Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
27. 5. 2013,
0.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marcos Tavares Branko Horjak Darko Milanič

Ponedeljek, 27. 5. 2013, 0.34

8 let

Tavares prepričan, da bo najboljši v zgodovini Maribora

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Le še 15 zadetkov in Marcos Tavares bo najboljši strelec v zgodovini Maribora. V nedeljo se je še bolj približal rekorderju Branku Horjaku.

Kdo bi si januarja leta 2008, ko je prišel v klub, ki je bil takrat pri sredini prvenstvene razpredelnice, mislil, da bo Marcos Tavares čez pet let zaščitni znak Maribora, ta pa ne bo imel prave konkurence na slovenskih tleh in bo odlične rezultate dosegal tudi v Evropi. Zgodilo se je ravno to in še več. Maribor lovorike zbira eno za drugo, med navijači zelo priljubljeni Brazilec pa je celo presegel mejo 100 zadetkov v vijoličasti majici in se vztrajno povzpenja na vrh klubske lestvice strelcev, kjer je s 117 zadetki Branko Horjak. Zdi se, da ne bo več dolgo. Devetindvajsetletni golgeter, ki je v nedeljo proti Aluminiju zabil še 102. gol v njemu najljubši majici, je vse bližje. Prvenstveno sezono je zaključil z 18 goli in še drugič po sezoni 2010/11 postal najboljši strelec slovenskega prvenstva. ''Zelo sem vesel, da sem bil najboljši strelec. Še bolj pa sem vesel, da smo osvojili naslov. V veliko čast mi je, da sem član tega kluba. Rad bi se zahvalil soigralcem in vsem ljudem v klubu, tudi trenerju. In seveda navijačem, ki nas vseskozi podpirajo. Brez njih mi ne bi uspelo,'' je po tem, ko je visoko dvignil v zrak še četrti pokal za naslov državnega prvaka, odkar je prišel v Ljudski vrt, z mlado hčerko v naročju razlagal vselej nasmejani Tavares, ki seveda dobro ve, da je na dobri poti do rekorderja po številu zadetkov v zgodovini najbolj trofejnega slovenskega kluba. ''Verjamem, da bom kmalu najboljši strelec v zgodovini Maribora. Hočem biti! Upam, da mi bo uspelo že v naslednji sezoni. Pravzaprav sem prepričan, da mi bo. Tudi v naslednji sezoni bom zabil veliko golov in prišel do rekorda,'' je optimist napadalec, ki je zadetke v tej sezoni skrbno porazdelil. V Evropi je zadel petkrat, v pokalu štirikrat in v prvenstvu, kot že omenjeno, zabil 18 golov. Skupaj kar 27.

V Koper po pokal in nov gol

Sezone še ni konec. Kakšnega bo skušal pristaviti še v sredo, ko Mariborčane čaka finale pokala v Kopru. ''Morda mi uspe. Bolj pomembno kot to, kdo zadane, pa je seveda, da zmagamo in še enkrat osvojimo dvojno krono. Zdaj se moramo dobro spočiti in se pripraviti na tekmo proti Celju, ki bo vse prej kot lahka,'' je povedal kapetan Maribora, ki je bil junak zmage nad Celjem s 5:1 v prvenstvu pred desetimi dnevi. Čeprav je s soigralci takrat povsem ponižal Celjane, ne verjame, da bo v sredo zato kaj lažje. ''Kje pa. Bo zelo težko. To je nekaj povsem drugega. V finalu se igra le ena tekma. Če ne bomo pazljivi, nam lahko spodrsne. Verjemite, da se tega še kako zavedamo. Zelo smo motivirani, da nam uspe. Težje nam bo, kot je bilo v prvenstvu, a verjamem, da bomo spet zmagali,'' je še dejal. Ker bo tekma v Kopru, bo zagotovo manj navijačev, ko jih je s soigralci vajen v Mariboru, a je prepričan, da tudi na Bonifiki bučna podpora s tribun ne bo izostala. ''Viole nas spremljajo povsod. Tudi v Kopru nas bodo, v to bodite prepričani. Vedno so z nami. Izkoristil bi to priložnost in jih povabil, da pridejo v čim večjem številu. Z njimi nam bo lažje. Pokal bomo osvojili skupaj,'' za konec navijačev ni pozabil omeniti prav gotovo najbolj priljubljen Brazilec v Mariboru, verjetno tudi v Sloveniji. Ne bomo se zmotili, če zapišemo, da je ob športnem direktorju Zlatku Zahoviču in trenerju Darku Milaniču tisti, ki je eden izmed treh temeljnih stebrov velikega, evropskega Maribora.

Ne spreglejte