Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 5. 2018,
22.18

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,34

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Matjaž Kek slovenski nogometaši na delu v tujini Leo Štulac Kevin Kampl

Ponedeljek, 7. 5. 2018, 22.18

6 let

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Kakšno naključje, trije klubi Slovencev in trije rezultati 0:0

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,34

Slovenski nogometaši na delu v tujini so z nastopi podaljšan konec tedna zaključili v ponedeljek. V akciji so bili tudi klubi treh reprezentantov Mihe Zajca, Rajka Rotmana in kapetana Bojana Jokića.

Matjaž Kek jezen tako nase kot na igralce

Matjaž Kek bo z Rijeko gostoval pri zagrebški Lokomotivi, ki je v prejšnji sezoni prekinila njegov dolg niz neporaženosti. | Foto: Reuters Matjaž Kek bo z Rijeko gostoval pri zagrebški Lokomotivi, ki je v prejšnji sezoni prekinila njegov dolg niz neporaženosti. Foto: Reuters

Rijeka, ki v tej sezoni pod vodstvom Matjaža Keka brani državni naslov, je v 33. krogu hrvaškega prvenstva doživela hud udarec. Na gostovanju pri zagrebški Lokomotivi, ki je v tesnih odnosih z vodilnim Dinamom, na lestvici pa zaseda peto mesto, je izgubila z 0:1. Bolj kot rezultat, s katerim so se Rečani bolj ali manj že poslovili od boja za naslov prvaka, pa je 56-letnega Mariborčana pekla slaba in anemična predstava nekaterih varovancev.

Ker je vodilni Dinamo v petek zvečer v Koprivnici zgolj remiziral s Slaven Belupom (2:2), so Rečani zapravili izvrstno priložnost, da bi se modrim približali na štiri točke zaostanka. Po nepričakovanem porazu pri Lokomotivi, ki jim povzroča veliko težav, saj je Kekova zasedba pri njej izgubila že tretjič zapored, se je tri kroge pred koncem prvenstva zaostanek za Dinamom povečal na sedem točk, tako da so možnosti za ubranitev naslov zgolj še simbolične.

"Nekateri naši igralci mislijo, da so nekaj več. Od 50 podaj na sredini igrišča so jih dali 30 neposredno v noge igralcem Lokomotive. Ne vem, kdo jim polni glavo, a največja krivda je moja, saj jim iz kroga v krog ponujam priložnost. To ni Rijeka, ki jo želim. Imamo pa v klubu predsednika in dva športna direktorja. Naj poskušajo to rešiti," je bil kritičen po porazu v Zagrebu, ki ga je zelo zabolel, saj je Rijeka prvo resnejšo priložnost za zadetek ustvarila šele v 75. minuti.

Nekdanji slovenski selektor vodi Rečane že več kot pet let. V hrvaškem prvenstvu se je podpisal že pod več rekordov. Za novega, največje število tekem v 1. HNL, kar jih je kadarkoli vodil trener, potrebuje le še 20 tekem. Če bo ostal pri Rijeki tudi v prihodnji sezoni, bo brez večjih težav popravil rekord Igorja Pamića, ki je še lani vodil Koper.

Jan Oblak tokrat ne more biti najbolj zadovoljen. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak tokrat ne more biti najbolj zadovoljen. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vratarji:

Jan Oblak: ponos slovenskega nogometa, ki je v četrtek pomagal Atleticu do preboja v finale evropske lige, je v nedeljo na štadionu Wanda Metropolitano z 0:2 izgubil proti Espanyolu in je zdaj prejel 20 golov in je še vedno v vodstvu v lovu na že tretjo zaporedno lovoriko zamora, ki jo španski športni dnevnik Marca po koncu sezone podeli vratarju prvoligaškega kluba z najmanjšim številom prejetih zadetkov. Njegov največji tekmec za omenjeno lovoriko, Nemec Marc-Andre ter Stegen, jih je pri prvaku Barceloni (s tekmo manj) prejel 23. 

