Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
9. 10. 2013,
11.43

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nejc Pečnik slovenska nogometna reprezentanca Norveška Crvena zvezda Slaviša Stojanović Srečko Katanec

Sreda, 9. 10. 2013, 11.43

7 let, 12 mesecev

Sprašuje se, ali je terorist, in se želi odkupiti za Oslo (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Njegove iskrene besede o tem, kako nelagodno je postalo življenje nogometaša Crvene zvezde, ki jih je zaupal na reprezentančnem zboru na Brdu pri Kranju, so povzeli skoraj vsi srbski mediji.

Ni veliko nogometašev, ki bi tako odkrito spregovorili o tegobah, s katerimi imajo opravka. Nejc Pečnik je drugačen. Vedno je skušal biti kritičen in povedati, kar mu leži na duši. Pa četudi s tem izpostavlja strah, ki se je zaradi razjarjenih navijačev naselil v slačilnici rdeče-belih. S takšnimi občutki se v karieri še ni srečeval. Čeprav bi moral uživati trenutke, saj je najboljši strelec Crvene zvezde in se je po ponesrečeni sezoni v Sheffieldu vrnil v tekmovalno formo, se čudi temu, zakaj jih po vsaki tekmi čaka policijsko spremstvo: "Kot da smo teroristi! Navijači ustvarjajo velik pritisk na moštvo, ki je po moje najbolj kakovostno v srbski ligi. Je pa glavna težava pomanjkanje denarja," je pojasnil in s tem imel v mislih številne igralce, ki so v beograjskem klubu že več sezon, a še vedno čakajo na plače. In zato tudi od sebe ne dajo vsega, česar so sposobni. Treba pa je prišteti še pritisk navijačev, zaradi katerega se nogometašem pošteno tresejo noge in ti v Pečnikovih očeh od sebe dajo vsaj 40 odstotkov manj od tistega, kar bi lahko. To pa so že razlogi, po katerih so spodrsljaji nekdanjega evropskega prvaka, ki se utaplja v finančnih dolgovih, proti Voždovcu, Donjemu Sremu, Čukaričkemu in tekmecem podobnega ranga že bolj razumljivi.

Mlajši izmed bratov Pečnik (starejši brat Andrej se je po Rusiji odločil za selitev v Celovec), oba sta že večkrat oblekla državni dres, nekaj časa ni bil vpoklican v reprezentanco. Selektor Srečko Katanec ga v uvodnih letošnjih tekmah ni uvrščal na seznam, kar pa niti ni presenečalo, saj je imel ogromne težave s klubskim statusom na Otoku. Ko se je v Beogradu pod taktirko slovenskega stratega, s katerim je pred leti zgledno sodeloval v Celju, zagozdil v udarni enajsterici in zdaj kar pogosto trese mreže (v tej sezoni je dosegel pet zadetkov, od tega tri v prvenstvu), se je nanj spomnil tudi Katanec. In zagotovo prejel pozitivno priporočilo nekdanjega pomočnika v ZAE ter predhodnika na slovenski klopi Slaviše Stojanovića, ki se mu je v zadnjih tednih na Marakani že nekajkrat pošteno zatresel stolček. Po osmih krogih za vodilnim Partizanom zaostaja štiri točke.

V Oslu odigral morda najslabšo tekmo v reprezentančnem dresu

In kako 27-letni napadalec, ki je med prejšnjo reprezentančno akcijo vskočil kot morebitna zamenjava za Josipa Iličića, razmišlja o koncu kvalifikacijskega ciklusa? "Težav je veliko, a nam kaj drugega kot šest točk na zadnjih dveh tekmah ne preostane. Najprej je treba doma premagati Norveško, potem pa bomo videli, kaj lahko naredimo v Švici." Z Norvežani je imel bolečo izkušnjo. Lani je bila slovenska reprezentanca na pragu velike točke v Oslu, a nato z bele točke prejela zadetek v izdihljajih sodnikovega podaljška in se v domovino vrnila skrušena. "Oslo? To je bila mogoče moja najslabša tekma za reprezentanco. Čutim se dolžnega, da to popravim v Mariboru. Če bom še enkrat dobil priložnost, bom naredil vse, da pomagam Sloveniji zmagati. V izbrani vrsti sem vedno dal vse od sebe. Moja statistika v reprezentanci je zelo dobra, zato ne dvomim o sebi. Je pa Norveška ekipa, ki nam ne ustreza. Če je še nismo premagali, številke ne lažejo. A drugega kot zmaga nam ne preostane," je samozavesten pred odločilnima izpitoma, ki bosta podala odgovor, ali lahko Slovenija še ostane v igri za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji.

Ne spreglejte