Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 2. 2019,
22.48

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,31

4

Natisni članek

Andraž Šporar Jaka Bijol Domen Črnigoj Leo Štulac Benjamin Verbič Miha Zajc Jasmin Kurtić Roman Bezjak Luka Elsner Petar Stojanović Nejc Skubic Vid Belec Tim Matavž Bojan Jokić Miha Mevlja Rene Krhin Robert Berić Josip Iličić Jan Oblak Jan Oblak slovenski nogometaši na delu v tujini

Sreda, 6. 2. 2019, 22.48

5 let, 2 meseca

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Josip Iličić vse bližje sanjske lige prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,31

4

Kaj se je s slovenskimi nogometnimi reprezentanti in tudi preostalimi nogometaši na delu v tujini dogajalo pretekli konec tedna? V nedeljo je v Španiji spet navdušil Jan Oblak, pa čeprav je njegov Atletico prvič po več kot petih mesecih izgubil. V ponedeljek so bili v Italiji na delu Josip Iličič, Valter Birsa in Luka Krajnc.

Slovenski trener na delu v tujini:

Luka Elsner zmagal po dobrih dveh tednih

Luka Elsner je premgal zadnjeuvrščeni klub belgijske druge lige Lommel. | Foto: Sportida Luka Elsner je premgal zadnjeuvrščeni klub belgijske druge lige Lommel. Foto: Sportida Mladi slovenski trener Luka Elsner je prejšnji teden zapravil izjemno priložnost, da bi se z belgijskim drugoligašem Union Saint-Gilloisejem prebil v finale tamkajšnjega nogometnega pokala.

Bolje mu je šlo od rok v sredo, ko je pred domačim občinstvom premagal Lommel (1:0) in na lestvici ohranil tretje mesto. Dvoboj bi moral biti odigran v soboto, a je bil zaradi slabih igralnih razmer na zasneženem in poledenelem igrišču prestavljen na sredino tedna.

Luka Elsner
Sportal Nič z novo senzacijo Elsnerja, zgodovino je pisal drugi

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Jan Oblak je s posredovanjem na tekmi v Sevilli spet navdušil nogometni svet. | Foto: Reuters Jan Oblak je s posredovanjem na tekmi v Sevilli spet navdušil nogometni svet. Foto: Reuters

Vratarji:

Vid Belec: izkušeni slovenski vratar, ki so ga v zadnjih januarskih dneh povezovali s prestopom v Nantes, kar pa se naposled ni zgodilo, je s Sampdorio v italijanski prvi ligi v soboto gostoval pri Napoliju in naletel na premočno oviro. Klub iz Genove je izgubil z 0:3, Mariborčan, ki v tej sezoni v klubu ni odigral še niti minute, pa je ponovno grel klop.

Aljaž Ivačič: Portland Timbers, ki je v prejšnji sezoni osvojil drugo mesto v ligi MLS, se pripravlja na začetek nove sezone. Prvo prijateljsko tekmo bo odigral 4. februarja proti Deportivu Saprissa iz Kostarike. Takrat bi lahko med vratnicama ameriškega kluba debitiral donedavni čuvaj mreže Olimpije. Sezono lige MLS bo začel 3. marca z gostovanjem pri Colorado Rapidsih.

Jan Koprivec: Pafos je v prvi ciprski ligi v soboto v gosteh v Nikoziji presenetil vodilni Apoel (2:1), slovenskega vratarja pa tudi tokrat, saj se vrača po dolgotrajni poškodbi stopala, ni bilo v kadru gostov. Slovenske barve sta na igrišču zastopala Roman Bezjak pri Apoelu in Matija Širok pri srečnem Pafosu, ki se je na lestvici povzpel na deseto mesto. 

Matic Kotnik: nekdanji vratar Celja je s Panioniosom v prvi grški ligi v soboto visoko izgubil na gostovanju pri klubu, s katerim so ga pred časom povezovali, velikanom grškega nogometa Olympiakosom, ki je trenutno drugi na prvenstveni lestvici (0:4). Kotnik je branil vso tekmo.

Jan Oblak: z nedeljo zagotovo ni zadovoljen, saj se z vročega prvenstvenega gostovanja pri Betisu v Sevillii vrača s porazom – šele drugim prvenstvenim Atletica v tej sezoni in prvim po 1. septembru – a je tudi na štadionu Benita Villamarina navdušil. Zbral je tri obrambe, spektakularna pa je predvsem tista, ki si jo lahko ogledate v spodnjem video posnetku. "Uau," je ob tem, ko ga je delil, na Twitterju zapisal tudi nekdanji legendarni angleški nogometaš, danes pa vplivnež na družabnih omrežjih Gary Lineker. Šestindvajsetletni slovenski zvezdnik je ob porazu Atletica z 0:1 edini gol prejel v 65. minuti, ko ga je z enajstih metrov premagal nekdanji član Real Madrida Sergio Canales. Škofjeločan, ki je v španskem prvenstvu klonil prvič po 388 minutah, vztraja pri sijajni statistiki v španski ligi. Na 22 prvenstvenih tekmah je namreč prejel vsega 14 golov.

Spektakularna obramba Jana Oblaka:

Luka Krajnc se je v zadnjem času ustalil v začetni enajsterici Frosinoneja, ki se bori za obstanek v ligi. | Foto: Getty Images Luka Krajnc se je v zadnjem času ustalil v začetni enajsterici Frosinoneja, ki se bori za obstanek v ligi. Foto: Getty Images

Branilci:

Kenan Bajrić: Slovan iz Bratislave je suvereno osvojil naslov jesenskega prvaka na Slovaškem, Ljubljančan pa je standardni član ožjega obrambnega dvojca. Slovaški jesenski prvak se bo v uvodnem krogu spomladanskega dela 16. februarja 2019 pomeril proti drugouvrščenemu DAC. To bo veliki derbi 19. kroga slovaškega prvenstva, saj je DAC 1904 iz Dunajske Strede jesenski podprvak. Slovan ima pred njim velikih osem točk prednosti.

Jure Balkovec: Hellas Verona je v soboto v drugi italijanski ligi gostovala pri Carpiju in osvojila točko (1:1). Nekdanji branilec Domžal je spremljal dvoboj s klopi za rezervne igralce.

Miha Blažič: Ferenvcaroš je spomladanski del na Madžarskem, kjer je prezimil na prvem mestu, začel z zmago nad Honvedom. Zmagal je z 1:0, Primorec pa je odigral vso tekmo. Ferencvaroš je bil nazadnje prvak v sezoni 2015/16, skupno pa na Madžarskem kar 29-krat. Pred Vidijem, ki ga je presenetila Akademija Puškaš Dejana Trajkovskega, ima že osem točk prednosti. 

Matija Boben: z Livornom, v katerega je pred dnevi na posodo do konca sezone prišel iz Rostova, pri katerem ni igral, je v drugi italijanski ligi v nedeljo gostoval pri Crotoneju in remiziral z 1:1. Tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro. Vso tekmo je presedel na klopi za rezerve.

Antonio Delamea Mlinar: klub New England Revolution bo začel sezono v ligi MLS 2. marca v "Dončićevem" Dallasu. Tako bo nekdanji kapetan Olimpije, ki obožuje košarko, gostoval v teksaškem velemestu, kjer s košarkarskimi vragolijami nase opozarja mladi rojak Luka Dončić. Delamea Mlinar je prejšnji mesec nastopil na reprezentančni tekmi v Španiji. Na drugi strani so bili Kitajci, mlajši od 25 let. Zanimivo je, da se je New England v pripravljalnem obdobju najprej pomeril prav s kitajskim klubom Shangai Shenhua.

Erik Janža: Osijek je v nedeljo odigral prvo tekmo v spomladanskem delu hrvaškega prvenstva in doma izgubil proti splitskemu Hajduku z 0:1. Slovenski branilec je odigral vso tekmo in ob koncu prvega polčasa zapravil priložnost za zadetek. Pri gostih je v dresu Hajduka v hrvaškem prvenstvu debitiral donedavni as Aluminija Francesco Tahiraj, Osijek pa je po presenetljivem domačem porazu Rijeke, sploh prvem, odkar je Matjaža Keka nasledil Igor Bišćan, vseeno zadržal drugo mesto. Za Dinamom zaostaja 14 točk.

