Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 5. 2018,
22.45

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,56

1

Natisni članek

Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo el clasico Real Madrid Barcelona špansko prvenstvo

Nedelja, 6. 5. 2018, 22.45

6 let

Špansko prvenstvo 36. krog

Nepomemben, a izredno vroč el clasico brez zmagovalca. Barceloni je uspelo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,56

1

Lionel Messi, Luis Suarez | Foto Reuters

Foto: Reuters

Čeprav rezultatsko nepomemben, saj si je Barcelona že v prejšnjem krogu zagotovila 25. naslov španskega prvaka, je bil tokratni el clasico, ki se je na Camp Nouu končal z remijem 2:2, vroč kot že dolgo ne. Morda tudi zaradi tega, ker pri Realu niso spoštovali več desetletij staro tradicijo in nogometašem Barcelone pred začetkom tekme niso pripravili špalirja.

Tako kot so napovedali, se pri Realu niso držali tradicije, ki pravi, da tekmo za tem, ko si kdo zagotovi naslov prvaka, nasprotnik novemu prvaku pred začetkom tekme pripravi špalir. S tem so razjezili marsikaterega tudi nevtralnega navijača in morda tudi s tem poskrbeli, da je bilo na tokratnem el clasicu zelo vroče.

Kaj se je zgodilo s Cristianom Ronaldom?

Cristiano Ronaldo se je poškodoval. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo se je poškodoval. Foto: Reuters Katalonci so se porazu izognili, čeprav so več kot polovico tekme igrali z desetimi nogometaši, saj je bil ob koncu prvega polčasa izključen Sergi Roberto, ker je brez žoge udaril Marcela.

To je bil zadnji el clasico Andresa Inieste, ki po koncu sezone po 22 letih zapušča Barcelono in odhaja na Kitajsko, na njem pa so prvi povedli Katalonci. V deseti minuti je zadel Luis Suarez.

V 14. minuti je za izenačenje poskrbel Cristiano Ronaldo, ki pa je ob tem staknil poškodbo in zaradi tega ob polčasu ostal v garderobi. Navijači Reala zaradi tega trepetajo, da pred finalom lige prvakov, ki jih čaka 26. maja v Kijevu, ne bodo ostali brez svojega z naskokom najboljšega strelca.

Leo Messi in soigralci so trpeli, a jim je uspelo

V drugem polčasu je Barcelono kljub igralcu manj po lepi samostojni akciji, pred katero je glavni sodnik spregledal prekršek domačih na sredini igrišča, popeljal Lionel Messi. Alejandro Hernandez, ki je tokrat delil pravico pred 98 tisoč navijači na štadionu in približno pol milijarde gledalcev pred televizijskimi ekrani, je tudi sicer sodil slabo in naredil nekaj napak na obeh straneh.

Velikan svetovnega nogometa Andres Iniesta je še zadnjič igral na el clasicu. | Foto: Reuters Velikan svetovnega nogometa Andres Iniesta je še zadnjič igral na el clasicu. Foto: Reuters

V 72. minuti je Gareth Bale poskrbel za izenačenje. Po golu Valižana so gostje močno napadli za zmago, Barcelona je trpela, a ji je na koncu uspelo.

Barcelona je na čudežni poti do velikega podviga

Barcelona ostaja neporažena in lahko prva v novejšem obdobju španskega prvenstva sezono konča brez poraza. Pred tem je v sezonah 1929/30 in 1931/32 podobno uspelo Athleticu Bilbau in Realu, a je bilo takrat v ligi samo deset ekip, tako da sta oba odigrala le 18 in ne 38 tekem.

Barcelona je podaljšala tudi rekord po nizu tekem v španskem prvenstvu brez poraza. Zdaj je že pri številki 41.

 

Najboljši strelci:

33 - Messi (Barcelona)
25 - Ronaldo (Real Madrid),
23 - Suarez (Barcelona)
20 - Aspas (Celta), 
19 - Griezmann (Atletico), Stuani (Girona)
...

Ne spreglejte