Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
29. 10. 2014,
8.53

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Slaviša Stojanović Miloš Kostić Lierse Genk

Sreda, 29. 10. 2014, 8.53

4 leta, 10 mesecev

Stojanović jezen, izključen in ogoljufan (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trinajsti krog belgijskega prvenstva je bil nesrečen za Slavišo Stojanovića. Z Liersom je izgubil pri Genku, sodnik ga je skupaj s pomočnikom poslal na tribune in priznal gol, ki ne bi smel veljati.

Racing Genk, belgijski prvoligaški klub, ki je prirasel k srcu mariborskim navijačem, saj je pred 15 leti kot prvi priznal premoč Prašnikarjevi četi na nepozabni paradi k preboju v ligo prvakov, je bil v torek usoden za Lierse. Štirikratni belgijski prvak je izgubil še drugo zaporedno tekmo in zapravil možnost, da bi ujel priključek s sredino razpredelnice. Ostaja na 14. mestu, ki še zagotavlja obstanek, hkrati pa tudi nastop v dodatni končnici za mesto, ki vodi v ligo Europa.

Bilo pa bi lahko še bolje, če ne bi Lierse v torek naletel na razigrane nogometaše Genka, žal pa tudi nezbrane delivce pravice, ki so z nekaterimi odločitvami sejali nemir v vrste gostov. Lierse je na Cristal Areni, kjer je pred leti gostovala tudi slovenska nogometna reprezentanca, dočakal zadnji sodnikov pisk brez trenerja Slaviše Stojanovića, njegovega pomočnika Miloša Kostića in dveh nogometašev. Vsi so prejeli rdeči karton. Kar pa najbolj boli rumeno-črne, ki so tokrat igrali v gostujočih barvah, je velika napaka sodnikov.

"Stranski sodnik bi moral na pregled oči"

Genk je prvi polčas dobil z 1:0, a je bila tekma še vedno odprta. Lierse je pritiskal in želel izenačiti, nato pa je nogometaš iz DR Kongo Herve Kage ustrelil z razdalje. Črnogorski vratar Boban Bajković, s katerim je Stojanović sodeloval že na Marakani, je ubranil strel in žogo odbil do prečke, od katere se je spet odbila v polje. Žoga ni prečkala golove črte s polnim obsegom. Še več, padla ni niti v neposredno bližino črte, a so belgijski sodniki po daljšem obotavljanju le pokazali na sredino. Kage ni mogel skrivati presenečenja, saj se je že vračal v obrambo z mislijo, kako ga je boginja sreče pustila na cedilu, nato pa ga je sodnik razveselil s kontroverzno odločitvijo.

Tabor Liersa kar ni mogel verjeti, kaj se dogaja. "Počutim se, kot da bi mi nekdo oropal vso hišo," je po poročanju belgijskega portala Sporza dejal kapetan Hernan Losada, še bolj neposreden je bil njegov soigralec: "Prevarali so nas. Stranski sodnik bi moral na pregled oči, tudi igralci Genka so se smejali njegovi odločitvi. Sodniki lahko po tekmi rečejo, da jim je žal, a to žal ne more spremeniti stvari," ni skrival razočaranja, njegov trener, ki je Lierse povzdignil z zadnjega mesta in nakazal, da bi lahko uspešno opravil "reševalno" nalogo, pa ni želel komentirati sojenja. "Sem jezen, a ne morem ničesar spremeniti. Presenečen sem, da je sodnik sploh priznal zadetek, saj so vsi na štadionu videli, da žoga ni prečkala črte. A o teh stvareh ne bom govoril," je dejal Ljubljančan, ki je tako v torek izkusil prepričljiv in boleč poraz.

V nadaljevanju so živci pri gostih popustili, Lierse je prejel še tretji zadetek, Pierre-Yves Ngawa in Hamari Traore sta prejela dva rumena kartona in morala predčasno z igrišča, podobno velja za prvega trenerja in njegovega pomočnika, ki ju je sodnik Wim Smet preusmeril na tribune. Na naslednji tekmi bo tako Lierse oslabljen, saj na klopi ne bo slovenskega trenerskega dvojca, manjkala bosta izključena branilca, za nameček pa je poškodbo pete staknil še pomemben igralec Eric Matoukou. Kratka klop v tem primeru ne bo v veliko korist Liersu, ki se krčevito bori za obstanek.

Ne spreglejte