Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 4. 2018,
8.00

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,69

1

Natisni članek

slovenski nogometaši na delu v tujini Jan Oblak Jan Oblak Kevin Kampl Josip Iličić Matjaž Kek

Ponedeljek, 30. 4. 2018, 8.00

5 let, 12 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Nora eksplozija slovenskih zadetkov, Kek dopolnil zbirko #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,69

1

Matjaž Kek na Hrvaškem po zmagi nad Dinamom še vztraja v boju za naslov, Miha Zajc si je z Empolijem zagotovil vrnitev v serie A, kjer sta se med strelce vpisala Josip Iličić in Jasmin Kurtić. Tim Matavž na Nizozemskem in Saša Aleksander Živec sta na Poljskem dosegla po dva zadetka, v Italiji so v polno zadeli še Leo Štulac, Siniša Andjelković in Jure Balkovec, na Slovaškem Andraž Šporar, na Madžarskem Miha Blažič, na Poljskem Goran Cvijanović, v Rusiji pa Denis Popović.

Matjaž Kek jo je zagodel Dinamu

Kako se bo Matjažu Keku izšlo v Zagrebu? | Foto: Twitter - Voranc Kako se bo Matjažu Keku izšlo v Zagrebu? Foto: Twitter - Voranc Rijeka je na derbiju 32. kroga hrvaškega prvenstva s pomočjo Matica Črnica, ki je odigral 56 minut, vzela mero vodilnemu Dinamu. S tem se mu je štiri nastope pred koncem sezone približala na šest točk razlike in poskrbela, da se bodo morali modri še potruditi, če bodo hoteli prvenstveno sezono končati pred Rečani. 

Izbranci Matjaža Keka so z dragoceno zmago v Zagrebu, ki jo je v 39. minuti z izjemno atraktivnim zadetkom zagotovil Afričan Boadu Maxwell Acosty, na drugem mestu prehiteli splitski Hajduk. Od Dalmatincev, ki so v nedeljo razočarali na gostovanju v Koprivnici (0:0), imajo točko več.

Nekdanji slovenski selektor je z zmago na štadionu Maksimir dopolnil zbirko gostujočih zmag pri Dinamu. Poprej je zagrebškega velikana na njegovem štadionu premagoval le v pokalu oziroma superpokalu, tokrat pa se je veselil dragocenega paketa treh točk še v prvenstvu. V prvenstvu je tako z Rijeko vsaj enkrat premagal vsakega od tekmecev.

Atraktiven zadetek Acostyja za zmago Rijeke v Zagrebu:

Jan Oblak se je v četrtek zvečer na štadionu Emirates v Londonu izkazal z nekaj izjemnimi obrambami. Trener Diego Simeone mu je v nedeljo namenil počitek pred povratno tekmo z Londončani. | Foto: Reuters Jan Oblak se je v četrtek zvečer na štadionu Emirates v Londonu izkazal z nekaj izjemnimi obrambami. Trener Diego Simeone mu je v nedeljo namenil počitek pred povratno tekmo z Londončani. Foto: Reuters

Vratarji:

Jan Oblak: slovenski vratar, ki se je na četrtkovi prvi tekmi polfinala lige Europa v Londonu spet izkazal in z Atleticom v Španijo prinesel zelo ugoden rezultat (1:1), je prvič v tej sezoni počival na srečanju španskega prvenstva. Trener Diego Simeone ga ni uvrstil med potnike za gostovanje pri Alavesu, kjer je Atletico zmagal z 1:0, vrata rdeče-belih pa je čuval Argentinec Axel Werner. Atletico je tako z odigrano tekmo več prednost pred Realom povečal na štiri točke.

Vid Belec: Sampdoria je v nedeljo v prvi italijanski ligi doma s 4:1 premagala Cagliari. Slovenski vratar še naprej čaka na debi v moštvu iz Genove, kamor je prišel januarja. Tudi tokratno tekmo je spremljal s klopi za rezervne igralce.

Jan Koprivec: s Pafosom ga v prvi ciprski ligi, v skupini za obstanek, v ponedeljek ob 18. uri čaka domača tekma proti Alkiju Orokliniju.