Vid Belec: Sampdoria je v nedeljo v 36. krogu italijanskega prvenstva gostovala pri Sassulu in izgubila z 0:2. Slovenski vratar spet ni dočakal priložnosti za igro, obsedel je na klopi gostov.

Jan Koprivec: Pafos je v prvi ciprski ligi, v skupini za obstanek, v soboto s 3:2 premagal zadnjeuvrščeni Olympiakos iz Nikozije, ki se seli v drugo ligo. Primorec ni branil, ampak dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce. Pafos si je zagotovil obstanek, v skupini za obstanek pa je pred zadnjim krogom na predzadnjem mestu.

Miha Mevlja je z Zenitom izgubil na gostovanju pri novem ruskem prvaku, ekipi Lokomotiv iz Moskve (0:1). | Foto: Getty Images Miha Mevlja je z Zenitom izgubil na gostovanju pri novem ruskem prvaku, ekipi Lokomotiv iz Moskve (0:1). Foto: Getty Images

Branilci:

Kenan Bajrić: Slovan iz Bratislave je ostal brez možnosti za osvojitev prvenstva. Dva kroga pred koncem za vodilnim Spartakom iz Trnave zaostaja 11 točk. V soboto je izgubil na gostovanju pri Ružomberoku, ki ga je med tednom premagal v finalu slovaškega pokala (3:1) in osvojil prvo lovoriko, odkar je na začasnem delu na Slovaškem. Ljubljančan je odigral 72 minut, ob koncu prvega polčasa pa mu je sodnik pokazal rumeni karton. 

Jure Balkovec: Bari je v 40. krogu druge italijanske lige doma na štadionu San Nicola premagal Perugio s 3:1. Nekdanji branilec Domžal, ki se je ustalil v začetni postavi Barija, je tudi tokrat odigral vso tekmo. To je bila pomembna zmaga za gostitelje, saj sta se udarili ekipi, ki kandidirata za končno uvrstitev med najboljših osem. Klubi, razporejeni med tretjim in osmim mestom, bodo nadaljevali sezono v play-offu za napredovanje.

Bojan Jokić: novopečeni kapetan Slovenije je v ruski premier ligi z Ufo v ponedeljek brez zadetkov remiziral v gosteh pri Rubinu iz Kazana. Kranjčan je bil tudi tokrat na igrišču od prve do zadnje minute. Ufa vztraja na visokem šestem mestu.

Luka Krajnc: Frosinone se v drugi italijanski ligi krčevito bori za drugo mesto in napredovanje v prvo ligo. V soboto je v 40. krogu, v serie B se igra skupno 42 krogov, na domačem igrišču premagal Carpi (1:0). Štajerec je v igro vstopil v 35. minuti, 12 minut pozneje prejel rumeni karton in nato odigral dvoboj do zadnjega sodnikovega piska. Frosinone se je prebil na drugo mesto, a ga lahko Parma z nedeljsko zmaga nad Ceseno vrne na tretjega.

Miha Mevlja: Zenit je na sobotnem derbiju 29. kroga ruskega prvenstva izgubil na gostovanju pri Lokomotivu v Moskvi (0:1). Praznih rok je ostal proti klubu, ki si je zagotovil naslov ruskega prvaka. Mevlja je odigral vso tekmo in v 76. minuti prejel rumeni karton. 11 minut pozneje je Lokomotiv dosegel zmagoviti zadetek. Zenitu se nasmiha peto mesto, ki vodi v kvalifikacije za evropsko ligo.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia iz Bialystoka je imela v nedeljo enkratno priložnost, da se vmeša v boj za naslov, a je ni izkoristila. Na domačem štadionu je pričakala vodilno Legio iz Varšave, ki bi jo lahko, če bi zmagala, ujela na vrhu lestvice. To se ni zgodilo, tekma se je končala z remijem 0:0, tako da Jagiellonia še naprej zaostaja za tri točke. Nekdanji branilec Olimpije je odigral celo tekmo.

