis Pintol.

Marcos Tavares slovo
Sportal Tavares v petek zvečer na Dravi ostal brez besed

Novega predsednika NK Olimpija Adama Deliusa v zadnjih mesecih ni bilo veliko v Ljubljani, ob koncu sezone je. In eden od razlogov je bil tudi podaljšanje pogodbe s kapetanom. Leto dni pred iztekom zdajšnje pogodbe je Timi Max Elšnik podpisal novo. Ta ga na klub veže do poletja 2025. Dobra novica za ljubljanski klub, saj je Elšnik eden najboljših posameznikov ekipe, če pa bo predčasno odšel v tujino, bodo zanj lahko iztržili višjo odškodnino.

Olimpija Tabor Elšnik | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida Štiriindvajsetletnik se je Olimpiji pridružil januarja 2020. Pred tem je na domačih tleh igral v mladinskem pogonu Aluminija, leta 2015 pa se je preselil v Anglijo. V dresu Olimpije je odigral 71 tekem, na katerih se je med strelce vpisal osemkrat. V letošnji sezoni je zaradi poškodbe odigral le 20 prvoligaških tekem, morda so tudi zato že nekaj krogov pred koncem prvenstva ostali brez možnosti za naslov prvaka. Pred zadnjo tekmo s Celjem imajo osem točk zaostanka za vodilnim Maribirom, sedem za Koprom.

"Moram priznati, da sem izredno zadovoljen, ker je Timi Max Elšnik podpisal novo pogodbo z Olimpijo," zadovoljstva ni skrival športni direktor Mladen Rudonja. "S to potezo smo jasno pokazali, kakšne so smernice našega kluba. Kakšen je naš dolgoročen cilj. Timi Max je eden ključnih nogometašev Olimpije, glede na prikazano v preteklosti pa si je novo pogodbo več kot zaslužil. Prav tako je podaljšanje sodelovanja s Timijem Maxom dokaz, da resno razmišljamo o slovenskih nogometaših. V prihodnje jih želimo imeti v članski ekipi še več. To je smer, v kateri se želimo gibati. In se tudi bomo."

Iz Primorja pripeljala vratarja Pintola

V Olimpiji so naznanili tudi prvo poletno okrepitev, pogodbo do 30. junija 2024 z možnostjo podaljšanja za dodatno leto je podpisal 22-letni vratar Denis Pintol.

Pintol, sin nekdanjega reprezentanta Bosne in Hercegovine Ismirja Pintola, je v tej sezoni branil v drugi ligi za ajdovsko Primorje. Pred tem je igral še za Gorico, Krko iz Novega mesta in Brda. Skupno je v 2. SNL odigral 67 tekem, v mlajših letih pa je zbral tudi dva nastopa v dresu slovenske reprezentance do 18 let.

Pintol je k Olimpiji prišel kot prost nogometaš brez profesionalne pogodbe. STA

NK Maribor prvak 2022
Sportal Maribor v velikem slogu do novega naslova slovenskega prvaka!
Ne spreglejte