Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
20. 5. 2018,
23.05

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02

1

Natisni članek

slovenski nogometaši na delu v tujini Matjaž Kek Jan Oblak Jan Oblak Josip Iličić Samir Handanović

Nedelja, 20. 5. 2018, 23.05

5 let, 11 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Sanjski dan slovenskih vratarjev: Oblak ruši mejnike, Handanović izpolnil sanje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02

1

Jan Oblak | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Mnogo slovenskih nogometašev na delu v tujini je ta konec tedna pomahalo v slovo sezoni 2017/18. Jan Oblak jo je v Španiji končal s tretjo zaporedno lovoriko zamora, Samir Handanović si je zagotovil nastop v ligi prvakov, Matjaž Kek je z Rijeko hrvaški podprvak, Benjamin Verbič je zatresel mrežo prvaka Šahtarja, Tim Matavž si je na Nizozemskem izboril Evropo, Željko Filipović pa je v Belorusiji osvojil pokal.

Matjaž Kek ostaja jadranski kralj

Matjaž Kek je v sezoni 2017/18, v kateri je izgubil skoraj vso šampionsko enajsterico iz prejšnje sezone, osvojil drugo mesto na Hrvaškem. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Kek je v sezoni 2017/18, v kateri je izgubil skoraj vso šampionsko enajsterico iz prejšnje sezone, osvojil drugo mesto na Hrvaškem. Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometni trener Matjaž Kek, ki na vročem stolčku Rijeke vztraja že več kot pet let in na Hrvaškem podira rekorde, je sezono 2017/18 sklenil z vedno prestižno zmago nad Hajdukom (3:1), s katero si je zagotovil končno drugo mesto.

Čeprav ni ubranil dvojne hrvaške krone in bo sezono končal brez lovorike, ni nezadovoljen. Razprodana Rujevica je zaploskala zmagi v jadranskem derbiju, s katerim si je Rijeka zagotovila naslov hrvaškega podprvaka in prehitela splitski Hajduk za štiri točke.

Že po prvem polčasu je vodila z 2:0, nato so gostje na začetku drugega polčasa znižali zaostanek na 1:2, a je po izključitvi branilca Borje Lopeza ponovno prevzela pobudo Rijeka in z zadetkom Jakova Puljića v zadnjih sekundah postavila piko na i sladki zmagi, s katero je Kek zadržal status jadranskega nogometnega kralja na Hrvaškem. Njegov rojak Matic Črnic je zaman čakal na priložnosti.

Jan Oblak in soigralci so se v nedeljo poslovili od Fernanda Torresa, ki je odigral zadnjo tekmo za Atletico. | Foto: Reuters Jan Oblak in soigralci so se v nedeljo poslovili od Fernanda Torresa, ki je odigral zadnjo tekmo za Atletico. Foto: Reuters

Vratarji:

Jan Oblak: 25-letni slovenski vratar, ki je v sredo z Atleticom osvojil evropsko ligo in postal drugi Slovenec z evropsko klubsko lovoriko in aktivnim nastopom v finalu, je v nedeljo sklenil sezono v Španiji. Na domačem štadionu Wanda Metropolitano je v nedeljo v zadnjem krogu španskega prvenstva remiziral z Eibarjem (2:2), dvoboj pa je zaznamoval zadnji nastop ljubljenca navijačev rdeče-belih Fernanda Torresa, ki se je od Atletica poslovil z dvema zadetkoma.

Fernando Torres
Sportal Sanjsko slovo Torresa, Španec preluknjal Oblaka

Škofjeločan je ponovno branil vso tekmo. Po žogo je moral v svojo mrežo dvakrat, a je z lahkoto ohranil status najmanjkrat premaganega vratarja v la ligi. V 37 nastopih, toliko jih je zbral v tej sezoni, je prejel le 22 zadetkov in premočno zmagal v točkovanju za dobitnika nagrade zamora, ki ga španski športni dnevnik Marca podeljuje čuvaju mreže z vsaj 28 nastopi v sezoni in najmanjšim številom prejetih zadetkov.

