Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
29. 1. 2019,
23.58

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

Natisni članek

Luka Elsner Mechelen Union Saint-Gilloise

Torek, 29. 1. 2019, 23.58

5 let, 2 meseca

Belgijski pokal, polfinale

Nič z novo senzacijo Elsnerja, zgodovino je pisal drugi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62
Luka Elsner | Luka Elsner z Unionom 1. maja ne bo naskakoval pokalne lovorike. | Foto Getty Images

Luka Elsner z Unionom 1. maja ne bo naskakoval pokalne lovorike.

Foto: Getty Images

Belgijski drugoligaški klub Union St. Gilloise je pod vodstvom Luke Elsnerja izpadel v polfinalu pokala. Čeprav je na prvi polfinalni tekmi remiziral v gosteh pri Mechelenu (0:0), je na povratni polfinalni tekmi doma izgubil (1:2) in zapravil priložnost, da bi zaigral v finalu pokala po sušnih 105 letih.

Izbranci Luke Elsnerja so z domačim porazom na razprodanem Dudenparku, kjer se je stiskalo okrog 8.000 glasnih navijačev gostiteljev, končali imenitno pokalno sezono, v kateri so se prebili do polfinala. Tam so izpadli proti Mechelenu, s katerim se merijo v drugi belgijski ligi. Mechelen je s tem postal prvi klub po letu 2001, ki bo zaigral v finalu pokala, čeprav ni prvoligaš. Pred 18 leti je to uspelo Lommelu.

Sportal Dan po najsrečnejšem dnevu v življenju je postal še bolj srečen #video

Elsner: Odločila je (ne)učinkovitost

Želje navijačev Uniona, da bi pisali zgodovino in bili priča prvemu nastopu v velikem finalu belgijskega pokala po 105 letih, se niso uresničile. Gostje so bili boljši in še petič zapored v tej sezoni pokvarili načrte Elsnerjevi četi. Neporaženi so že na 22 tekmah zapored. Že po prvem polčasu so vodili z 2:0, gostitelji pa so v zadnji minuti s pomočjo avtogola nogometaša Mechelena Laurenta Lemoina lahko pozdravili le častni zadetek za končnih 1:2.

"Tekmo je odločila učinkovitost. Ustvarila je razliko v rezultatu. Na začetku smo zapravili nekaj zrelih priložnosti, Mechelen pa je nato zadel iz prve priložnosti. Po tem golu se nismo več pobrali. Nismo več igrali svoje igre. Iz tega se moramo kaj naučiti in te izkušnje izkoristiti. Če bomo še napredovali v igri, lahko dosežemo kaj pomembnega," je po izpadu iz pokala povedal slovenski strateg, ki se je spogledoval z novo pokalno senzacijo, na koncu pa čestital tekmecu za zasluženo napredovanje.

Oostende ali Gent?

Mechelen se bo v finalu 1. maja na velikem štadionu kralja Baudouina v Bruslju pomeril z boljšim s sredinega srečanja med Oostendejem in Gentom. Prva tekma se je končala z remijem 2:2. Mechelen je nazadnje zaigral v finalu pokala pred desetimi leti, leta 1987 pa ga je tudi osvojil in si nato leto pozneje prisvojil še edino evropsko lovoriko, takratni pokal pokalnih zmagovalcev.

Luka Elsner
Sportal Luka Elsner prebudil belgijsko Trnuljčico in poskrbel za evforijo
Ne spreglejte