Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 12. 2021,
19.41

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

NZS Drago Adamič Anton Žlogar

Sreda, 22. 12. 2021, 19.41

2 leti, 4 mesece

zadnja seja nzs v 2021

Sprememba pri VAR v Sloveniji, Cesarja bo zamenjal Žlogar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
VAR Slovenija | Z začetkom prihodnjega leta se bo uporaba tehnologije VAR razširila z dveh na vseh pet tekem na krog Prve lige Telemach. | Foto Grega Valančič/Sportida

Z začetkom prihodnjega leta se bo uporaba tehnologije VAR razširila z dveh na vseh pet tekem na krog Prve lige Telemach.

Foto: Grega Valančič/Sportida

 Člani izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) so se sestali na zadnji seji v letu 2021, na kateri so med drugim potrdili uvedbo tehnologije VAR na vseh petih tekmah kroga Prve lige Telemach, so danes sporočili z zveze.

Z začetkom prihodnjega leta se bo uporaba VAR tehnologije razširila z dveh na vseh pet tekem na krog Prve lige Telemach, kakor tudi na tekme polfinala in finala pokala Pivovarna Union ter v kvalifikacijah za uvrstitev v elitno ligo.

"V okviru projekta VAR so v uvajalnem obdobju uspešno izpeljali certificiranje vseh prvoligaških stadionov za uporabo tehnologije VAR in usposabljanje zadostnega števila sodnikov za uporabo tehnologije, kar pomeni, da so izpolnjeni tudi zadnji pogoj za razširitev na vse tekmovanje," so zapisali pri zvezi, kjer dodajajo, da sprejeti ukrep pripomore k regularnosti in legitimnosti tekmovanj.

Matjaž Kek, Radenko Mijatović
Sportal Predsednik NZS sporočil težko pričakovano novico

Potrdili razdelitev finančnih sredstev

Izvršni odbor je potrdil tudi način razdelitve finančnih sredstev iz naslova klubskih tekmovanj Evropske nogometne zveze za delo z mladimi za tekmovalno sezono 2020/21. Gre za skupno kar 613.705 evrov. NZS pa bo začela tudi črpanje sredstev iz Forward programa 2.0 Mednarodne nogometne zveze za leti 2021 in 2022. Sredstva bodo namenjena za projekt sofinanciranja stroškov uradnih oseb za ženska in mladinska nogometna ter mladinska tekmovanja v futsalu v sezoni 2021/22. Skupna višina sredstev je 261.617,59 evra.

Tonči Žlogar je novi selektor reprezentance do 19 let. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tonči Žlogar je novi selektor reprezentance do 19 let. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Adamič novi selektor futsalistk, Žlogar novi selektor U19

Izvršni odbor je ob tem na mesto selektorja ženske futsal A-reprezentance imenoval Draga Adamiča, ki bo slovensko izbrano vrsto vodil naslednji dve leti. Boštjan Cesar se ob začetku dela s člansko reprezentanco poslavlja od reprezentance do 19 let, krmilo te pa prevzema Anton Žlogar.

Nekdanji slovenski reprezentant bo vodil tudi izbrano vrsto do 18 let. Reprezentanco do 17 let bo še naprej vodil Aleksander Radosavljević. Reprezentanco do 16 let v novem letu prevzema Mišo Brečko. Nekdanji reprezentant je nazadnje deloval kot trener v reprezentanci do 21 let pod vodstvom Milenka Aćimovića.

Boštjan Cesar
Sportal Kekova četa v Katarju tudi proti Belgiji, v reprezentanco se vrača Boštjan Cesar
Matjaž Kek Vršič 2011 Slovenija Srbija
Sportal Kek ne skriva sreče: Bolj idealne skupine si ne bi mogel želeti
Srbija Mitrović
Sportal Noro, Slovenija proti Srbiji, Haalandu in Ibrahimoviću!
Ne spreglejte