Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
7. 9. 2015,
11.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca U21

Ponedeljek, 7. 9. 2015, 11.27

8 let

Slovenski labod med vratnicama, ki mu ni žal, da se je tako odločil

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Gregor Zabret je eden izmed treh legionarjev v selekciji do 21 let, ki jih ima trenutno na voljo selektor Primož Gliha. Nekdanji član Domžal je že od leta 2013 član valižanskega Swanseaja.

Čeprav je selektor Gliha dejal, da ima na voljo tri enakovredne vratarje, se je odločil, da bo proti Litvi med vratnici postavi Gregorja Zabreta, ki je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Čeprav je proti Andori branil Aljaž Cotman, naj bi po pričakovanjih v torek na težkem gostovanju v vratih znova stal Zabret.

Upa, da tudi proti Italiji ne bo imel dela

"Proti Litvi smo se držali načrta, ki nam ga je pripravil trenerski štab. Selektor nam je dejal, naj zadržimo žogo in skušamo napadati po bokih, kar se je izkazalo za zadetek v polno. Imamo šest točk, Italija nima še nobene, zato na gostovanje odhajamo brez pritiska. To pa ne velja za domačine, ki morajo zmagati," pred torkovo tekmi v Reggio Emilii razmišlja 20-letni vratar.

Zabret proti Litvi ni imel nikakršnega dela, njegove rokavice in dres so ostali povsem čisti, najbrž pa bo zgodba proti Italiji drugačna. "Upam, da ne," se je nasmejal mladi slovenski vratar. "Italija bo v torek zagotovo favorit, toda če bomo igrali tako, kot vem, da znamo, se lahko s tremi točkami vrnemo tudi iz Italije."

V mestu vlada evforija, a ostajajo na realnih tleh

Nekdanji član Domžal in Interblocka si že od leta 2013 služi kruh na Walesu, kjer brani barve Swansea Cityja, trenutnega hita v angleški premier league. Pred reprezentančnim premorom so na Libertyju v predajo orožja prisili tudi veliki Manchester United. "V mestu so ljudje res navdušeni, tudi sami upamo, da lahko tako nadaljujemo, a nimamo previsokih ciljev, ostajamo na realnih tleh. Je pa res, da vsako leto kažemo boljše predstave," pravi Zabret, ki igra za rezervno ekipo labodov in je del mladinskih selekcij, vseeno pa je vsak dan tudi v stiku s prvo ekipo.

"S prvo ekipo sem v stiku vsak dan, treniramo skupaj. Po odličnem začetku v ekipi res vlada odlično vzdušje, zato sem res vesel, da sem del tega kolektiva. Neprestano sem v stiku tudi s prvim trenerjem Garryjem Monkom, kar je pozitivna stvar. Trenerji se med sabo veliko pogovarjajo in vem, da so zadovoljni z mojim delom."

Če bi zavrtel čas nazaj, bi se odločil enako

Čeprav svoj debi v premier league še čaka, je že bil del tega velikega cirkusa. "Od prihoda na Wales se mi zdi, da sem zelo napredoval v vseh vratarskih elementih. Bil sem tudi na klopi v premier league, kar je bila za 18-letnega fanta velika stvar. Veliko igram za rezervno ekipo ali ekipo do 21 let. Če pogledam nazaj, mi ni žal, da sem se tako odločil. Ne bi spreminjal odločitve."

Veliko se je govorilo o tem, da ima ravno Swansea enega najboljših načrtov, kar zadeva pripravo ekipe. To pomeni, da so treningi zelo naporni, a rezultati so vidni, saj so labodi ena tekaško najbolj razpoloženih ekip v vsej premier league. Del vsega tega "mučenja" je bil tudi Zabret. "Svet je povsem drugačen kot v Sloveniji, to je treba reči. Trenerski štab je veliko večji, tukaj so še številni pomočniki, ki podrobno spremljajo vsak naš korak, koliko tečemo, tukaj si pomagajo z GPS-sistemom. Za vsakega igralca natančno vedo, kaj je potrebno, da bo čim bolj napredoval."

Ne spreglejte