Ponos slovenskega nogometa je nagrado zamora osvojil že tretjič zapored in se vpisal v zgodovino kot šele tretji, ki mu je to uspelo. Pred njim sta (vsaj) trikrat zapored osvojila nagrado Luis Arconada in Victor Valdes. V zadnjih desetih letih so nagrado zamora osvajali zgolj vratarji Barcelone in madridskega Atletica. Lovoriko so osvajali le Valdes (Barcelona – štirikrat), Thibaut Courtois (Atletico – dvakrat), Claudio Bravo (Barcelona – enkrat) in Oblak (Atletico – trikrat).

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak in njegov vzpon: s kolesom do največjega nogometnega odra

''Upam, da bo Oblak nadaljeval pri Atleticu. Je najboljši vratar na svetu,'' je po zadnji tekmi v tej sezoni, v kateri je osvojil evropsko ligo in naslov španskega podprvaka, dejal trener rdeče-belih Diego Simeone.

Vid Belec: Sampdoria, ki se je utaborila na sredini razpredelnice, je v zadnjem krogu v nedeljo izgubila pri Spalu v Ferrari (1:3). Štajerec je branil vso tekmo in vknjižil drugi zaporedni nastop v dresu nekdanjega italijanskega prvaka. Med vratnicama prvoligaša iz Genove je debitiral v predzadnjem krogu. Sampdoria je končala sezono kot deseta v serie A.

Jan Koprivec: Pafos je končal sezono in zasedel deseto mesto na Cipru. V skupini za obstanek je osvojil četrto mesto, tako da je glavni cilj naloge - obstanek med najboljšimi - izpolnil.

Luka Krajnc bi si lahko že v petek s Frosinonejem zagotovil napredovanje v serie A, a doma ni premagal Foggie (2:2). Tako se je napredovanja poleg Empolija veselila Parma. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Luka Krajnc bi si lahko že v petek s Frosinonejem zagotovil napredovanje v serie A, a doma ni premagal Foggie (2:2). Tako se je napredovanja poleg Empolija veselila Parma. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Branilci:

Kenan Bajrić: v zadnjem krogu slovaškega prvenstva je s Slovanom v soboto doma premagal Žilino s 3:2. Odigral je vso tekmo in prejel rumeni karton. Slovan iz Bratislave je v tej sezoni osvojil drugo mesto v prvenstvu in naslov slovaškega pokalnega zmagovalca.

Jure Balkovec: Bari je v zadnjem krogu rednega dela druge italijanske lige v petek z 2:0 na domačem štadionu San Nicola premagal Carpi in končal sezono na šestem mestu. Nekdanji branilec Domžal je odigral vso tekmo. Bari se bo tako udeležil play-offa za napredovanje v serie A, ki ga bodo deležni klubi, ki so na lestvici uvrščeni med tretjim in osmim mestom.

Bojan Jokić: novopečeni kapetan Slovenije je v Rusiji končal sezono. Z Ufo je osvojil visoko šesto mesto.

Luka Krajnc: Frosinone je zapravil imenitno priložnost, da bi si v drugi italijanski ligi kot podprvak zagotovil napredovanje v serie A. V zadnjem krogu serie B je doma remiziral s Foggio (2:2). Navijači so že slavili, saj je še nekaj minut pred koncem vodil z 2:1, zmaga pa bi ga obdržala na drugem mestu. Nato pa so gostje v 89. minuti izenačili na 2:2 in pokvarili zabavo gostiteljev na razprodanem štadionu. Štajerec je odigral 52 minut, nato pa ga je trener taktično zamenjal z napadalcem, saj je v tistem trenutku izgubljal z 0:1. Sledil je preobrat na 2:1, nato pa so se sanje Frosinoneja o neposrednem napredovanju razblinile v predzadnji minuti. Frosinone je končal redni del prvenstva na tretjem mestu, tako da si bo poskušal napredovanje zagotoviti v play-offu.

Miha Mevlja: Zenit je v ruski premier ligi zasedel peto mesto, ki vodi v kvalifikacije za ligo Europa.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia iz Bialystoka je v nedeljo v skupini za prvaka na Poljskem odigrala tekmo zadnjega kroga. Doma je s pomočjo Ljubljančana, ki je odigral vso tekmo, z 2:1 premagala Wislo iz Plocka. Ker je Legia na gostovanju pri Lechu dosegla tri točke, je Jagiellonia končala sezono na drugem mestu.

Aljaž Struna: Palermo je v petek v zadnjem krogu druge italijanske lige brez pomoči poškodovanega Pirančana, ki ni kandidiral za srečanje, zmagal na gostovanju pri Salernitani z 2:0. Sezono je končal na četrtem mestu, tako da bo nastopil v kvalifikacijah za napredovanje v serie A.

Nejc Skubic: Konyaspor je v soboto v zadnjem krogu turškega prvenstva izgubil na gostovanju pri Fenerbahčeju (2:3). Skubic je odigral vso tekmo, njegov klub pa je uresničil cilj in si zagotovil obstanek. Sezono je končal na 15. mestu.

Benjamin Verbič je v soboto zatresel mrežo ukrajinskega prvaka Šahtarja in ga v zadnjem krogu zmagal z 2:1. | Foto: Vid Ponikvar Benjamin Verbič je v soboto zatresel mrežo ukrajinskega prvaka Šahtarja in ga v zadnjem krogu zmagal z 2:1. Foto: Vid Ponikvar

Vezisti:

Valter Birsa: Chievo je v zadnjem krogu italijanskega prvenstva doma premagal že vnaprej odpisani Benevento (1:0) in si zagotovil obstanek. Primorec je odigral vso tekmo, leteči kozlički pa so sezono končali na 13. mestu.

Domen Črnigoj: v zadnjem krogu švicarskega prvenstva je Lugano doma remiziral s Zürichom (1:1). Primorec je odigral vso tekmo, njegov klub pa je končal sezono na osmem mestu.

Josip Iličić: Atalanta je v zadnjem krogu italijanskega prvenstva v nedeljo izgubila pri Cagliarju na Sardiniji z 0:1 in končala sezono na sedmem mestu, ki ji je še prinesel mesto v Evropi. Kranjčan, ki ga italijanski mediji povezujejo s poletnim prestopom v vrste milanskega Interja, se je tako od sezone 2017/18, v kateri se je v serie A izkazal kar z 11 zadetki, poslovil s porazom. Odigral je vso tekmo.

Kevin Kampl: novopečeni očka je z RB Leipzigom končal nemško bundesligo na šestem mestu, ki prinaša uvrstitev v ligo Europa.

Rene Krhin: Nantes se bo od sezone poslovil v soboto zvečer, ko je v zadnjem krogu francoskega prvenstva doma premagal Strasbourg z 1:0. Nantesu, ki je zasidran na sredini lestvice, je pomagal tudi Štajerec. Odigral je vso tekmo.

Jasmin Kurtić: s Spalom je v zadnjem krogu italijanskega prvenstva doma ugnal Sampdorio s 3:1 in obstal med najboljšimi. Sezono je končal na odrešilnem 17. mestu. Od elite se poslavljajo Crotone, Verona in Benevento se poslavljata od elite. Odigral je vso tekmo.

Rajko Rotman: Götzepe je v zadnjem krogu turškega prvenstva v soboto izgubil doma s prvakom Galatasarayjem (0:1). Mariborčan je odigral 68 minut, Götzepe pa je končal sezono na šestem mestu.

Leo Štulac: Venezia se je v zadnjem krogu druge italijanske lige v petek razšla doma s Pescaro brez zadetkov. Nekdanji nogometaš Kopra je odigral vso tekmo. Benečani so na lestvici zasedli peto mesto, tako da bodo pot do napredovanja v serie A v prihodnjih tednih iskali v kvalifikacijah.

Benjamin Verbič: Dinamo Kijev je v poslastici zadnjega kroga, velikem derbiju proti prvaku Šahtarju, zmagal z 2:1. Vojničan je odigral vso tekmo in dosegel prvi zadetek na tekmi. Za Kijevčane je bil uspešen v 16. minuti. V sodnikovo beležko se je vpisal še z rumenim kartonom, ki ga je prejel v zadnji minuti. Verbič je v spomladanskem delu za Dinamo v obeh tekmovanjih dosegel pet zadetkov.

Zadetek Verbiča na derbiju s Šahtarjem:

Miha Zajc: Empoli si je naslov prvaka v drugi italijanski ligi in napredovanje med elito zagotovil že pred časom, zato si je lahko njegov trener v zadnjih krogih privoščil, da je na igrišče pošiljal nekatere nogometaše, ki pred tem niso dobivali veliko priložnosti. V zadnjem krogu je Empoli v petek doma z 2:1 premagal Perugio. Zajc je odigral 81 minut.