Bojan Jokić: kapetan Slovenije, ki je v zaključku jesenskega dela zaradi zdravstvenih težav izpustil veliko tekem, je z Ufo prezimil na skromnem 14. mestu. Če bi se prvenstvo končalo že po prvi polovici, bi morala Ufa igrati v dodatnih kvalifikacijah za obstanek med elito. Spomladanski del bo začel 3. marca na tekmi proti Dinamu iz Moskve.

Luka Krajnc: s Frosinonejem, ki se bori za obstanek, je bil v prvi italijanski ligi na delu v ponedeljek in doma z 0:1 izgubil proti rimskemu Laziu. Mariborčan je igral 75 minut. Ko je odšel z igrišča, so gostje že vodili z 1:0.

Uroš Korun: branilec Piasta iz Gliwic, ki je prejšnji teden prvič oblekel dres članske izbrane vrste na prijateljskem dvoboju v Španiji, bo v spomladanski del poljskega prvenstva vstopil 9. februarja, ko bo gostoval v Krakovu pri Cracovii.

Miha Mevlja: Zenit je v Rusiji prezimil kot vodilni prvoligaš. Naslov jesenskega prvaka si je zagotovil že nekaj krogov pred koncem, po dveh zaporednih porazih pa je njegova prednost pred najbližjim zasledovalcem Krasnodarjem skopnela na vsega točko. V Evropi bo v leto 2019 vstopil 12. februarja v 1/16 finala evropske lige proti Fenerbahčeju. Primorec se je v zimskem prestopnem roku spogledoval z možnostjo selitve v Italijo (Empoli), a se je zalomilo, tako da bo ostal v St. Peterburgu, kjer nima zagotovljenega mesta v prvi enajsterici.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia Bialystok, ki je v zimskem prestopnem roku ostala brez slovenskega napadalca Romana Bezjaka (APOEL Nikozija), je v poljskem prvenstvu v jesenskem delu osvojila četrto mesto. Prvič se bo v letu 2019 predstavila 9. februarja na gostovanju pri Miedz Legnici. To bo uvodna tekma 21. kroga poljskega prvenstva.

Petar Stojanović: Dinamo Zagreb je v odlični formi že v začetku spomladanskega dela. Vodilni hrvaški prvoligaš, ki ga kmalu čaka prvi evropski spomladanski nastop po 49 letih, saj se bo v 1/16 finala evropske lige pomeril z Viktorio iz Plzna, je v soboto doma nadigral zadnjeuvrščeni Rudeš kar s 7:2. Že po 19 minutah je vodil 3:0, podajo za tretji gol pa je prispeval slovenski branilec, ki je odigral vso tekmo. Dinamo je povečal prednost pred najbližjim tekmecem Osijekom na +14.

Aljaž Struna: Houston Dynamo se pripravlja na začetek nove sezone lige MLS. Ta se bo začela 3. marca proti klubu Real Salt Lake.

Andraž Struna: Anorthosis Famagusta je v prvi ciprski ligi v soboto doma premagal drugouvrščeni Apollon iz Limassola z 1:0. Pirančan je odigral vso tekmo, njegov klub pa se je utrdil na petem mestu.

Nejc Skubic: s Konyasporom, s katerim je pred kratkim podaljšal pogodbo in postal eden od bolj plačanih igralcev v klubu, s čimer se bodo njegovi prihodki približali milijonu evrov na sezono, je bil v prvi turški ligi v ponedeljek, ko je gostoval pri Bursasporju. Tekma se je končala brez zadetkov, slovenski reprezentant pa je odigral vseh 90 minut.

Poškodba Josipa Iličića ni bila hujše narave, v ponedeljek je Atalanti pomagal do nove zmage. | Foto: Getty Images Poškodba Josipa Iličića ni bila hujše narave, v ponedeljek je Atalanti pomagal do nove zmage. Foto: Getty Images

Vezisti:

Jaka Bijol: moskovski CSKA je prezimil v ruskem prvenstvu na visokem tretjem mestu. Za jesenskim prvakom Zenitom zaostaja štiri točke. Mladi Korošec je 21. januarja na prijateljski tekmi proti Ventspilsu iz Latvije dosegel prvi zadetek v dresu ruskega velikana. Spomladanski del ruskega prvenstva se bo začel 3. marca. CSKA bo gostoval pri Arsenalu v Tuli.

