SiolNET. Sportal Nogomet
1,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Uefa bo finančno pomagala vsem svojim članicam

Sloveniji 4,3 milijona evrov pomoči: "Ponosen sem na enotnost"

1,50

termometer

Aleksander Čeferin
"Naš šport se spoprijema z izzivom nepredstavljivih razsežnosti, ki ga je prinesla kriza zaradi covid-19. Uefa si želi pomagati svojim članicam na način, ki je primeren specifičnim okoliščinam." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Evropska nogometna zveza (Uefa) bo svojim 55 državam članicam namenila skupno 236,5 milijona evrov za pomoč pri težavah, povezanih s pandemijo novega koronavirusa. Uefin izvršni odbor je dal zeleno luč izplačilom programa HatTrick, tako da bo vsaka od članic prejela do 4,3 milijona evrov pomoči, poroča STA.

Izplačila Uefinega solidarnostnega in razvojnega programa HatTrick, ustanovljenega leta 2004, so ponavadi nacionalnim zvezam namenjena za pokritje stroškov delovanja in ciljnih področij domačega nogometa, vendar se je Uefa v luči negativnih učinkov koronavirusne zdravstvene krize odločila, da bo vsaki od zvez dovolila, da sama izbere prioritete.

"Naš šport se spoprijema z izzivom nepredstavljivih razsežnosti, ki ga je prinesla kriza zaradi covid-19. Uefa si želi pomagati svojim članicam na način, ki je primeren specifičnim okoliščinam, zato smo se odločili, da vsaki od zvez izplačamo do 4,3 milijona evrov pomoči za preostanek letošnje sezone in naslednjo ter tudi kot del investicijske pomoči, ki jo lahko zveze porabijo, kot želijo, da pomagajo svoji nogometni skupnosti," je ob tem dejal predsednik Uefe, Slovenec Aleksander Čeferin.

"Osebno verjamem, da gre za odgovorno odločitev, da pomagamo najbolj, kar lahko. Ponosen sem na enotnost, ki jo vso krizo kaže nogomet. Brez dvoma sem prepričan, da bo nogomet v osrčju vračanja življenja v običajne tirnice. Ko bo prišel ta čas, mora biti nogomet nanj pripravljen," je še dejal Čeferin.

Preberite še:

Uefa Logotip Sportal Uefa: Domača tekmovanja imajo trenutno prednost pred evropskimi pokali Aleksander Čeferin Sportal Uefa bo klubom takoj razdelila 70 milijonov evrov Slovenska ženska nogometna reprezentanca Sportal Uefa preložila žensko EP na 2022

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 44
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin