Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 1. 2019,
23.50

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

2

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak slovenski nogometaši na delu v tujini Josip Iličić Kevin Kampl Luka Elsner Rajko Rotman Roman Bezjak Timi Max Elšnik Nejc Skubic

Ponedeljek, 28. 1. 2019, 23.50

5 let, 2 meseca

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Dan po najsrečnejšem dnevu v življenju je postal še bolj srečen #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

2

V Italiji sta se od slovenskih nogometašev na delu v tujini v nedeljo s podajama izkazala Josip Iličić in Jasmin Kurtić, ki je v soboto prvič postal očka, dan za tem pa se veselil nove prvenstvene zmage. V soboto se je spet izkazal Jan Oblak in vnovič zaklenil vrata Atletico Madrida, ki je spet zmagal. Nejc Skubic, ki je v Turčiji podpisal novo, zelo bogato pogodbo, se je vpisal med strelce. To je na Otoku ob debiju v novem klubu uspelo tudi Timiju Elšniku.

Luka Zahović
Sportal V ospredju Zahović in Vombergar. Kek zadovoljen s tem, kar je videl. #video

Slovenski trener na delu v tujini:

Luka Elsner bi lahko v torek popeljal Union v finale belgijskega pokala! | Foto: Vid Ponikvar Luka Elsner bi lahko v torek popeljal Union v finale belgijskega pokala! Foto: Vid Ponikvar Mladi slovenski trener na klopi Union Saint-Gilloiseja žanje uspehe. Nekdanji trener Domžal in Olimpije Luka Elsner je popeljal belgijskega drugoligaša pred vrata finala belgijskega pokala. S klubom, ki se lahko pohvali s kar enajstimi naslovi prvaka, a je zadnjega osvojil daljnega leta 1935, je napravil najboljši dosežek v pokalu v zadnjih 50 letih. Pokal je osvojil dvakrat, a nazadnje pred več kot stotimi leti (1914)!

V sredo je v prvi polfinalni tekmi remiziral pri vodilnem drugoligašu Mechelenu (0:0). Čeprav je drugi polčas igral z igralcem manj, je vzdržal napade in se vrnil v Bruselj s pozitivnim izkupičkom. Povratna tekma bo v torek ob 19.45, na njej pa bo Elsner lovil pot do izjemne pokalne senzacije, ki bi mu lahko prinesla tudi vozovnico za nastop v Evropi! 

Pred tem je bil v drugi belgijski ligi na delu v soboto in v gosteh z 0:2 izgubil z Westerlojem. Union v drugi ligi zaseda tretje mesto. 

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Jan Oblak na ogrevanju pred tekmo z Getafejem, na kateri je spet zaklenil vrata Atletica. | Foto: Reuters Jan Oblak na ogrevanju pred tekmo z Getafejem, na kateri je spet zaklenil vrata Atletica. Foto: Reuters

Vratarji:

Vid Belec: Sampdoria je v soboto v 21. krogu prve italijanske lige doma s 4:0 premagala Udinese. Mariborčan, ki v tej sezoni še ni stopil med vratnici nekdanjega italijanskega prvaka, za katerega je pred leti uspešno nastopal nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec, je tudi tokrat sedel na klopi.

Aljaž Ivačič: Portland Timbers, ki je v prejšnji sezoni osvojil drugo mesto v ligi MLS, se pripravlja na začetek nove sezone. Prvo prijateljsko tekmo bo odigral 4. februarja proti Deportivu Saprissa iz Kostarike. Takrat bi lahko med vratnicama ameriškega kluba debitiral donedavni čuvaj mreže Olimpije. Sezono lige MLS bo začel 3. marca z gostovanjem pri Colorado Rapidsih.

Jan Koprivec: izkušeni slovenski vratar zaradi poškodbe stopala v tej sezoni še ni zaigral v ciprskem prvenstvu. Pafos je v soboto v 18. krogu doma z 1:0 premagal Omonio iz Nikozije.