Tim Matavž je Vitesseju pomagal do preboja v Evropo. | Foto: Vid Ponikvar Tim Matavž je Vitesseju pomagal do preboja v Evropo. Foto: Vid Ponikvar

Napadalci:

Robert Berić: odkar se je pozimi vrnil v Saint Etienne, je v njegovem dresu na 14 tekmah zabil sedem golov in je eden najbolj zaslužnih, da se je njegov klub do zadnjega potegoval za nastop v Evropi.  V soboto je v zadnjem krogu doma nadigral Lille kar s 5:0. Krčan je odigral 63 minut. Ko je zapustil igro, je njegov klub vodil že s 4:0. Zeleni so na koncu osvojili sedmo mesto in za las ostali brez Evrope.

Roman Bezjak: Jagiellonia iz Bialystoka je v nedeljo v skupini za prvaka na Poljskem odigrala tekmo zadnjega kroga. Doma je brez pomoči Korošca, ki ni kandidiral za srečanje, z 2:1 premagala Wislo iz Plocka. Ker je Legia na gostovanju pri Lechu prišla do treh točk, je Jagiellonia končala sezono na drugem mestu.

Tim Matavž: Vitesse je v zadnjem dejanju nizozemskega prvenstva v tej sezoni v soboto ulovil evropsko vozovnico. Na povratni tekmi finala končnice za ligo Europa je v gosteh premagal Utrecht z 2:1. Ker si je priigral prednost že na prvi tekmi (3:2), je uresničil cilj. Primorec je v tej sezoni na 33 nastopih dosegel 16 zadetkov. 

Andraž Šporar: v zadnjem krogu slovaškega prvenstva je Slovanom v soboto doma premagal Žilino s 3:2, Ljubljančan pa ni kandidiral za srečanje. Klub iz Bratislave je na lestvici ohranil drugo mesto. Slovan je sezono 2017/18 tako kronal z drugim mestom v prvenstvu in lovoriko slovaškega pokalnega zmagovalca.

Na seznamu so nogometaši, ki so se znašli na prvem reprezentančnem seznamu novega selektorja Tomaža Kavčiča za prijateljski tekmi proti Avstriji v Celovcu in Belorusiji v Ljubljani marca letos.

Zadetek Mihe Blažiča pri 2:37:

Samir Handanović
Sportal Samirju Handanoviću uspelo: nastopil bo v ligi prvakov!

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Konec sezone.

 

Timi Max Elšnik (Swindon Town)

Anglija, 4. liga

Konec sezone.

 

Džengis Čavušević (Adelaide United)

Avstralija, 1. liga

Konec sezone.

Zaradi poškodbe bo odsoten dlje časa.

Rajko Rep (LASK Linz)

Avstrija, 1. liga

LASK : Wolfsberger 1:3

V igro je vstopil v 62. minuti.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 2. liga

Liefering : Wacker Innsbruck 2:2

Odigral je 83 minut in v 45. minuti zadel za 1:1. Wacker si je že zagotovil naslov prvaka in napredovanje v prvo ligo. Dedić je z 19 goli tretji najboljši strelec lige.

Alen Ožbolt (Hartberg)

Avstrija, 2. liga

Ried : Hartberg 0:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga (play-off za ligo Europa)

Oostende : Antwerp 3:1

Ni kandidiral za dvoboj.

Željko Filipović (Dinamo Brest)

Beloruski pokal, finale

Dinamo Brest : BATE Borisov 3:2

V igro je vstopil v 69. minuti. Filipović je osvojil pokalno lovoriko, po koncu SP 2018 pa bo mesto predsednika njegovega kluba prevzel sloviti Diego Armando Maradona. 

Dino Martinović (Lokomotiv Plovdiv)

Bolgarija, 1. liga (play-off za ligo Europa)

Lokomotiv Plovdiv : Černo More 2:2

Ni kandidiral za tekmo.

Emil Velić (Mladost Doboj)

BiH, 1. liga (skupina za obstanek)

Mladost Doboj Kakanj : Čelik Zenica 0:3

Branil je vso tekmo.

Darko Zec (Radnik Bijeljina)

BiH, 1. liga (skupina za prvaka)

Radnik Bijeljina : Široki Brijeg 3:3

 

Erik Janža (Pafos)

Ciper, 1. liga

Konec sezone.