Domen Črnigoj: Lugano je v jesenskem delu švicarskega prvenstva osvojil osmo mesto. Spomladanski del ni začel najbolje, saj je v sredo doma brez pomoči Primorca izgubil proti Thunu z 1:3.

Josip Iličić: Atalanta, ki je prejšnji teden navdušila v pokalu in s 3:0 premagala Juventus, je bila na delu v prvi italijanski ligi šele v ponedeljek, ko je z 1:0 zmagala pri Cagliariju. Pri odmevni zmagi nad Cristianom Ronaldom in druščino, ki so doživeli šele prvi domač poraz v sezoni, je sodeloval tudi Kranjčan, a moral zaradi poškodbe z igrišča že v prvem polčasu. K sreči ni šlo za nič hujšega. Že v ponedeljek je bil namreč spet na igrišču. Resda ni igral od prve minute, a je pri zmagi na Sardiniji sodeloval od 61. minute. Ko je prišel na igrišče, je bil na semaforju že izpisan končni izid. Atalanta je z novo zmago skočila na peto mesto in je blizu mestom, ki ob koncu sezone vodijo v ligo prvakov.

Rene Krhin: Nantes, ki še vedno žaluje za tragično preminulim svojim donedavnim igralcem Emilianom Salajem, je bil ta konec tedna na delu v francoskem pokalu. V zaostali tekmi 1/16 finala finala je v soboto gostoval pri ekipi Entente SG, ki nastopa v tretji ligi, in zmagal z 1:0. Štajerec je odigral 65 minut, nato pa zapustil igrišče, ko je bil rezultat še 0:0. V osmini finala se bo v torek s prednostjo domačega igrišča pomeril proti Toulousu.

Jasmin Kurtić: SPAL je v prvi italijanski ligi v nedeljo gostil nekdanji Belokranjčev klub Torino in remiziral brez zadetkov. Izkušeni slovenski vezist je igral od prve do zadnje minute, v statistiko pa se je vpisal z rumenim kartonom.

Žan Majer: Rostov bo z drugim delom sezone, v kateri je prezimil na sedmem mestu ruske premier lige, začel 24. februarja, ko ga čaka izziv v pokalnem tekmovanju. Po dolgem času v konkurenci za nastop za tekmo Rostova ne bo nobenega slovenskega legionarja, saj je Štajerec prekinil sodelovanje z ruskim prvoligašem in išče novega delodajalca.

Rajko Rotman: Mariborčan se je v zimskem prestopnem roku iz Kayserisporja preselil k Akhisarsporju, s katerim je v nedeljo ob gostil svoj nekdanji klub, danes zvezdniški Istanbul Basaksehir, za katerega igrata tudi Demba Ba in Robinho. Oba sta se tokrat vpisala med strelce, gostje pa so zmagali s 3:0. Mariborčan je za domače odigral vso tekmo in prejel rumen karton.

Leo Štulac: Parma je v prvi italijanski ligi v soboto priredila presenečenje, saj je ostala neporažena pri vodilnem Juventusu (3:3). Dvakrat je zaostajala za dva zadetka (0:2 in 1:3), a na koncu le osvojila točko. Slovenski reprezentant je tekmo začel na rezervni klopi gostov, nato pa vstopil v 76. minuti, ko je Parma zaostajala z 2:3. Točko ji je z zadetkom v zadnji minuti zagotovil veliki junak, dvakratni strelec Gervinho.

Benjamin Verbič: kijevski Dinamo je jesenski del ukrajinskega prvenstva končal na drugem mestu. Za vodilnim Šahtarjem, ki brani naslov, zaostaja sedem točk. Vojničan je s petimi zadetki drugi najboljši klubski strelec, spomladi pa bo nastopil tudi v šestnajstini finala evropske lige, kjer se bo 14. februarja prvič pomeril z Olympiakosom iz Pireja. Spomladanski del prvenstva bo začel 25. februarja proti Zorji. Verbič se na spomladanski del pripravlja v Španiji, kjer si je ogledal tudi prijateljsko tekmo Kekove čete proti Kitajski U-25.

