Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
31. 8. 2013,
9.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 31. 8. 2013, 9.13

8 let

Tekma resnice za Olimpijo: Domžale obožujejo Stožice

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvoligaški program bo zaradi prenove atletske steze na novomeškem štadionu osiromašen, a še vedno zanimiv. V Maribor prihaja opogumljena Gorica, mehkobno Olimpijo čaka tradicionalno neugoden gost.

Tekma resnice za Olimpijo. Je zmožna zapeljati sezono v bolj mirne vode, dokazati, da je bil v Novi Gorici le slab in neposrečen dan, ter ob pravem času na pravem mestu pokazati več agresivnosti? Navijači ji očitajo, da nekateri igralci skoparijo z borbenostjo, da so preveč mehkobni in si ne zaslužijo zeleno-belega dresa. Zdaj je priložnost, da se jim odkupijo. Prihajajo Domžale, kjer so s prihodom Luke Elsnerja zagospodarili novi trenerski pristopi, bolj prijazni do nogometašev, ki še pomnijo mukotrpno izpolnjevanje Mojsilovićevih nalog. Pri gostiteljih bo imel Andrej Razdrh nekaj težav pri sestavi obrambne vrste, saj si je vratar Aleksander Šeliga poškodoval prst, vprašljiva sta nastopa Nemanje Mitrovića in Antonia Delamee Mlinarja. Prvič bi se lahko občinstvu v Ljubljani predstavil kapetan mlade črnogorske reprezentance Marko Vukčević, ki obožuje desno stran. Domžalčani, ki so brez zmage že štiri tekme, so v prejšnji sezoni obakrat osvojili Stožice, zato je previdnost v vrstah ranjenih zmajev ogromna. Na seznamu poškodovanih (in vprašljivih) za srečanje so pri gostih Marko Kovjenić, Tadej Rems, Jon Gorenc Stankovič, Jure Balkovec in Žan Majer, po odsluženi kazni se vrača Darko Zec. Tako kot vedno Domžalčani pri sosedih v Ljubljani pričakujejo najmanj točko.

Češka Viktoria je edina, ki je v tej sezoni osvojila Ljudski vrt, Mariboru pa v evropski ligi pripeljala Rubin, Wigan in Zulte Waregem. Nedotakljivost branilcev naslova v domačem prvenstvu, kjer zmaguje tako pogosto, da zlahka vodi na lestvici, čeprav je odigral tekmo manj, je na velikem izpitu, saj je čutiti utrujenost od naporne srede, v goste pa prihajajo razigrani "italijanski" Primorci. Ker se obeta napet konec poletnega prestopnega roka, bi lahko slovenski prvaki ostali brez kakšnega izmed nosilcev igre. Najbolj sta pod drobnogledom Agim Ibraimi in Goran Cvijanović, izteka se čas za prodajo. Konkurenca za prvo enajsterico je v štajerski prestolnici neizprosna, o tem, da trener Ante Čačić nikakor ne podcenjuje pomembnosti srečanja z Novogoričani, pa priča podatek, da je kapetana Marcosa M. Tavaresa na povratni tekmi z Viktorio odpoklical z igrišča že po dveh tretjinah igre. Vse v želji, da bi ostal spočit do tekme z vrtnicami, ki že bodejo z ostrimi italijanskimi trni. "Podaljšek" Parme na slovenskih tleh je prejšnji teden ponižal Olimpijo, zdaj se bo udaril z največjim favoritom za državno lovoriko. Gorica je bila v sezoni 2012/13 dobrodošla stranka za Maribor, saj je ostala brez točk na vseh štirih tekmah. Luigi Apolloni je po zmagi nad Olimpijo ponosno poudaril, da so njegovi izbranci premagali tekmeca po zaslugi izrazitega moštvenega duha, ki ga je prej pogrešal. Med tednom so odigrali prijateljsko srečanje z drugoligašem iz Ankarana in ga zlahka odpravili s 4:1. V polno so zadeli štirje tujci, tudi Massimo Coda, ki pravi, da bi rad postal najboljši strelec 1. SNL.

Obračun začelja lahko Celjane popelje še višje, od zadnjeuvrščenega Triglava pa se lahko oddaljijo sedem točk, kar bi jim v reprezentančnem premoru zagotovilo mirnost. Prihod Dragana Čadikovskega se je obrestoval, Makedonec s slovenskim potnim listom je na dveh nastopih dosegel dva zadetka, mladi soigralci pa so dobili vzornika, od katerega lahko vpijajo izkušnje. Podobno kot od kapetana Sebastjana Gobca, ki se zaveda, da je Triglav vse prej kot nedolžen tekmec. Celjani so ga na zadnjih petih prvenstvenih srečanjih premagali le enkrat, Kranjčani pa so prejšnjo soboto doma namučili Mariborčane, ki v slovenskem okolju veljajo za (vsaj) razred boljše od konkurence. Miloš Rus je celjsko zasedbo, ki bo lovila drugo zaporedno zmago, med tednom sprostil s "team-buildingom" v adrenalinskem parku. Manj sproščeno je bilo na Gorenjskem, kjer so orli ostali brez športnega direktorja Roberta Misje. Navijači zahtevajo odstop uprave, trener Dušan Kosič pa še vedno uživa ugled. Da je na pravi poti, je po zadnji tekmi presodil strateg vodilnega Maribora Čačić, zdaj so triglavani dobili še nekaj poznih okrepitev, tako da v mesto ob Savinji potujejo optimistični in prepričani, da lahko naskakujejo prvo zmago. Če bi jo dočakali, bi Celjane pahnili v nepopisne težave.

V Kopru bodo goreli reflektorji, obeta se posladek zadnjega kroga pred reprezentančnim premorom, saj se bosta spoprijeli drugouvrščena in četrtouvrščena ekipa prvenstva. Če je bilo Koprčane potihoma pri vrhu tudi pričakovati, saj so se hitro pobrali po "opozorilni" krizi, ko se je za kratek čas znašla pod vprašajem njihova prvoligaška usoda, pa je Zavrč s pomočjo številne hrvaške kolonije prava poživitev sezone. V zadnjih letih osvaja le naslove prvakov. V nižjih ligah je imel opravka s slabšimi tekmeci, kot jih srečuje v prvi ligi, a tudi z njimi pridno nabira točke, kar ga je pod vodstvom Viktorja Trenevskega popeljalo na tretje mesto. Novinci bi lahko segli še višje, v tem primeru pa bodo morali osvojiti Bonifiko. Koprčanom se pozna, da so začeli priprave pozneje od tekmecev, a v zadnjih krogih so ujeli ritem, tako da z redkimi izjemami (pokalno slovo v Novem mestu) nabirajo zmage. Lahko bi se že predstavil hrvaški napadalec Dražen Pilčić, ki je bil v prejšnji sezoni v svoji domovini najboljši strelec druge lige, zdaj pa se namenja na izpraznjeno mesto rojaka Ivana Brečevića. Pri gostih bosta manjkala kaznovani Dejan Kurbus in poškodovani Dino Kresinger.

Ne spreglejte