Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
12. 3. 2016,
11.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Rudar ND Gorica NK Krško Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 12. 3. 2016, 11.11

8 let

Sladke skrbi Darka Milaniča, a tudi velik pritisk

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Sobotni spored 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije se bo začel v Novi Gorici, končal pa v Velenju. V mesto vrtnic prihaja Krško, ki blesti v letu 2016, v prestolnico lignita pa ranjeni Mariborčani.

Krčani, najprijetnejše presenečenje Prve lige Telekom Slovenije v letu 2016, odhajajo na preizkušnjo resnice. Po Rudarju (1:0) in Krki (3:0) se jim nasmiha priložnost, da s pomočjo zvestih navijačev, ki se odpravljajo na oddaljeno gostovanje, prekrižajo načrte še Novogoričanom. Z igralskim kadrom, okrepljenim v zimskem prestopnem roku, so vrgli rokavico najbližjim sosedom na lestvici, zlasti Krki, Rudarju in Kopru, ter napovedali dramatičen boj za obstanek.

Obramba Krškega v tem letu sploh še ni klonila. "Gorica je klub z bogato tradicijo, tudi letos je rezultatsko uspešen. Dosegajo veliko golov, tako da nas čaka težka tekma," pred sobotno tekmo razmišlja trener Krškega Tomaž Petrovič.

Nigerijca boli gleženj

Novinci v prvoligaški druščini so pod njegovim vodstvom nanizali kar tri zmage (v zadnjem jesenskem krogu so doma šokirali vodilno Olimpijo), danes pa se bodo brez dveh kaznovanih igralcev (David Poljanec in Luka Štefanac) namerili na vrtnice. Strateg Gorice Miran Srebrnič se po odsluženi kazni vrača na klop.

Pri gostiteljih imajo Tine Kavčič, Matija Škarabot in Grega Sorčan težave z zdravjem. V zadnjem času niso veliko trenirali, zaradi udarca v gleženj pa ni stoodstotno pripravljen mladi Nigerijec Bede Amarachi Osuji, ki je jeseni nabiral izkušnje pri drugoligašu Tolminu.

Motiviran bo zlasti Marko Nunić, ki je jeseni v novogoriškem Športnem parku dvakrat zatresel mrežo Krškega. Gorica je lani izkoristila prednost in zmagala s 3:1. Če bi ponovila nalogo, bi dočakala prvo zmago v tem letu.

"Osebno bom razočaran, če ne bomo osvojili treh točk," sporoča domači napadalec, nekdanji slovenski reprezentant Miran Burgič.

Velenjčani bodo danes na štadionu Ob jezeru skušali še tretjič v tej sezoni (1:0 v pokalu, 0:0 v prvenstvu) ostati neporaženi proti Mariboru. To bi bil velik udarec šampionskim ambicijam vijolic, ki prihajajo v šaleško prestolnico z namenom, da se izognejo novemu spodrsljaju. V tem letu sploh še niso dosegli zadetka, v dveh tekmah pa so osvojili le točko in si zaostanek za vodilno Olimpijo povečali na šest točk.

Prvič po vrnitvi na klop vijolic se bo v Velenju predstavil Darko Milanič. Na večnem derbiju z Olimpijo ga je zadovoljilo vse razen rezultata. V Velenju ga zanimajo le tri točke. Iskal jim bo brez kaznovanega Mitje Vilerja.

Najodmevnejši zimski novinec Milivoje Novaković bo skušal doseči prvi zadetek v 1. SNL, v ekipo se vrača njegov mlajši stanovski kolega Gregor Bajde, ki je bil jeseni v izvrstni strelski formi. Vrača se tudi Francoz Jean-Philippe Mendy, tako da bo imel strateg sladke skrbi pri izboru udarnih napadalcev v začetni postavi.

"Domači nogometaši bodo želeli biti ustvarjalni v igri, ker imajo tako sestavljeno moštvo. Naš namen je vzeti zadeve v svoje roke in narekovati ritem. Moramo biti zelo dinamični," je pred srečanjem izpostavil Milanič. 29-letni francoski napadalec, ki je derbi z Olimpijo zamudil zaradi povišane telesne temperature, pa je dodal: "V uvodnih dveh tekmah nam je zmanjkalo sreče pri končnih strelih, toda ne smemo si ustvariti pretiranega pritiska. Gol bo prišel iz naše dobre igre."

Velenjčani se ne bojijo vijolic

Gostitelji bodo v obrambi zaigrali brez kaznovanega Davida Kašnika, ki je zaradi rdečega kartona na zadnji tekmi v Kopru prejel prepoved nastopanja na dveh srečanjih. Knapi niso v rožnatem stanju, a jih rešuje velika pripadnost klubu in odkrita želja po obstanku. Klubska blagajna je prazna, igralci čakajo na plače, z dragoceno zmago na Bonifiki pa so si kupili nekaj miru.

"Vsako tekmo igramo na zmago. Tudi v soboto ne bo drugače. Verjamemo, da se bomo skupaj z navijači veselili pozitivnega rezultata," sporoča nekdanji mladi reprezentant Leon Črnčič, njegov soigralec Milan Kocić pa verjame, da bodo nogometašem Rudarja priskočili na pomoč navijači in napolnili tribune. "Pred našimi navijači tudi Mariboru ne bo lahko," je dejal 26-letni zvezni igralec.

V Velenju si obetajo tudi ogromno privržencev branilcev naslova, tako da bo slovenska prestolnica lignita prisostvovala nogometnemu prazniku.

Ne spreglejte