Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
26. 1. 2013,
19.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Srečko Katanec Slaviša Stojanović Zlatan Ljubijankić Zdenko Verdenik

Sobota, 26. 1. 2013, 19.49

8 let

Slaba novica za Katanca: Novaković ostaja na Japonskem

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Milivoje Novaković je rešil klubski status. Tudi v drugem delu sezone bo igral za japonskega prvoligaša Omiyjo Ardijo, kar zagotovo ni novica, ki bi razveselila selektorja Srečka Katanca.

Milivoje Novaković je po letu in pol najavil povratek v slovensko izbrano vrsto, v dresu katere je doslej zbral 54 nastopov in zabil 19 golov, od reprezentance pa se poslovil po koncu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012. Ko je na selektorski stolček sedel Srečko Katanec, ga je ob Robertu Korenu povabil k sodelovanju. Nekdanji kapetan Slovenije, sicer član angleškega Hull Cityja, se je zahvalil, medtem ko je 33-letni Ljubljančan ponudbo sprejel.

Na prvem seznamu novega selektorja, za februarsko prijateljsko tekmo proti Bosni in Hercegovini, se ni znašel, saj še ni imel urejenega klubskega statusa, zdaj je to vprašanje razrešil. Toda zagotovo ne na način, ki bi selektorja Katanca razveselil.

Novaković bo namreč tudi v drugem delu sezone igral na daljnem Japonskem, v dresu Omiyje Ardije, ki jo vodi nekdanji Zdenko Verdenik. Novaković je sicer še vedno član Kölna, s katerim je pogodbeno vezan do junija 2014. Na Japonsko bo spet posojen, z Omiyjo Ardijo pa je sklenil sodelovanje do konca tega leta.

Da Japonski, ne Sloveniji?

Kaj to pomeni za njegov povratek v reprezentanco? Vsekakor nič dobrega. Vprašanje je, ali bo do njegovega povratka v reprezentanco sploh prišlo, če že bo, pa bo ta dodatno otežen, s takšnim scenarijem pa prav gotovo ne bodo zadovoljni niti pri Omiyji Ardiji, kar je trener Verdenik pred kratkim že jasno povedal.

Če gre soditi po Zlatanu Ljubijankiću, ki je prav tako član Omiyje Ardije, a ga na zadnjih reprezentančnih akcijah ni bilo, bo podobno veljalo tudi za Novakovića. Kljub temu pa njegovega povratka v reprezentanco še zdaleč ne gre odpisati. Ne nazadnje Ljubijankića pri nekdanjem selektorju Slaviši Stojanoviću v zadnjem obdobju ni bilo tudi zato, ker ni pokazal preveč zanimanja za kaj takega. Odgovor na vprašanje, ki zanima marsikoga, pa bomo najverjetneje dobili na naslednjih akcijah oziroma ob nadaljevanju kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014.

Ne spreglejte