Jure Balkovec je odločil zmagovalca na petkovi tekmi v Bariju. | Foto: Twitter - Voranc Jure Balkovec je odločil zmagovalca na petkovi tekmi v Bariju. Foto: Twitter - Voranc

Branilci:

Kenan Bajrić: s Slovanom iz Bratislave, ki je na tretjem mestu prvenstvene lestvice, je v soboto zvečer na derbiju kroga premagal vodilnega Spartaka iz Trnave (2:1) in zaostanek za njim znižal na osem točk. Odigral je vso tekmo.

Jure Balkovec: Bari je v petek zvečer na domačem štadionu San Nicola, na katerem je beograjska Crvena zvezda pred 27 leti postala evropski prvak, ugnal Virtus Entello z 1:0. Balkovec je odigral vso tekmo in v 20. minuti s prekrasnim zadetkom poskrbel za edini zadetek na srečanju. To je bil njegov strelski prvenec v serie B.

Prvi zadetek Balkovca v serie B:

Mrežo gostov je razparal s silovitim strelom z razdalje. V 58. minuti je prejel rumeni karton. Bari je trenutno šesti in še lahko upa na preboj na drugo mesto, ki ob koncu sezone prinaša neposredno uvrstitev v prvo ligo, veliko realnejša pa je razvrstitev od tretjega do osmega mesta in pot v dodatne kvalifikacije.

Bojan Jokić: novopečeni kapetan Slovenije bo v ruski premier ligi z Ufo na delu šele v ponedeljek ob 15.30, ko bo gostoval pri Ahmatu. Igral naj bi od prve minute.

Luka Krajnc: Frosinone se v drugi italijanski ligi krčevito bori za drugo mesto in napredovanje v prvo ligo. V soboto je na gostovanju pri Ceseni (1:0) ostal praznih rok. Štajerec je odigral vso tekmo.

Miha Mevlja: z Zenitom se je v derbiju 28. kroga ruskega prvenstva z moskovskim CSKA razšel brez zadetkov (0:0). Primorec je odigral vso tekmo, njegov klub pa se je z remijem dokončno poslovil od simboličnih možnosti za osvojitev naslova. Zenit na četrtem mestu za drugouvrščenim Spartakom zaostaja tri točke.

Nemanja Mitrović: z Jagiellonio Bialystokom je zapravil veliko priložnost, da bi se vrnil na vrh poljskega prvenstva. V nedeljo je doma nepričakovano klonil pred Wislo Krakovom, ki je bila pred tem na zadnjem, osmem mestu skupine za prvaka. Ljubljančan je odigral vso tekmo. Rumeno-rdeči za vodilno Legio iz Varšave zaostajajo tri, za Lechom iz Poznanja pa eno točko.

Aljaž Struna: s Palermom, ki se poteguje za drugo mesto v drugi italijanski ligi, ki ob koncu sezone prinaša neposredno uvrstitev v prvo ligo, je v petek doživel veliko razočaranje v Benetkah. Na gostovanju pri Venezii, pri kateri sta blestela dva slovenska legionarja (Leo Štulac in Siniša Andjelković), je izgubil z 0:3 in zapravil priložnost, da bi na lestvici vsaj za nekaj časa prehitel drugouvrščeno Parmo. Pirančan je odigral vso tekmo.

Nejc Skubic: s Konyasporom se je po dobrih rezultatih v zadnjem času dvignil nad mesta, ki ob koncu sezone vodijo v drugo ligo, a ga v prvi turški ligi še vedno čaka precej dela, da si zagotovi obstanek. V ponedeljek ob 19. uri bo s soigralci gostoval pri Bursasporju, ki je trenutno 11., tri mesta nad Konyasporom. Igral naj bi od prve minute.

Josip Iličić se je vrnil na igrišča z novo mojstrovino. | Foto: Getty Images Josip Iličić se je vrnil na igrišča z novo mojstrovino. Foto: Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: v zadnjem času je izgubil mesto v začetni postavi Chieva, ki je v prvi italijanski ligi v soboto izgubil pri polfinalistu lige prvakov Romi (1:4). Primorski vezist je tekmo začel na klopi gostov, nato pa v 79. minuti vstopil v igro in tik pred koncem srečanja prispeval podajo za častni gol Chieva. Leteči oslički so po porazu na lestvici padli na 18. mesto, ki vodi v drugo ligo. Do konca sezone so še trije krogi.

Domen Črnigoj: Luganu je v prvi švicarski ligi v nedeljo pomagal do domače zmage nad St. Gallenom z 2:1. Odigral je vso tekmo. Švica ima novega prvaka, saj je Basel na seznamu nasledil Young Boys.