 

David Poljanec (Nea Salamis)

Ciper, 1. liga

Konec sezone.

 

Andraž Struna (Anorthosis)

Ciper, 1. liga

Konec sezone.

 

Nermin Haljeta (FK Teplice)

Češka, 1. liga

Viktoria Plzen : Teplice 2:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Milan Kocić (Bohemians 1905)

Češka, 1. liga

Slovan Liberec : Bohemians 1:0

Ni kandidiral za tekmo.

Damjan Vuklišević (Slovan Liberec)

Češka, 1. liga

Slovan Liberec : Bohemians 1:0

Odigral je vso tekmo.

Gregor Sikošek (Silkeborg)

Danska, 1. liga (končnica za obstanek, povratna tekma)

Silkeborg - Helsingoer, ponedeljek 16.00 /prva tekma 1:1/

 

 

Filip Valenčič (HJK Helsinki)

Finski pokal

TPS : HJK 0:1

Odigral je vso tekmo in v 43. minuti odločil zmagovalca. V tej sezoni je dosegel štiri zadetke in je četrti najboljši strelec finskega prvenstva.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Toulouse : Guingamp 2:1

Ni kandidiral za tekmo.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Caen : PSG 0:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Patrik Eler (Nancy)

Francija, 2. liga

Konec sezone.

 

Ivan Firer (Auxerre)

Francija, 2. liga

Konec sezone.

 

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Konec sezone.

 

Matic Črnic (Rijeka)

Hrvaška, 1. liga

Rijeka : Hajduk Split 3:1

Ni igral.

Petar Stojanović (Dinamo Zagreb)

Hrvaška, 1. liga

Dinamo Zagreb : Inter Zaprešić 3:1

Zaradi poškodbe je moral zapustiti igrišče v 52. minuti. Dinamo je osvojil naslov hrvaškega prvaka, v sredo bo odigral še finale hrvaškega pokala proti Hajduku.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Chievo : Benevento 1:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Lazio : Inter 2:3

Branil je vso tekmo. Prvič, odkar se je Handanović pridružil Interju (2013), so si modro-črni zagotovili nastop v ligi prvakov. V serie A so po dramatičnem preobratu v Rimu, kjer so vse do 78. minute zaostajali z 1:2, končali sezono na četrtem mestu.

Siniša Anđelković (Venezia)

Italija, 2. liga

Venezia : Pescara 0:0

Odigral je vso tekmo.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Bari : Carpi 2:0

Odigral je 68 minut.

Armin Bačinović (Sambenedettese)

Italija, 3. liga

Konec sezone.

 

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga

Konec sezone.

 

Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds)

Japonska, 1. liga

Gamba Osaka : Urawa Reds 0:0

Ni kandidiral za tekmo.

Nejc Pečnik (Tochigi) Japonska, 2. liga Tochigi : Machida Zelvia 0:0 Odigral je vso tekmo.

Miha Blažič (Ferencvaroš)

Madžarska, 1. liga

Honved : Ferencvaroš 1:1

Odigral je vso tekmo in v 49. minuti dosegel zadetek za vodstvo z 1:0. V tej sezoni je dosegel že sedem zadetkov.

Denis Klinar (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Akademija Puškaš : Mezokovesd 1:2

Ni kandidiral za tekmo.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Akademija Puškaš : Mezokovesd 1:2

Ni kandidiral za tekmo.

Dominic Maroh (Köln)

Nemčija, 1. liga

Konec sezone.

Köln je izpadel iz prve nemške lige.

Mišo Brečko (Nürnberg)

Nemčija, 2. liga

Konec sezone.

Nürnberg je osvojil drugo mesto v drugi nemški ligi in si zagotovil preboj v prvo ligo.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Konec sezone.

 

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Konec sezone.

 

Etien Velikonja (Willem II)

Nizozemska, 1. liga

Konec sezone.

Zaradi poškodbe bo odsoten dlje časa.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga

Konec sezone.

Zaradi poškodbe bo odsoten dlje časa, Twente je izpadel v drugo ligo.

Roy Rudonja (RKC Waalwijk)

Nizozemska, 2. liga

Konec sezone.