Aljaž Struna: Palermo, ki se poteguje za drugo mesto v drugi italijanski ligi - ta ob koncu sezone prinaša neposredno uvrstitev v prvo ligo -, je v soboto v 40. krogu serie B gostoval pri Ternani in po napetem dvoboju zmagal s 3:2. Pirančan zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za srečanje. Palermo se je povzpel na tretje mesto, za drugouvrščenim Frosinonejem zaostaja točko, a ga lahko Parma v nedeljo pahne na četrto mesto.

Nejc Skubic: s Konyasporom se je po dobrih rezultatih v zadnjem času dvignil nad mesta, ki ob koncu sezone vodijo v drugo ligo, a ga v prvi turški ligi še vedno čaka precej dela, da si zagotovi obstanek. V soboto je gostoval pri Karabuksporju, ki je prepričljivo na zadnjem mestu in se je že sprijaznil z izpadom. Konyaspor je upravičil vlogo favorita. Zmagal je z 1:0, edini zadetek pa je po strelu z bele točke prispeval legendarni Kamerunec Samuel Eto'o. Nekdanji kapetan Domžal je odigral vso tekmo.

Valter Birsa je za Chievo dosegel izjemno pomemben gol. | Foto: Getty Images Valter Birsa je za Chievo dosegel izjemno pomemben gol. Foto: Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: Chievu, ki je bil pred 36. krogom italijanske prve lige na 18. mestu, to ob koncu sezone vodi v drugo ligo, je utrl pot do izjemno pomembne zmage proti Crotoneju z 2:1. Slovenski reprezentant je v 12. minuti s tretjim prvenstvenim golom sezone poskrbel za vodstvo z 1:0. V polno je meril po strelu z glavo. Primorec je igral od prve do zadnje minute, medtem ko je Boštjan Cesar obsedel na klopi Verončanov in ni dobil priložnosti za igro.

Gol Valterja Birse:

Domen Črnigoj: Lugano je v 32. krogu švicarskega prvenstva, v katerem je že odločen prvak, to je Young Boys iz Berna, v soboto izgubil pri Luzernu (0:2). Primorec je odigral vso tekmo, v 58. minuti pa se je v sodnikovo beležko vpisal z rumenim kartonom.

Josip Iličić: po poškodbi pred skoraj natanko mesecem dni na prijateljski tekmi proti Belorusiji v Ljubljani se je prejšnji konec tedna vrnil v ekipo, zaigral proti Genoi in navdušil s prekrasnim zadetkom, že 11. v serie A v tej sezoni. V nedeljo je zaigral še enkrat, a tokrat na igrišče pri remiju Atalante z 1:1 v Rimu proti Laziu na igrišče prišel po 52. minutah. Takrat je bil na semaforju že končni izid. Atalanta je dva kroga pred koncem prvenstva na sedmem mestu. Za šestim, ki prinaša Evropo, zaostaja za točko.

Kevin Kampl: RB Leipzig po visoki zmagi nad Wolfsburgom (4:1), s katero je prekinil rezultatsko krizo, še upa na preboj na četrto mesto, ki prinaša nastop v ligi prvakov. Zvezni igralec iz Solingena je odigral vso tekmo, po dvoboju pa žarel od sreče. Oblečeno je imel majico z napisom Jordi Noel in dvema številkama 5, v čast sinu, rojenemu 5. maja.

"Ponoči sem se z avtom odpravil v Solingen, nato pa se po rojstvu sina dopoldan vrnil v Leipzig, saj sem želel zaigrati in pomagati soigralcem na pomembni tekmi," je po dvoboju dejal presrečni Kampl. "Danes je popoln dan. Mamica in otrok sta odlično," je prenesel novice iz družinice Kampl, ki od 5. maja naprej šteje tri člane. "To je bilo zelo čustveno srečanje. Tako za navijače, zame, kot tudi Dominika Kaiserja," je pojasnil. Kaiser je odigral zadnjo domačo tekmo za rdeče bike, s katerimi ne bo podaljšal pogodbe.

Rene Krhin: Nantes je v 36. krogu francoskega prvenstva v nedeljo gostil Montpellier in izgubil z 0:2. Štajerec je očitno okreval po poškodbi, zaradi katere je bil odsoten nekaj časa, in se znašel na klopi Nantesa, a priložnosti za igro ni dobil.

Jasmin Kurtić: tudi on je, podobno kot Birsa s Chievom, v nedeljo dosegel izjemno pomembno zmago s Spalom v prvi italijanski ligi v lovu na obstanek. S soigralci je z 2:0 doma premagal Benevento in skočil na 14. mesto. Dva kroga pred koncem sezone ima pred 18. mestom, ki vodi v drugo ligo, dve točki prednosti. Igral je celotno tekmo.

Rajko Rotman: z Götzepejem je v prvi turški ligi v 32. krogu v ponedeljek pred domačimi navijači brez zadetkov remiziral z ekipo Yeni Malatyaspor. Mariborčan je sedel na domači klopi, a ni dobil priložnosti za igro.

Leo Štulac: z Venezio, ki je pod vodstvom Pippa Inzaghija poskočila na peto mesto in še lahko upa na uvrstitev na prvi dve mesti, ki vodita neposredno v prvo ligo (če bo uvrščena med tretjim in osmim mestom, bo zaigrala v končnici za napredovanje), je v soboto v dramatičnem srečanju odpravila Foggio (2:1). Junak srečanja je postal Primorec, ki se je vpisal med strelce v četrti minuti sodnikovega podaljška, ko je s prekrasnim zadetkom postavil končni rezultat 2:1.

Gostje so pred tem v drugi minuti podaljška izenačili na 1:1, a jim to ni pomagalo do uspeha. Nekdanji nogometaš Kopra je v tej sezoni v serie B dosegel že šest zadetkov. V polno je zadel tudi na praznični 1. maj, ko je med tednom zatresel mrežo Pro Vercellija. Med strelce se je vpisal že na tretji zaporedni tekmi.

Benjamin Verbič: Dinamo Kijev je v ukrajinski premier ligi po sedmih zaporednih zmagah v petek na domači tekmi proti Mariupolu osvojil le točko in si pokvaril možnost za osvojitev naslova prvaka. Za vodilnim Šahtarjem Doneckom, s katerim se bo pomeril v zadnjem krogu prvenstva, zaostaja po novem pet točk. Verbič je na tekmi z Mariupolom odigral drugi polčas. Vojničan se je letos za Kijevčane vpisal med strelce trikrat. Dvakrat v prvenstvu, enkrat v pokalu, kjer ga čaka finale proti Šahtarju.

Miha Zajc: z Empolijem, za katerega je v tej sezoni zabil že osem prvenstvenih golov in prispeval 11 podaj, si je že štiri kroge pred koncem zagotovil vrnitev v prvo italijansko ligo. Empoli si je zagotovil naslov drugoligaškega prvaka. V ponedeljek je v zadnji tekmi 40. kroga doma z 1:1 remiziral proti Cremoneseju. Z igrišča je odšel v 73. minuti, ko je bil na semaforju že končni izid.

Tim Matavž je prišel do 14. gola v prvi nizozemski ligi v tej sezoni. | Foto: Getty Images Tim Matavž je prišel do 14. gola v prvi nizozemski ligi v tej sezoni. Foto: Getty Images

Napadalci:

Robert Berić: odkar se je pozimi vrnil v Saint Etienne, je v njegovem dresu na 13 tekmah zabil že sedem golov in je eden najbolj zaslužnih, da se njegov klub poteguje za v evropsko ligo. Pred nedeljsko tekmo z Bordeauxom je zasedal peto mesto, ki vodi v Evropo, a po porazu z 1:3 zdrsnil na šesto mesto. Krčan tokrat ni igral.

Roman Bezjak: Jagiellonia iz Bialystoka je imela v nedeljo enkratno priložnost, da se vmeša v boj za naslov, a je ni izkoristila. Na domačem štadionu je pričakala vodilno Legio iz Varšave, ki bi jo lahko, če bi zmagala, ujela na vrhu lestvice. To se ni zgodilo, tekma se je končala z remijem 0:0, tako da Jagiellonia še naprej zaostaja za tri točke. Izkušeni napadalec je igral od prve do zadnje minute in se v statistiko vpisal z rumenim kartonom.

Tim Matavž: Vitesse je v nedeljo v zadnjem krogu rednega dela nizozemskega prvenstva gostoval pri ekipi Willem II, pri kateri žal zaradi poškodbe ne bo njegovega bratranca Etiena Velikonje, in remiziral z 2:2. Končni izid je v 83. minuti s 14. prvenstvenim zadetkom sezone postavil prav Primorec, ki se je med strelce vpisal še na četrti tekmi v nizu. Vitesse je redni del sezone končal na šestem mestu, kar pomeni, da bo sezono nadaljeval v posebni skupini za ligo Europa.

Andraž Šporar: Slovan iz Bratislave je ostal brez možnosti za osvojitev slovaškega naslova. Dva kroga pred koncem za vodilnim Spartakom iz Trnave zaostaja 11 točk. V soboto je z 0:1 izgubil pri Ružomberoku, ki ga je med tednom premagal v finalu slovaškega pokala (3:1) in osvojil prvo lovoriko, odkar je na začasnem delu na Slovaškem. Šporar je odigral vso tekmo in prekinil izjemen strelski niz, saj se je pred tem vpisal med strelce na zadnjih štirih tekmah Slovana. Na Slovaškem se je skupaj letos tako v prvenstvu kot tudi pokalu veselil šestih zadetkov.

Na seznamu so nogometaši, ki so se znašli na prvem reprezentančnem seznamu novega selektorja Tomaža Kavčiča za prijateljski tekmi proti Avstriji v Celovcu in Belorusiji v Ljubljani marca letos.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Manchester City : Huddersfield Town 0:0

Ni igral, sedel je na klopi.

Timi Max Elšnik (Swindon Town)

Anglija, 4. liga

Swindon Town : Accrington Stanley 3:0

V igro je vstopil v 81. minuti.

Džengis Čavušević (Adelaide United)

Avstralija, 1. liga

Konec sezone.

Zaradi poškodbe bo odsoten dlje časa.

Rajko Rep (LASK)

Avstrija, 1. liga

LASK : Rapid Dunaj 0:2

V igro je vstopil v 68. minuti.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 2. liga

Wacker Innsbruck : Wattens 2:0

V 57. minuti je dosegel zadetek za 1:0. To je bil že njegov 17. v tej sezoni, v kateri je tretji najboljši strelec druge avstrijske lige. Wackerju se nasmiha preboj v elitno ligo, saj ima štiri kroge pred koncem sezone pred najbližjim tekmecem Hartbergom devet točk prednosti.

Alen Ožbolt (Hartberg)

Avstrija, 2. liga

Liefering : Hartberg 3:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga (play-off za ligo Europa)

KFCO Beerschot-Wilrijk : Oostende 0:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi, saj je poškodovan.

Željko Filipović (Dinamo Brest)

Belorusija, 1. liga

Torpedo Žodino : Dinamo Brest 2:0

Igral je 57 minut.

Dino Martinović (Lokomotiv Plovdiv)

Bolgarija, 1. liga (play-off za ligo Europa)

Lokomotiv Plovdiv : Slavia Sofija 3:1

Ni kandidiral za tekmo.

Emil Velić (Mladost Doboj)

BiH, 1. liga (skupina za obstanek)

Mladost Doboj Kakanj : GOŠK Gabela 1:2

Branil je vso tekmo.

Darko Zec (Radnik Bijeljina)

BiH, 1. liga (skupina za prvaka)

Radnik Bijeljina : Željezničar 1:0

Odigral je vso tekmo.

Erik Janža (Pafos)

Ciper, 1. liga (skupina za obstanek)

Pafos : Olympiakos Nikozija 3:2

Odigral je vso tekmo.