Miha Zajc: po tem, ko mu je na zadnji dan zimskega prestopnega roka uspel 6,5 milijona evrov vreden prestop iz Empolija v Fenerbahče, bo moral na debi v majici novega kluba, ki spada med velikane turškega nogometa, a je trenutno v hudi krizi, še nekoliko počakati.

Fenerbahče je v turškem prvenstvu v petek gostil Götzepe in ga premagal z 2:0, s tem pa se na lestvici povzpel na 12. mesto in se nekoliko oddaljil od dna razpredelnice. Primorski vezist, ki je šele v četrtek prišel v klub, še ni kandidiral za nastop. Z novopečenimi soigralci že trenira.

Robertu Beriću in Saint Etiennu jo je v Franciji zagodlo vreme. | Foto: Reuters Robertu Beriću in Saint Etiennu jo je v Franciji zagodlo vreme. Foto: Reuters

Napadalci:

Robert Berić: St. Etienne bi moral v nedeljo v prvi francoski ligi gostiti Strasbourg, a je bila tekma zaradi premočnega sneženja odpovedana in prestavljena na poznejši termin.

Roman Bezjak: vodilni ciprski klub APOEL Nikozija je v prvi ciprski ligi v soboto gostil Pafos in nepričakovano ostal brez točk (1:2). Korošec, ki je prejšnji teden debitiral v dresu ciprskega velikana, je zbral nov nastop. Ponovno je vstopil s klopi in odigral 22 minut.

Tim Matavž: Primorec okreva po hudi poškodbi, zaradi katere je izpustil nastope v drugi polovici jesenskega dela. Na igriščih ga ne bo še nekaj časa. Njegov Vitesse je v prvi nizozemski ligi v soboto v Arnhemu remiziral s Heerenveenom (2:2). Zmago je imel v žepu, a nato prejel zadetek v zadnji minuti.

Andraž Šporar: Slovan iz Bratislave je suvereno osvojil naslov jesenskega prvaka na Slovaškem, Ljubljančan pa s 15 zadetki vodi na lestvici najboljših strelcev. Pred najbližjima zasledovalcema ima kar pet golov prednosti. Z enim izmed njih, Vakounom Bayom iz Slonokoščene obale, ki brani barve DAC, se bo pomeril v uvodnem krogu spomladanskega dela. To bo 16. februarja. To bo veliki derbi 19. kroga slovaškega prvenstva, saj je DAC 1904 iz Dunajske Strede jesenski podprvak. Slovan ima pred njim velikih osem točk prednosti. Za Šporarja vlada zanimanje na evropski nogometni borzi, a sam ponavlja, da bi najraje ostal do konca sezone v Bratislavi, kjer bo konec februarja 2019 slovesno odprt nov štadion Slovana.

Na seznamu so vsi nogometaši, ki so se znašli na katerem koli od seznamov Tomaža Kavčiča in Igorja Benedejčiča v letu 2018 ter na letošnjem prvem seznamu Matjaža Keka za dvoboj s Kitajsko (U-25), razen tistih, ki so vmes končali oziroma najavili konec reprezentančne kariere.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Chelsea : Huddersfield 5:0

Ni kandidiral za srečanje.
Timi Max Elšnik (Northampton Town) Anglija, 4. liga

Northampton : Colchester United 0:4

Odigral je vso tekmo.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga

Zimski premor do 23. februarja.

 
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga

Zimski premor do 23. februarja.

 
Patrik Eler (Ried) Avstrija, 2. liga Zimski premor do 23. februarja.  
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga

Zimski premor do 23. februarja.

 
Erik Gliha (St. Truiden) Belgija, 1. liga St. Truiden : Eupen 4:1 Ni kandidiral za tekmo.

Nicolas Rajsel (Roeselare)

Belgija, 2. liga

Leuven : Roeselare 0:1

Odigral je vso tekmo.
Lamin Diallo (Mladost Doboj Kakanj) BiH, 1. liga

Zimski premor do 23. februarja.