 

Slobodan Vuk (Tromsö)

Norveška, 1. liga

Tromsö - Vaalerenga, ponedeljek 18.00

 

Sandi Arčon (Gornik Zabrze)

Poljska, 1. liga (skupina za prvaka)

Gornik Zabrze : Wisla Krakov 2:0

Ni kandidiral za tekmo.

Goran Cvijanović (Korona Kielce)

Poljska, 1. liga (skupina za prvaka)

Korona Kielce : Zaglebie Lubin 0:2

Ni kandidiral za tekmo.

Matic Fink (Cracovia Krakov)

Poljska, 1. liga (skupina za obstanek)

Cracovia Krakov : Pogon Szczecin 1:4

Ni kandidiral za tekmo.

Boban Jović (Slask Vroclav) Poljska, 1. liga (skupina za obstanek) Arda Gdynia : Slask Vroclav 0:1 Ni kandidiral za tekmo.

Uroš Korun (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga (skupina za obstanek)

Piast Gliwice : Termalica Nieciecza 4:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Dejan Lazarević (Jagiellonia Bialystok)

Poljska, 1. liga (skupina za prvaka)

Jagiellonia Bialystok : Wisla Plock 2:1

Ni kandidiral za tekmo.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga (skupina za prvaka)

Gornik Zabrze : Wisla Krakov 2:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga (skupina za obstanek)

Piast Gliwice : Termalica Nieciecza, 4:0

Odigral je 87 minut in v 78. minuti povišal vodstvo na 3:0.

Dejan Djermanović (Stal Mielec)

Poljska, 2. liga

Stal Mielec : Bytovia Bytow 2:2

Ni igral.

Žiga Škoflek (Stal Mielec)

Poljska, 2. liga

Stal Mielec : Bytovia Bytow 2:2

V igro je vstopil v 90. minuti.

Miha Goropevšek (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Rakow Czestochowa : Olimpia Grudziadz 0:0

Ni igral.

Matej Podlogar (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Rakow Czestochowa : Olimpia Grudziadz 0:0

Odigral je 83 minut in prejel rumeni karton v prvem polčasu.

Dalibor Volaš (GKS Katowice)

Poljska, 2. liga

GKS Katowice : GKS Tychy 71 1:2

Odigral je 72 minut.

Matic Žitko (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Rakow Czestochowa : Olimpia Grudziadz 0:0

Odigral je vso tekmo.

Gregor Balažic (Ural)

Rusija, 1. liga

Konec sezone.

 

Matija Boben (Rostov)

Rusija,1. liga

Konec sezone.

 

Žan Majer (Rostov)

Rusija, 1. liga

Konec sezone.

 

Miral Samardžić (Anži Mahačkala)

Rusija, kvalifikacije za 1. ligo (povratna tekma, prva tekma 0:3)

Anži : Jenisej Krasnojarsk 4:3

Odigral je vso tekmo. Anži je izpadel iz elitnega klubskega razreda v Rusiji.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 2. liga

Konec sezone.

Orenburg je osvojil naslova prvaka in napredoval v prvo rusko ligo.

Matej Pučko (Oviedo)

Španija, 2. liga

Oviedo : Sevilla Atletico 2:1

Ni kandidiral za tekmo.

Andrej Kotnik (Formentera)

Španija, 3. liga

Konec sezone.

Formentera je osvojila 17. mesto in izpadla iz tretje lige.

Elvis Bratanović (Neuchatel Xamax)

Švica, 2. liga

Rapperswil-Jona : Neuchatel Xamax 0:1

Ni kandidiral za srečanje.

Kenan Fatkić (Chiasso)

Švica, 2. liga

Vaduz : Chiasso 5:2

Odigral je vso tekmo.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga

Wohlen : Schaffhausen 2:5

Odigral je vso tekmo in sodeloval v akciji za drugi gol.

Dalibor Stevanović (Servette)

Švica, 2. liga

Wil : Servette 0:2

Odigral je 56 minut in v 50. minuti prejel rumeni karton.

Sašo Fornezzi (Antalyaspor)

Turčija, 1. liga

Alanyaspor : Antalyaspor 3:2

Ni kandidiral za tekmo.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

Liga MLS

New England Revolution : Columbus Crew 0:1

Odigral je 52 minut. V 31. minuti je prejel rumeni karton.

Ne spreglejte