Josip Iličić: po poškodbi pred skoraj natanko mesecem dni na prijateljski tekmi proti Belorusiji v Ljubljani se je vrnil v ekipo in zaigral proti Genoi. V igro je vstopil v 60. minuti, le 14 minut pozneje pa s prekrasnim strelom z levo nogo povišal vodstvo Atalante na 3:0. Klub iz Bergama je na koncu zmagal s 3:1. Kranjčan je v vseh tekmovanjih v tej sezoni dosegel že 15 golov. Kar 11 jih je dosegel v prvenstvu.

Kako je Iličić zatresel mrežo Genoe?

Kevin Kampl: RB Leipzig je v zadnjih štirih prvenstvenih krogih osvojil le točko in padel na šesto mesto prvenstvene lestvice. V nedeljo je izgubil pri Mainzu (0:3). Kampl je odigral vso tekmo, njegov klub pa za četrtouvrščenim Hoffenheimom - to mesto pelje v ligo prvakov - zaostaja pet točk. Do konca prvenstva sta le še dva kroga.

Rene Krhin: Nantes je v prvi francoski ligi v soboto izgubil pri Lyonu (0:2). Štajerec se je pred dvema tednoma poškodoval. Ker še ni okreval, ni kandidiral za nastop.

Jasmin Kurtić: s Spalom je tri kroge pred koncem sezone na 17. mestu prve italijanske lige, ki po koncu sezone ne prinaša izpada. Z zmago na gostovanju pri Hellasu v Veroni (3:1) je na lestvici prehitel Chievo. Odigral je vso tekmo in v zadnji minuti dosegel končni rezultat. Zadetek je dosegel po natančnem strelu z roba kazenskega strela. To je bil njegov tretji v sezoni. Ker je dva dosegel jeseni za Atalanto, je bil to njegov strelski prvenec za klub iz Ferrare.

Zadetek Kurtića na tekmi proti Veroni:

Rajko Rotman: z Götzepejem je v prvi turški ligi v petek na uvodni tekmi 31. kroga visoko odpravil Karabukspor (5:0). Mariborčan si je tekmo ogledal s klopi za rezervne igralce. Ni dobil priložnosti za nastop, njegovo moštvo pa na lestvici zaseda visoko peto mesto.

Leo Štulac: z Venezio, ki je poskočila na peto mesto in še lahko upa na uvrstitev na prvi dve mesti, ki vodita neposredno v prvo ligo (če bo uvrščena med tretjim in osmim mestom, bo zaigrala v končnici za napredovanje), je v drugi italijanski ligi v petek doma nadigral Palermo Aljaža Strune s 3:0. Primorec je blestel na igrišču in razveselil slovitega trenerja, legendarnega italijanskega zvezdnika Filippa Inzaghija. V 16. minuti je po strelu z roba kazenskega prostora povišal vodstvo na 2:0, nato pa v 64. minuti prispeval še podajo rojaku Siniši Andjelkoviću, ki je poskrbel za končni rezultat. Štulac je odigral vso tekmo.

Zadetek Lea Štulca proti Palermu pri 0:15:

Benjamin Verbič: Dinamo Kijev je v ukrajinski premier ligi zmagal še sedmič zapored in ohranil zaostanek za vodilnim Šahtarjem Doneckom, ki znaša tri točke. V nedeljo je v gosteh premagal Vorsklo z 1:0. Vojničan je vpisal jubilejni deseti nastop v majici Dinama. Odigral je vso tekmo.

Miha Zajc: z Empolijem, za katerega je v tej sezoni zabil že osem prvenstvenih golov in prispeval 11 podaj, si je že štiri kroge pred koncem zagotovil vrnitev v prvo italijansko ligo.

Pred najbližjima zasledovalcema, Parmo in Palermom, ima kar 14 točk prednosti. V soboto je doma remiziral z Novaro (1:1). Zajc je odigral 90 minut, nato pa ga je trener v izdihljajih srečanja zamenjal. Empoli si je tako že zagotovil naslov drugoligaškega prvaka.

Tim Matavž je v nedeljo dvakrat zatresel mrežo Twenteja. | Foto: Getty Images Tim Matavž je v nedeljo dvakrat zatresel mrežo Twenteja. Foto: Getty Images

Napadalci:

Robert Berić: odkar se je pozimi vrnil v Saint Etienne, je v njegovem dresu na 13 tekmah zabil že sedem golov in je eden najbolj zaslužnih, da je njegov klub na mestu, ki vodi v Evropo. Zeleni so v petek v gosteh premagali Montpellier (1:0). Krčan se je znašel v začetni enajsterici. Odigral je 56 minut in igro zapustil, ko je bil postavljen končni rezultat.