Matic Kotnik: atenski Panionos je v soboto v 17. krogu grškega prvenstva doma z 0:2 izgubil proti branilcu naslova, mestnemu tekmecu AEK Atene. Nekdanji vratar Celja je vso tekmo presedel na klopi.

Jan Oblak: glavni zvezdnik slovenskega nogometa, ki naj bi se marca po letu in pol vrnil v slovensko reprezentanco, za katero dlje časa ni igral zaradi "poškodbe", je v soboto spet ohranil nedotaknjeno mrežo. Njegov Atletico je domačimi navijači z 2:0 premagal Getafe, 26-letni slovenski vratar pa ni imel prav veliko dela. Zanimivo, proti Getafeju je marca 2015 sploh prvič v španski ligi zaigral za Atletico, tudi takrat na domačem štadionu (takrat je bil to še legendarni Vicente Calderon, danes Madridčani igrajo na štadionu Wanda Metropolitano), tudi takrat pa se je tekma končala z izidom 2:0 v korist domačih. Pravcati deja vu, torej. Od takrat je v slabih treh letih za Atletico v prvenstvu branil na 137 tekmah v najboljši španski ligi, prejel pa vsega 80 golov. Na kar 79 tekmah je ohranil mrežo nedotaknjeno. Tokrat je to Oblaku uspelo tretjič v nizu na prvenstvenih tekmah.
Antonio Delamea Mlinar ne more brez Kitajcev. V četrtek je proti njim zaigral v državnem dresu, 31. januarja pa bi lahko še v klubskem. | Foto: Vid Ponikvar Antonio Delamea Mlinar ne more brez Kitajcev. V četrtek je proti njim zaigral v državnem dresu, 31. januarja pa bi lahko še v klubskem. Foto: Vid Ponikvar

Branilci:

Kenan Bajrić: Slovan iz Bratislave je suvereno osvojil naslov jesenskega prvaka na Slovaškem, Ljubljančan pa je standardni član ožjega obrambnega dvojca. Slovaški jesenski prvak se bo v uvodnem krogu spomladanskega dela 16. februarja 2019 pomeril proti drugouvrščenemu DAC. To bo veliki derbi 19. kroga slovaškega prvenstva, saj je DAC 1904 iz Dunajske Strede jesenski podprvak. Slovan ima pred njim velikih osem točk prednosti.

Jure Balkovec: Hellas Verona je v ponedeljek v zadnji tekmi 20. kroga druge italijanske lige doma remizirala s Cosenzo (2:2). Belokranjec je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Miha Blažič: Primorec je standardni branilec velikana iz Budimpešte, ki je bil nazadnje prvak v sezoni 2015/16, skupno pa na Madžarskem kar 29-krat. Jesenski prvak Ferencvaroš je prezimil s prednostjo petih točk pred Vidijem. Spomladanski del se bo začel 2. februarja doma proti Honvedu.

Matija Boben: Rostov je jesenski del ruskega prvenstva po slabšem nizu, ko je brez zmage ostal na zadnjih petih dvobojih, končal na sedmem mestu. V igri je še za pokalni naslov, saj se je uvrstil v četrtfinale in se bo 24. februarja pomeril s Krasnodarjem. Primorec, ki je pri Rostovu na stranskem tiru, bi lahko v zimskem prestopnem roku zamenjal klub.

Antonio Delamea Mlinar: klub New England Revolution bo začel sezono v ligi MLS 2. marca v "Dončićevem" Dallasu. Tako bo nekdanji kapetan Olimpije, ki obožuje košarko, gostoval v teksaškem velemestu, kjer s košarkarskimi vragolijami nase opozarja 19-letni rojak Luka Dončić. Delamea Mlinar je v četrtek nastopil na reprezentančni tekmi v Španiji. Na drugi strani so bili Kitajci, mlajši od 25 let. Zanimivo je, da se bo New England v pripravljalnem obdobju najprej (31. januar) pomeril prav s kitajskim klubom Shangai.Shenhua.

Erik Janža: Osijek je na Hrvaškem prezimil na drugem mestu, za vodilnim Dinamom iz Zagreba pa zaostaja osem točk. V pripravljalnem obdobju je napolnil mrežo Gorici (6:0) in Domžalam (5:0). Spomladanski del bo začel 3. februarja z derbijem 19. kroga, ko bo v Slavoniji ob 15. uri gostoval splitski Hajduk.

Bojan Jokić: kapetan Slovenije, ki je v zaključku jesenskega dela zaradi zdravstvenih težav izpustil veliko tekem, je z Ufo prezimil na skromnem 14. mestu. Če bi se prvenstvo končalo že po prvi polovici, bi morala Ufa igrati v dodatnih kvalifikacijah za obstanek med elito. Spomladanski del bo začel 3. marca na tekmi proti Dinamu iz Moskve.

Luka Krajnc: Frosinone je v nedeljo v 21. krogu italijanskega prvenstva gostoval pri Bologni in navdušil. Zmagal je s 4:0, Mariborčan pa je bil tokrat na igrišču od prve do zadnje minute.

Uroš Korun: branilec Piasta iz Gliwic, ki je v četrtek prvič oblekel dres članske izbrane vrste na prijateljskem dvoboju v Španiji, bo v spomladanski del poljskega prvenstva vstopil 9. februarja, ko bo gostoval v Krakovu pri Cracovii. 

Miha Mevlja: Zenit bo v Rusiji prezimil kot vodilni prvoligaš. Naslov jesenskega prvaka si je zagotovil že pred tedni, po dveh zaporednih porazih pa je njegova prednost pred najbližjim zasledovalcem Krasnodarjem skopnela na vsega točko. V Evropi bo v leto 2019 vstopil že 12. februarja v 1/16 finala evropske lige proti Fenerbahčeju.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia Bialystok, ki je v zimskem prestopnem roku ostala brez slovenskega napadalca Romana Bezjaka (APOEL Nikozija), je v poljskem prvenstvu v jesenskem delu osvojila četrto mesto. Prvič se bo v letu 2019 predstavila 9. februarja na gostovanju pri Miedz Legnici. To bo uvodna tekma 21. kroga poljskega prvenstva.

Petar Stojanović: Dinamo Zagreb je izvrstno prvo polovico sezone, v kateri si je prvič po 49 letih zagotovil evropsko pomlad, sklenil z jesenskim naslovom v hrvaškem prvenstvu in visoko prednostjo pred najbližjim tekmecem Osijekom +11. Pred Bišćanovo Rijeko ima s tekmo že kar ducat točk prednosti. Modri bodo spomladanski del začeli 2. februarja z domačo tekmo proti zadnjeuvrščenemu Rudešu.

Aljaž Struna: Houston Dynamo se pripravlja na začetek nove sezone lige MLS. Pirančan, ki se je v ZDA preselil iz Palerma, bi lahko v dresu novega kluba debitiral 27. januarja, ko se bo na prijateljskem srečanju pomeril z Rio Grande Valley. Nova sezona lige MLS se bo začela 3. marca proti klubu Real Salt Lake.

Andraž Struna: Anorthosis je v nedeljo v 18. krogu ciprskega prvenstva z 0:3 izgubil v gosteh pri AEK Larnaki. Pirančan tokrat ni igral. Sedel je na klopi za rezervne nogometaše.

Nejc Skubic: s Konyasporjem je v nedeljo v prvi turški ligi doma z 2:0 Antalyaspor. Nekdanji kapetan Domžal, je nedavno podaljšal pogodbo s klubom do leta 2022, po kateri naj bi na leto zaslužil blizu milijona evrov, je zabil gol, ko je v 56. minuti svoje moštvo popeljal v vodstvo z 1:0. To je bil njegov drugi prvenstveni gol v tej sezoni.

Zadetek Nejca Skubica pri 1:35:

Novopečeni očka Jasmin Kurtić se je po velikem preobratu s Spalom veselil zmage s 3:2 v Parmi. | Foto: Getty Images Novopečeni očka Jasmin Kurtić se je po velikem preobratu s Spalom veselil zmage s 3:2 v Parmi. Foto: Getty Images

Vezisti:

Jaka Bijol: moskovski CSKA je prezimil v ruskem prvenstvu na visokem tretjem mestu. Za jesenskim prvakom Zenitom zaostaja štiri točke. Mladi Korošec je 21. januarja na prijateljski tekmi proti Ventspilsu iz Latvije dosegel prvi zadetek v dresu ruskega velikana. Spomladanski del ruskega prvenstva se bo začel 3. marca. CSKA bo gostoval pri Arsenalu v Tuli.

Domen Črnigoj: Lugano je v jesenskem delu švicarskega prvenstva osvojil osmo mesto. Primorec si je zaželel novih klubskih ciljev, tako da bi lahko v zimskem prestopnem roku zamenjal okolje. Če bo ostal v Švici, bo začel spomladanski del 2. februarja proti Thunu, za katerega nastopa tudi mladi slovenski reprezentant Kenan Fatkić.

Josip Iličić: Atalanta je v nedeljo v prvi italijanski ligi gostila Romo in ob polčasu zaostajala z 0:3, a se ni predala. Nogometaši iz Bergama so v drugem polčasu zabili kar tri gole, ob tem pa zapravili tudi enajstmetrovko, in prišli do točke. Za izenačenje na 3:3 je v 71. minuti podajo prispeval prav slovenski reprezentant, ki je bil na igrišču do 84. minute. Ko je odšel na klop, je bil na semaforju že izpisan končni izid. To je bila ob šestih zadetkih četrta podaja, ki jo je prispeval v tej sezoni italijanske prve lige.

Rene Krhin: vezist Slovenije bi se moral z Nantesom v soboto pomeriti s St. Etiennom, a je dvoboj zaradi izginotja nedavnega napadalca Emiliana Sale, ki je podpisal pogodbo s Cardiff Cityjem, nato pa z letalom izginil nad Rokavskim prelivom, kjer ga kljub ogromnemu trudu angleških in francoskih reševalcev še niso našli, prestavljen na sredo.

Jasmin Kurtić: dan pred tem je prvič postal očka, v nedeljo pa odigral vseh 90 minut za Spal v prvi italijanski ligi v Parmi, kjer je s soigralci zaostajal že 0:2, a nato vseeno prišel do zmage. Za gol za izenačenje na 2:2 je podajo iz kota prispeval prav Belokranjec in poskrbel, da so že tako srečni dnevi postali še srečnejši.

Takole je veselo novico naznanil Jasmin Kurtić:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Our Boy is here!!🔥 Welcome Mateo💙

A post shared by Jasmin Kurtić (@kurtic89) on

Žan Majer: Rostov je jesenski del ruskega prvenstva po slabšem nizu, ko je brez zmage ostal na zadnjih petih dvobojih, končal na sedmem mestu. V igri je še za pokalni naslov, kjer se je uvrstil v četrtfinale in se bo 24. februarja pomeril s Krasnodarjem. Štajerec, ki je pri Rostovu na stranskem tiru, bi lahko v zimskem prestopnem roku zamenjal klub.

Rajko Rotman: Mariborčan, ki se je v zimskem prestopnem roku iz Kayserisporja preselil k Akhisarsporju, je v nedeljo debitiral v turškem prvenstvu za novi klub. Na gostovanju pri Rizesporju je ostal brez točk (1:3), v igro pa vstopil v 51. minuti. Gostom je kazalo dobro, saj so hitro prešli v vodstvo, a nato po 20 minutah ostali z igralcem manj in v nadaljevanju popustili. Za gostitelje je prvič zaigral nekdanji bočni branilec Domžal Dario Melnjak. Rotman je prvič zaigral za Akhisarspor med tednom v pokalu in remiziral proti nekdanjemu klubu (0:0).

Leo Štulac: pri nedeljskem domačem porazu Parme z 2:3 proti Spalu v prvi italijanski ligi ni sodeloval.