 
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga

Zimski premor do 23. februarja.

 
Ernest Grvala (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga

Zimski premor do 23. februarja.

 

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Zimski premor do 23. februarja.  
Miha Vidmar (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga Zimski premor do 23. februarja.  
Dino Martinović (Vereja) Bolgarija, 1. liga Zimski premor do 16. februarja.  
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Zimski premor do 16. februarja.  
Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga

Ermin : Omonia Nikozija 0:2

Igral je od 29. minute.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga

APOEL : Pafos 1:2

Odigral je vso tekmo in prejel rumeni karton v 32. minuti.
Damjan Vuklišević (Slovan Liberec) Češka, 1. liga

Zimski premor do 9. februarja.

 
Branko Ilić (Vejle BK) Danska, 1. liga Zimski premor do 9. februarja.  

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Ta konec tedna počiva.

 

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Ta konec tedna počiva.

 

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga

Olympiakos : Panionios 4:0

Odigral je vso tekmo.
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga

Larissa : Atromitos 0:1

Igral je 77 minut.
Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, 1. liga Delhi Dynamos : Goa 0:0 Igral je vso tekmo.
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga

Bengaluru : Kerala Blasters 0:0

Igral je vso tekmo.
Valter Birsa (Cagliari) Italija, 1. liga Cagliari : Atalanta 0:1 Igral je le 14 minut, potem pa je moral zaradi hude poškodbe roke, dvojnega zloma, z igrišča.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Empoli : Chievo 2:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Inter : Bologna 0:1

Branil je vso tekmo.

Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Genoa : Sassuolo 1:1 Ni igral, sedel je na klopi.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 2. liga

Padova : Salernitana 0:0

Odigral je vso tekmo in v 90. minuti prejel rumeni karton.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Carpi : Hellas Verona 1:1

Odigral je vso tekmo.

Željko Filipović (Atyrau) Kazahstan, 1. liga Zimski premor.  

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Vidi : Akademija Puškaš 0:3

Ni igral, ostal je na klopi.

Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, 1. liga Hannover : RB Leipzig 0:3 Zaradi bolezni (gripa) ni kandidiral za srečanje. 

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Paderborn : Greuther Fürth 6:0

Ni kandidiral za tekmo.

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen 05) Nemčija, 3. liga

Meppen : Uerdingen 3:2

Odigral je vso tekmo.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Meppen : Uerdingen 3:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard) Nizozemska, 1. liga PSV Eindhoven : Fortuna 5:0 Ni igral, sedel je na klopi.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

Twente : Helmond Sport 4:1

Ni kandidiral za srečanje.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga

Zimski premor.

 
Dejan Djermanović (Al-Nasr Salalah) Oman, 1. liga Zimski premor.  
Rok Elsner (Al-Nasr Salalah) Oman, 1. liga Zimski premor.  
Damjan Bohar (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga

Zimski premor do 9. februarja.

 

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga

Zimski premor do 9. februarja.

 

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Zimski premor do 9. februarja.

 
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga

Zimski premor do 9. februarja.

 
Dejan Vokić (Zaglebie Sosnowiec) Poljska, 1. liga

Zimski premor do 9. februarja.

 

Gregor Balažic (Ural Jekaterinburg)

Rusija, 1. liga

Zimski premor do 3. marca.

 

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga

Zimski premor do 3. marca.

 

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Zimski premor do 3. marca.

 

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

Zimski premor do 3. marca.

 
Filip Starić (Vojvodina Novi Sad) Srbija, 1. liga Zimski premor do 16. februarja.  

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

Lugano : Thun 1:3

Ni kandidiral za tekmo.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga

Schaffhausen : Chiasso 0:2

Odigral je vso tekmo.

Aris Zarifović (Samut Prakan) Tajska, 1. liga Zimski premor.  
Boban Jović (Bursaspor) Turčija, 1. liga

Bursaspor : Konyaspor 0:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Matic Fink (Boluspor) Turčija, 2. liga Ümraniyespor : Boluspor 1:0 Ni kandidiral za tekmo.

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljamo v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte