Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
29. 6. 2018,
11.03

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,74

Natisni članek

Ocvirki z družabnih omrežij na SP 2018 FIFA SP 2018 Michy Batshuayi

Petek, 29. 6. 2018, 11.03

5 let, 9 mesecev

OCVIRKI Z DRUŽBENIH OMREŽIJ NA SP 2018 (15. DAN)

Smo pravkar videli najbolj smešen trenutek SP 2018? #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,74

Zadnji dan skupinskega dela svetovnega prvenstva je na štirih tekmah postregel s šestimi zadetki, svetovno javnost pa je najbolj navdušil sedmi. Tisti, ki ni štel, in ga je ob proslavljanju belgijskega zadetka nespretno dosegel Michy Batshuayi. Strel, od katerega ga je pošteno bolela glava, je postal ogromna spletna uspešnica.

Spremljajte rubriko ⇒ Ocvirki z družabnih omrežij 

Po nenavadnem srečanju med Belgijo in Anglijo (1:0) se niti ne govori toliko o tem, kako trije levi niso hoteli zmagati, ampak ostati drugi v skupini, kako je občinstvo v Kaliningradu večkrat obe izbrani vrsti zasulo z žvižgi, niti o reprezentančnem prvencu rdečega vraga Adnana Januzaja.

Največ pozornosti, zlasti pa smeha, je pobral trenutek, ko je belgijski napadalec Michy Batshuayi proslavil zadetek soigralca. Pobral je žogo, si jo nastavil na nogo, močno udaril, nato pa … Ko je od sreče želel še enkrat zatresti mrežo, ni bil preveč natančen. Zadel je v okvir vrat, žoga pa se je brez milosti odbila v njegovo glavo. Sledil je boleč udarec, ki ni nasmejal le svetovne javnosti, ampak tudi Batshuayija samega. To je dokazal takoj po tekmi, ko je na Twitterju priznal, da se je zaradi boleče, a smešne prigode znašel v središču zanimanja.

Je dosegel zadetek, s katerim si je prislužil zlato žogo 2018 (prejel jo bo najboljši strelec svetovnega prvenstva v Rusiji)? Je dosegel najlepši zadetek svetovnega prvenstva?

Tako se je pokesal Batshuayi. Vedel je, da bo zaradi ''zadetka'' postal predmet javnega posmeha.

Belgijec se je pošalil in pod sliko zapisal, da je to trenutek, točno sekundo pred tem, ko je vedel, da ga je polomil.

Belgijski napadalec, ki je nazadnje branil barve Borussie Dortmund, se je pošalil, da se v zadnjem času preveč poveličuje proslavljanje zadetkov z oponašanjem likov iz računalniške igrice Fortnite, s tem je v zadnjih mesecih zaslovel Antoine Griezmann, zato si je moral izmisliti nekaj novega. Nekaj svežega in originalnega.

Belgijski reprezentant Axel Witsel je šaljivo pomiril javnost, da sta Basthuayi in vratnica po neljubem zapletu vendarle v dobrih odnosih.

Otroci, prosim ne počnite tega! Tako opozarja najmlajše Rio Ferdinand, nekdanji obrambni steber treh levov, ki je v petek videl prvi poraz Anglije na SP 2018.

Nekdanji angleški reprezentant Gary Lineker, najboljši strelec SP 1986, je v zadnjih letih eden najbolj spoštovanih strokovnih komentatorjem na svetu. V petek ni bil vesel, ko je videl, kako si Anglija ne prizadeva kaj prida premagati Belgijcev. ''Če bi bil igralec, bi želel zmagati. Želel bi dobiti tekmo in biti najboljši v skupini. Nato bi želel dobiti vsako tekmo v izločilnem delu. In rad bi igral z Brazilijo v četrtfinalu svetovnega prvenstva. To je bistvo vsega,'' je zapisal na Twitterju in požel več pozitivnih kot negativnih odmevov.

Ko je Anglija resnično izgubila z Belgijo, je Lineker dopisal še: ''A, škoda. Zdaj bomo morali čakati do finala, da premagamo Brazilijo.''

Kolumbija si je v petek zagotovila nastop v osmini finala SP 2018. Z 1:0 je premagala Senegal, zmagoviti zadetek pa je Yerry Mina dosegel ravno v trenutku, ko je na svet privekal mali Luca. To je z javnostjo delil presrečni stric Alejandro ter čestital sestri Marceli in svaku Chrisu.

Ko je Kolumbija v petek po prekinitvi dosegla zmagoviti zadetek, je Senegalec Idrissa Gueye pokrival levo vratnico. In to kako … S svojo brezskrbnostjo, o njej govori zlasti položaj roke ob telesu, je razburil marsikaterega navijača.

Nogometna karavana gre v soboto naprej. Z velikim spopadom. Argentina se bo v uvodnem srečanju osmine finala pomerila proti Franciji. Gavči so po zaslugi Lionela Messija zelo priljubljeni na svetu. Imajo ogromno navijačev, zlasti v Bangladešu. To so prizori s tamkajšnjih ulic. Kako bo šele jutri, če dvakratni svetovni prvaki premagajo galske peteline!

Ne spreglejte