Roman Bezjak: z Jagiellonio Bialystokom je zapravil veliko priložnost, da bi se vrnil na vrh poljskega prvenstva. Korošec je odigral 76 minut. Ko je zapustil igro, je bil rezultat še 0:0. V nedeljo je doma nepričakovano klonil pred Wislo Krakovom (0:1), ki je bila pred tem na zadnjem, osmem mestu skupine za prvaka. Goste je vodil Katalonec Joan Carrillo, ki ga je Bezjak srečeval na jadranskih derbijih, ko je bil še trener Hajduka. Rumeno-rdeči za vodilno Legio iz Varšave zaostajajo tri, za Lechom iz Poznanja pa eno točko. Bezjak ostaja pri treh prvenstvenih golih na 12 nastopih.

Tim Matavž: Primorec je ulovil strelski ritem, saj je zadel v polno še na tretji zaporedni tekmi. Vitesse je v nedeljo na domačem štadionu nadigral zadnjeuvrščeni Twente s 5:0, Primorec pa se je v predzadnjem krogu nizozemskega prvenstva med strelce vpisal kar dvakrat. Obakrat v drugem polčasu, še posebej je bil atraktiven njegov drugi gol, dosežen z volejem. V tej sezoni je dosegel že 13 zadetkov. Prislužil si je tudi nagrado najboljšega igralca tedna. Twente, nekdanji nizozemski prvak, je po tem porazu izpadel iz elitne skupine.

Andraž Šporar: Slovan Bratislava je na derbiju 29. kroga slovaškega prvenstva doma premagal vodilni Spartak Trnavo z 2:1 in zaostanek za njim znižal na osem točk razlike. Ljubljančan je nadaljeval strelski niz. V polno je zadel že na tretji zaporedni tekmi. Odkar se je preselil na Slovaško, je za Slovan v prvenstvu dosegel tri, v pokalu, kjer je klubu pomagal do preboja v finale, pa dva zadetka. Šporar je v soboto zvečer odigral 86 minut, v polno pa se je vpisal v 49. minuti, ko je dosegel prvi gol na tekmi (1:0).

Na seznamu so nogometaši, ki so se znašli na prvem reprezentančnem seznamu novega selektorja Tomaža Kavčiča za prijateljski tekmi proti Avstriji v Celovcu in Belorusiji v Ljubljani marca letos.

Zadetka Saše Aleksandra Živca proti Arki pri 0:12 in 1:16:

Zadetek Gorana Cvijanovića proti Legii pri 1:44:

Zadetek Siniše Andjelkovića proti Palermu pri 0:24:

Zadetek Mihe Blažiča proti Haladasu (pri 0:38):

Zadetek Denisa Popovića (pri 0:40):

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Huddersfield Town : Everton 0:2

Ni igral, a je prvič v tej sezoni spremljal dvoboj na klopi za rezervne igralce.

Timi Max Elšnik (Swindon Town)

Anglija, 4. liga

Colchester United : Swindon Town 0:0

Odigral je 51 minut.

Džengis Čavušević (Adelaide United)

Avstralija, 1. liga

Konec sezone.

Zaradi poškodbe bo odsoten dlje časa.

Rajko Rep (LASK)

Avstrija, 1. liga

Rheindorf Altach : LASK 0:2

V igro je vstopil v 73. minuti.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 2. liga

Austria Lustenau : Wacker Innsbruck 1:2

Odigral je skoraj vso tekmo. V 86. minuti je prispeval podajo za zmagoviti zadetek Wackerja, nato pa ga je trener zamenjal v tretji minuti sodnikovega podaljška. Wackerju se nasmiha vrnitev v prvo ligo, saj je pet krogov pred koncem zanesljivo na prvem mestu.

Alen Ožbolt (Hartberg)

Avstrija, 2. liga

Hartberg : Wiener Neustadt 2:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga

Sint-Truiden : Oostende, sobota 4:1

Ni kandidiral za tekmo.

Željko Filipović (Dinamo Brest)

Belorusija, 1. liga

Minsk : Dinamo Brest 3:3

Odigral je vso tekmo.

Dino Martinović (Lokomotiv Plovdiv)

Bolgarija, 1. liga

Etar - Lokomotiv Plovdiv, ponedeljek 19.00

 

Emil Velić (Mladost Doboj)

BiH, 1. liga

Borac Banja Luka : Mladost Doboj 4:2

Ni igral.

Darko Zec (Radnik Bijeljina)

BiH, 1. liga

Sarajevo : Radnik Bijeljina 3:1

Odigral je vso tekmo.

Erik Janža (Pafos)

Ciper, 1. liga

Pafos - Alki Oroklini, ponedeljek 18.00

 

David Poljanec (Nea Salamis)

Ciper, 1. liga

Nea Salamis : Olympiakos 3:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Andraž Struna (Anorthosis)

Ciper, 1. liga

Anorthosis : AEL 0:0

V igro je vstopil v 54. minuti.

Nermin Haljeta (FK Teplice)

Češka, 1. liga

Teplice : Sigma Olomouc 1:2

Ni kandidiral za tekmo.

Milan Kocić (Bohemians)

Češka, 1. liga

Zlin : Bohemians 1:1

Odigral je 36 minut.

Damjan Vuklišević (Slovan Liberec)

Češka, 1. liga

Jablonec : Slovan Liberec 2:0

Ni kandidiral za tekmo.

Gregor Sikošek (Silkeborg)

Danska, 1. liga

Silkeborg - AGF, ponedeljek 19.00

 

 

Filip Valenčič (HJK Helsinki)

Finska, 1. liga

VPS : HJK 1:2

Odigral je vso tekmo.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

PSG : Guingamp 2:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Troyes : Caen 3:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Patrik Eler (Nancy)

Francija, 2. liga

Nancy : Tours 3:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Ivan Firer (Auxerre)

Francija, 2. liga

Chateauroux : Auxerre 1:2

Ni kandidiral za tekmo.

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Platanias : Panionios 1:2

Branil je vso tekmo.

Matic Črnic (Rijeka)

Hrvaška, 1. liga

Dinamo Zagreb : Rijeka 0:1

Odigral je 56 minut.

Petar Stojanović (Dinamo Zagreb)

Hrvaška, 1. liga

Dinamo Zagreb : Rijeka 0:1

Odigral je vso tekmo.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Roma : Chievo 4:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Inter : Juventus 2:3

Branil je vso tekmo.

Siniša Anđelković (Venezia)

Italija, 2. liga

Venezia : Palermo 3:0

Odigral je vso tekmo in v 64. minuti postavil končni rezultat 3:0. To je njegov prvi zadetek v tej sezoni.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Carpi : Avellino 0:0

Odigral je vso tekmo.

Armin Bačinović (Sambenedettese)

Italija, 3. liga

Sambenedettese : Albinoleffe 0:1

Ni kandidiral za tekmo.

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga

Matera : Catania 2:1

V igro je vstopil v 83. minuti.

Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds)

Japonska, 1. liga

Urawa Reds : Shonan Bellmare 0:1

Ni kandidiral za tekmo.

Nejc Pečnik (Tochigi)

Japonska, 2. liga

Montedio Yamagata : Tochigi 0:1

Odigral je vso tekmo.

Miha Blažič (Ferencvaroš)

Madžarska, 1. liga

Ferencvaroš : Szombathelyi 2:1

Odigral je vso tekmo in se v 68. minuti vpisal med strelce. To je bil že njegov peti zadetek v tej sezoni.

Denis Klinar (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Akademija Puškaš : Balmazujvaros 3:1

Ni kandidiral za tekmo.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Akademija Puškaš : Balmazujvaros, 3:1

Odigral je vso tekmo.

Dominic Maroh (Köln)

Nemčija, 1. liga

Freiburg : Köln 3:2

Odigral je vso tekmo.

Mišo Brečko (Nürnberg)

Nemčija, 2. liga

Nürnberg - Eintracht Braunschweig, ponedeljek 20.30

 

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Greuther Fürth : Duisburg 3:0

Ni kandidiral za tekmo.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Sonnenhof Grossaspach : Meppen 2:3

Odigral je vso tekmo.

Etien Velikonja (Willem II)

Nizozemska, 1. liga

PEC Zwolle : Willem II 0:1

Ni igral, zaradi poškodbe bo odsoten dlje časa.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga

Vitesse : Twente 5:0

Ni igral, zaradi poškodbe bo odsoten dlje časa.

Roy Rudonja (RKC Waalwijk)

Nizozemska, 2. liga

Helmond Sport : RKC Waalwijk 2:2

Ni kandidiral za tekmo.

Slobodan Vuk (Tromsö)

Norveška, 1. liga

Tromso : Kristiansund 0:0

Ni kandidiral za tekmo.

Sandi Arčon (Gornik Zabrze)

Poljska, 1. liga

Lech Poznan : Gornik Zabrze 2:4

Ni kandidiral za tekmo.

Goran Cvijanović (Korona Kielce)

Poljska, 1. liga

Legia Varšava : Korona Kielce 3:1

V igro je vstopil v 60. minuti, nato pa v 89. postavil končni rezultat. To je bil že njegov deveti zadetek v tej sezoni.

Matic Fink (Cracovia Krakov)

Poljska, 1. liga

Cracovia Krakov : Nieciecza 4:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Boban Jović (Slask Vroclav) Poljska, 1. liga Slask Vroclav - Lechia Gdansk, ponedeljek 18.00  

Uroš Korun (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga

Arka Gdynia : Piast Gliwice 1:5

Odigral je vso tekmo.

Dejan Lazarević (Jagiellonia Bialystok)

Poljska, 1. liga

Jagiellonia Bialystok : Wisla Krakov 0:1

V igro je vstopil v 75. minuti.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Jagiellonia Bialystok : Wisla Krakov 0:1

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga

Arka Gdynia : Piast Gliwice 1:5

Odigral je 65 minut. V 25. minuti je zadel za vodstvo gostov z 1:0, v 51. minuti je povišal na 3:0. V tej sezoni je dosegel štiri zadetke, od tega kar tri na zadnjih treh srečanjih.

Dejan Djermanović (Stal Mielec)

Poljska, 2. liga

Zaglebie Sosnowiec : Stal Mielec 3:1

V igro je vstopil v 70. minuti.

Žiga Škoflek (Stal Mielec)

Poljska, 2. liga

Zaglebie Sosnowiec : Stal Mielec 3:1

Ni igral.

Miha Goropevšek (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Gornik Leczna : Olimpia Grudziadz 2:0

Odigral je vso tekmo.

Matej Podlogar (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Gornik Leczna : Olimpia Grudziadz 2:0

Ni igral.

Dalibor Volaš (GKS Katowice)

Poljska, 2. liga

GKC Katowice : Bytovia Bytow 0:0

Ni igral.

Matic Žitko (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Gornik Leczna : Olimpia Grudziadz 2:0

Odigral je 53 minut in prejel rumeni karton.

Gregor Balažic (Ural)

Rusija, 1. liga

Ahmat Grozni - Ural, ponedeljek 15.30

 

Matija Boben (Rostov)

Rusija,1. liga

Rostov : Tosno 2:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Žan Majer (Rostov)

Rusija, 1. liga

Rostov : Tosno 2:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Miral Samardžić (Anži Mahačkala)

Rusija, 1. liga

Arsenal Tula : Anži 2:1

Odigral je vso tekmo in prejel rumeni karton.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 2. liga

Tyumen : Orenburg 1:2

Odigral je 71 minut in v 6. minuti z bele točke dosegel zadetek za goste za vodstvo z 1:0.

Matej Pučko (Oviedo)

Španija, 2. liga

Numancia : Oviedo 3:0

Ni kandidiral za tekmo.

Andrej Kotnik (Formentera)

Španija, 3. liga

Badalona : Formentera 1:1

Ni kandidiral za tekmo.

Elvis Bratanović (Neuchatel Xamax)

Švica, 2. liga

Neuchatel Xamax - Chiasso, ponedeljek 20.00

 

Kenan Fatkić (Chiasso)

Švica, 2. liga

Neuchatel Xamax - Chiasso, ponedeljek 20.00

 

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga

Wil : Schaffhausen 0:1

Odigral je vso tekmo.

Dalibor Stevanović (Servette)

Švica, 2. liga

Aarau : Servette 1:2

Odigral je vso tekmo.

Sašo Fornezzi (Antalyaspor)

Turčija, 1. liga

Antalyaspor : Trabzonspor 1:2

Ni kandidiral za tekmo.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

ZDA in Kanada, 1. liga

New England Revolution : Sporting KC 1:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Ne spreglejte