Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 12. 2021,
15.48

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

Natisni članek

slovenski nogometaši na delu v tujini Middlesbrough Andraž Šporar

Sobota, 18. 12. 2021, 15.48

2 leti, 4 mesece

Andraž Šporar prekinil strelski post

Šporar − veliki junak Middlesbrougha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46
Andraž Šporar Middlesbrough | Andraž Šporar se je vpisal med strelce prvič po dveh mesecih. | Foto Reuters

Andraž Šporar se je vpisal med strelce prvič po dveh mesecih.

Foto: Reuters

Napadalec Andraž Šporar je eden redkih slovenskih nogometnih legionarjev na Otoku. V tej sezoni nastopa za Middlesbrough v drugem kakovostnem razredu angleškega ligaškega nogometa. V soboto je dosegel zmagoviti zadetek na dvoboju proti drugouvrščenemu Bournemouthu (1:0), s katerim se je Boro povzpel na osmo mesto. Ljubljančan je zadel v polno z bele točke, kar je bil njegov četrti zadetek v tej sezoni in prvi po skoraj dveh mesecih.

Hajduk Split
Sportal Splitski Hajduk iskal partnerja ... in ga našel v Sloveniji

Slovenski reprezentant Andraž Šporar, ki nastopa na Otoku kot posojeni nogometaš Sportinga iz Lizbone, je poskrbel za odmevno zmago Middlesbrougha in prekinil strelski post, ki je trajal skoraj dva meseca! V polno je zadel prvič po 23. oktobru, ko se je vpisal med strelce na gostovanju pri moštvu Cardiff City. Danes je odločil zmagovalca proti Bournemouthu, ambicioznem klubu, ki se želi vrniti med elito, in je v tej sezoni pri vrhu "championshipa". Češnjice, ki sodelujejo tudi s celjskim klubom, zasedajo visoko drugo mesto, na stadionu Riverside pa so ostale proti Šporarju in ekipi praznih rok (0:1).

V 53. minuti je premagal irskega vratarja Marka Traversa. | Foto: Reuters V 53. minuti je premagal irskega vratarja Marka Traversa. Foto: Reuters

27-letni Ljubljančan je v 53. minuti meril natančno z bele točke in dosegel četrti zadetek v tej sezoni. Je na dobri poti, da se kmalu povsem približa učinku iz zadnjih sezon, ko se je dokazoval na Portugalskem. V sezoni 2019/20 je v dresu Sportinga v prvenstvu dosegel šest zadetkov, kar je ponovil tudi v sezoni 2020/21, ko je prispeval tri zadetke za Sporting, tri pa za Brago.   

Veselje navijačev Middlesbrougha po zadetku Ljubljančana. | Foto: Reuters Veselje navijačev Middlesbrougha po zadetku Ljubljančana. Foto: Reuters

Angleški drugoligaš Middlesbrough je nazadnje igral v premier league pred štirimi leti. Trenutno je na osmem mestu, če pa bi se uvrstil na koncu sezone med tretje in šesto mesto, bi si zagotovil sodelovanje v dodatnih kvalifikacijah za preboj med elito, ki bi lahko pošteno napolnil klubsko blagajno.

Manchester City, Kevin de Bruyne
Sportal Liverpool le še na -1, spodrsljaj Chelseaja
Ne spreglejte