Benjamin Verbič: kijevski Dinamo je jesenski del ukrajinskega prvenstva končal na drugem mestu. Za vodilnim Šahtarjem, ki brani naslov, zaostaja sedem točk. Vojničan je s petimi zadetki drugi najboljši klubski strelec, spomladi pa bo nastopil tudi v 1/16 finala evropske lige, kjer se bo 14. februarja prvič pomeril z Olympiakosom iz Pireja. Spomladanski del prvenstva bo začel 25. februarja proti Zorji. Verbič se na spomladanski del pripravlja v Španiji, kjer si je ogledal tudi prijateljsko tekmo Kekove čete proti Kitajski U-25.

Miha Zajc: Empoli je na zadnji tekmi 21. kroga italijanskega prvenstva v ponedeljek doma izgubil proti Genoi (1:3). Primorec je dvoboj začel v prvi postavi in odigral 80 minut.

Za Andražem Šporarjem je sijajna polovica sezone v majici Slovana iz Bratislave. | Foto: Vid Ponikvar Za Andražem Šporarjem je sijajna polovica sezone v majici Slovana iz Bratislave. Foto: Vid Ponikvar

Napadalci:

Robert Berić: St. Etienne, ki je v sredo izpadel iz ligaškega francoskega pokala po visokem domačem porazu proti Dijonu (3:6), Krčan pa se je na tekmi vpisal med strelce za zelene, bi moral v soboto v francoskem prvenstvu gostovati pri Nantesu, a je dvoboj zaradi tragičnega izginotja Emiliana Sale prestavljen na sredo. Berić bi lahko v zimskem prestopnem roku zamenjal delodajalca.

Roman Bezjak: vodilni ciprski klub APOEL Nikozija se bo v ponedeljek pomeril z moštvom Alki Oroklini. Dvoboj se bo začel ob 18. uri, na njem pa bi lahko Korošec, ki je jeseni branil barve Jagiellonie Bialystok na Poljskem, debitiral v dresu ciprskega velikana.

Tim Matavž: Primorec okreva po hudi poškodbi, zaradi katere je izpustil nastope v drugi polovici jesenskega dela. Njegov klub Vitesse je v nedeljo izgubil na gostovanju pri Fortuni Sittard (1:2), ki jo je pozimi okrepil slovenski vratar Ažbe Jug in na omenjeni tekmi sedel na klopi.

Andraž Šporar: Slovan iz Bratislave je suvereno osvojil naslov jesenskega prvaka na Slovaškem, Ljubljančan pa s 15 zadetki vodi na lestvici najboljših strelcev. Pred najbližjima zasledovalcema ima kar pet golov prednosti. Z enim izmed njih, Vakounom Bayom iz Slonokoščene obale, ki brani barve DAC, se bo pomeril v uvodnem krogu spomladanskega dela. To bo 16. februarja. To bo veliki derbi 19. kroga slovaškega prvenstva, saj je DAC 1904 iz Dunajske Strede jesenski podprvak. Slovan ima pred njim velikih osem točk prednosti. Za Šporarja vlada zanimanje na evropski nogometni borzi, a sam ponavlja, da bi najraje ostal do konca sezone v Bratislavi, kjer bo konec februarja 2019 slovesno odprt nov štadion Slovana.

Matjaž Kek
Sportal Kampl postavil selektorja Keka pred dejstvo

Na seznamu so vsi nogometaši, ki so se znašli na katerem koli od seznamov Tomaža Kavčiča in Igorja Benedejčiča v letu 2018 ter na letošnjem prvem seznamu Matjaža Keka za dvoboj s Kitajsko (U-25), razen tistih, ki so vmes končali oziroma najavili konec reprezentančne kariere.

Zadetek Timija Elšnika (pri 0:27):

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Konec tedna brez tekme.

 
Timi Max Elšnik (Northampton Town) Anglija, 4. liga

Northampton Town : Morecambe 1:1

Odigral je vso tekmo in debitiral za novi klub, za katerega igra kot posojen igralec Derby Countyja, z zadetkom. V polno je zadel v 22. minuti.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga

Zimski premor.