David Poljanec (Nea Salamis)

Ciper, 1. liga (skupina za obstanek)

Ermis Aradippou : Nea Salamis 0:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Andraž Struna (Anorthosis)

Ciper, 1. liga (skupina za prvaka)

Anorthosis : Omonia Nikozija 2:1

Igral je celo tekmo.

Nermin Haljeta (FK Teplice)

Češka, 1. liga

Slovacko : Teplice 0:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Milan Kocić (Bohemians)

Češka, 1. liga

Sigma Olomouc :  Bohemians 1:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Damjan Vuklišević (Slovan Liberec)

Češka, 1. liga

Slovan Liberec : Vysocina Jihlava 1:3

Ni kandidiral za tekmo.

Gregor Sikošek (Silkeborg)

Danska, 1. liga (skupina za obstanek)

Lyngby : Silkeborg 2:1

 

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Filip Valenčič (HJK Helsinki)

Finska, 1. liga

PS Kemi : HJK 1:2

Igral je 78 minut.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Dijon : Guingamp 3:1

Ni igral, sedel je na klopi.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Caen : Monaco 1:2

Ni igral, sedel je na klopi.

Patrik Eler (Nancy)

Francija, 2. liga

Paris : Nancy 2:1

Odigral je 55 minut.

Ivan Firer (Auxerre)

Francija, 2. liga

Auxerre : AC Ajaccio 1:1

Ni kandidiral za tekmo.

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Panionios : Levadiakos 2:0

Igral je celo tekmo.

Matic Črnic (Rijeka)

Hrvaška, 1. liga

Lokomotiva Zagreb : Rijeka 1:0

V igro je vstopil v 82. minuti.

Petar Stojanović (Dinamo Zagreb)

Hrvaška, 1. liga

Slaven Belupo : Dinamo Zagreb 2:2

Odigral je vso tekmo.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Chievo : Crotone 2:1

Ni igral, sedel je na klopi.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Udinese : Inter 0:4

Branil je celo tekmo.

Siniša Anđelković (Venezia)

Italija, 2. liga

Venezia : Foggia 2:1

Ni kandidiral za tekmo.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Frosinone : Carpi 1:0

Odigral je 57 minut.

Armin Bačinović (Sambenedettese)

Italija, 3. liga

Triestina : Sambenedettese 1:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga

Catania : Rende 6:1

Igral je celo tekmo.

Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds)

Japonska, 1. liga

Kashima Antlers : Urawa Reds 1:0

Ni kandidiral za tekmo.

Nejc Pečnik (Tochigi)

Japonska, 2. liga

Ehime : Tochigi 1:1

Ni igral, ni ga bilo niti na tekmi.

Miha Blažič (Ferencvaroš)

Madžarska, 1. liga

Videoton : Ferencvaroš 0:0

Odigral je vso tekmo.

Denis Klinar (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Haladas : Akademija Puškaš 3:2

V igro je vstopil v 43. minuti.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Haladas : Akademija Puškaš 3:2

Odigral je vso tekmo.

Dominic Maroh (Köln)

Nemčija, 1. liga

Köln : Bayern München 1:3

Odigral je vso tekmo.

Mišo Brečko (Nürnberg)

Nemčija, 2. liga

Sandhausen : Nürnberg 0:2

Igral je od 90. minute in si z Nürnbergom zagotovil preboj v prvo ligo.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Greuther Fürth : Duisburg 2:2

Igral je od 82. minute.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Meppen : RW Essen 3:0

V igro je vstopil v 52. minuti.

Etien Velikonja (Willem II)

Nizozemska, 1. liga

Willem II : Vitesse 2:2

Zaradi poškodbe bo odsoten dlje časa.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga

Twente - NAC Breda, nedelja 14.30

Zaradi poškodbe bo odsoten dlje časa.

Roy Rudonja (RKC Waalwijk)

Nizozemska, 2. liga

Konec sezone.

 

Slobodan Vuk (Tromsö)

Norveška, 1. liga

Brann : Tromsö 3:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Sandi Arčon (Gornik Zabrze)

Poljska, 1. liga (skupina za prvaka)

Zaglebie Lubin : Gornik Zabrze 0:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Goran Cvijanović (Korona Kielce)

Poljska, 1. liga (skupina za prvaka)

Korona Kielce : Wisla Krakov 0:3

Igral je 69 minut.

Matic Fink (Cracovia Krakov)

Poljska, 1. liga (skupina za obstanek)

Cracovia Krakov : Slask Vroclav 3:3

Odigral je vso tekmo.

Boban Jović (Slask Vroclav) Poljska, 1. liga (skupina za obstanek) Cracovia Krakov : Slask Vroclav 3:3 Ni kandidiral za tekmo.

Uroš Korun (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga (skupina za obstanek)

Sandecja Nowy Sacz : Piast Gliwice 2:1

Odigral je vso tekmo in prejel rumeni karton.

Dejan Lazarević (Jagiellonia Bialystok)

Poljska, 1. liga (skupina za prvaka)

Jagiellonia Bialystok : Legia Varšava 0:0

Igral je od 90. minute.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga (skupina za prvaka)

Korona Kielce : Wisla Krakov 0:3

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga (skupina za obstanek)

Sandecja Nowy Sacz : Piast Gliwice 2:1

Odigral je 90 minut.

Dejan Djermanović (Stal Mielec)

Poljska, 2. liga

Stal Mielec : Wigry Suwalki 3:0

V igro je vstopil v 74. minuti, v 85. minuti pa dosegel zadetek za 2:0. To je bil njegov šesti zadetek v tej sezoni.

Žiga Škoflek (Stal Mielec)

Poljska, 2. liga

Stal Mielec : Wigry Suwalki 3:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Miha Goropevšek (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Olimpia Grudziadz : Pogon Siedlce 4:2

Ni igral.

Matej Podlogar (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Olimpia Grudziadz : Pogon Siedlce 4:2

Odigral je vso tekmo. V 58. minuti se je vpisal med strelce. To je bil njegov drugi zadetek, odkar nastopa na Poljskem.

Dalibor Volaš (GKS Katowice)

Poljska, 2. liga

Stomil Olsztyn : GKS Katowice 1:0

V igro je vstopil v 71. minuti.

Matic Žitko (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Olimpia Grudziadz : Pogon Siedlce 4:2

Ni igral.

Gregor Balažic (Ural)

Rusija, 1. liga

Ural : Amkar Perm 0:2

Ni igral, sedel je na klopi.

Matija Boben (Rostov)

Rusija,1. liga

Spartak Moskva : Rostov 2:0

Odigral je vso tekmo.

Žan Majer (Rostov)

Rusija, 1. liga

Spartak Moskva : Rostov 2:0

Odigral je 80 minut.

Miral Samardžić (Anži Mahačkala)

Rusija, 1. liga

Anži : Akhmat 0:2

Igral je celo tekmo in prejel rumen karton.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 2. liga

Avangard Kursk : Orenburg 0:2

Ni kandidiral za tekmo.

Matej Pučko (Oviedo)

Španija, 2. liga

Oviedo : Lorca 2:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Andrej Kotnik (Formentera)

Španija, 3. liga

Formentera : Deportivo Aragon 2:1

 

Elvis Bratanović (Neuchatel Xamax)

Švica, 2. liga

Neuchatel Xamax : Winterthur 3:3

Ni kandidiral za tekmo.

Kenan Fatkić (Chiasso)

Švica, 2. liga

Chiasso : Schaffhausen 2:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga

Chiasso : Schaffhausen 2:0

Igral je celo tekmo.

Dalibor Stevanović (Servette)

Švica, 2. liga

Servette : Vaduz 0:1

Odigral je 80 minut.

Sašo Fornezzi (Antalyaspor)

Turčija, 1. liga

Genclerbirligi : Antalyaspor 0:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

Liga MLS

Montreal Impact : New England Revolution 4:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Ne spreglejte