 
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga

Zimski premor.

 
Patrik Eler (Ried) Avstrija, 2. liga Zimski premor.  
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga

Zimski premor.

 
Erik Gliha (St. Truiden) Belgija, 1. liga Cercle Brugge : St. Truiden 1:2 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Nicolas Rajsel (Roeselare)

Belgija, 2. liga

Roeselare : Tubize 0:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Lamin Diallo (Mladost Doboj Kakanj) BiH, 1. liga

Zimski premor.

 
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga

Zimski premor.

 
Ernest Grvala (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga

Zimski premor.

 

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Zimski premor.  
Miha Vidmar (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga Zimski premor.  
Dino Martinović (Vereja) Bolgarija, 1. liga Zimski premor.  
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Zimski premor.  
Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga

Pafos : Omonia Nikozija 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga

Pafos : Omonia Nikozija 1:0

Igral je od 61. minute.
Damjan Vuklišević (Slovan Liberec) Češka, 1. liga

Zimski premor.

 
Branko Ilić (Vejle BK) Danska, 1. liga Zimski premor.  

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Guingamp : Reims 0:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Montpellier : Caen 2:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga

Panioniois : AEK Atene 0:2

Ni igral, sedel je na klopi.
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga

Panathinaikos : Larissa 1:1

Odigral je vso tekmo.
Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, 1. liga Konec tedna brez tekme.  
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga

Kerala Blasters : ATK 1:1

Igral je vso tekmo.
Valter Birsa (Cagliari) Italija, 1. liga Sassuolo : Cagliari 2:0 Igral je od 64. minute.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Chievo : Fiorentina 3:4

V igro je vstopil v 30. minuti.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Torino : Inter 1:0

Branil je vso tekmo.

Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Empoli 
: Genoa 1:3
Ni igral, ostal je na klopi.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 2. liga

Venezia : Padova 2:1

Igral je vso tekmo.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Cittadella : Carpi 3:1

Igral je od 71. minute.

Željko Filipović (Atyrau) Kazahstan, 1. liga Zimski premor.  

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Zimski premor.

 

Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, 1. liga Fortuna Düsseldorf : RB Leipzig 0:4 Zaradi težav z gležnjem ga ni bilo niti na klopi gostov.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Konec tedna brez tekme.

 

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen 05) Nemčija, 3. liga

Uerdingen : Würzburger Kickers 0:3

Igral je vso tekmo.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Osnabrück : Meppen 1:0

Ni igral, sedel je na klopi.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard) Nizozemska, 1. liga Fortuna : Vitesse 2:1 Ni igral, sedel je na klopi.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

Almere City : Twente 1:3

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga

Zimski premor.

 
Dejan Djermanović (Al-Nasr Salalah) Oman, 1. liga Zimski premor.  
Rok Elsner (Al-Nasr Salalah) Oman, 1. liga Zimski premor.  
Damjan Bohar (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga

Zimski premor.

 

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga

Zimski premor.

 

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Zimski premor.

 
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga

Zimski premor.

 
Dejan Vokić (Zaglebie Sosnowiec) Poljska, 1. liga

Zimski premor.

 

Gregor Balažic (Ural Jekaterinburg)

Rusija, 1. liga

Zimski premor.

 

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga

Zimski premor.

 

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Zimski premor.

 

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

Zimski premor.

 
Filip Starić (Vojvodina Novi Sad) Srbija, 1. liga Zimski premor.  

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

Zimski premor.

 

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga

Zimski premor.

 

Aris Zarifović (Samut Prakan) Tajska, 1. liga Zimski premor.  

Matic Fink (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Rizespor : Akhisar Belediyespor 3:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Boban Jović (Bursaspor) Turčija, 1. liga

Kayserispor : Bursaspor 1:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Jure Matjašič (Sacramento Republic) ZDA, liga USC Zimski premor.  

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljamo v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte