Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
1. 11. 2018,
16.35

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,97

Natisni članek

Vichai Srivaddhanaprabha Leicester City Aiyawatt Srivaddhanaprabha

Četrtek, 1. 11. 2018, 16.35

5 let, 5 mesecev

Nadaljevali bodo s sanjami Vichaija Srivaddhanaprabhe

Sin preminulega predsednika pomiril navijače Leicester Cityja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,97
Aiyawatt Srivaddhanaprabha | Aiyawatt Srivaddhanaprabha je obljubil, da bo nadaljeval z delom očeta pri Leicester Cityju. | Foto Getty Images

Aiyawatt Srivaddhanaprabha je obljubil, da bo nadaljeval z delom očeta pri Leicester Cityju.

Foto: Getty Images

"Iz očetovih rok sem dobil zapuščino, ki jo nameravam nadaljevati. Naredil bom vse, da nadaljujem njegovo vizijo in njegove sanje," je povedal sin tajskega milijarderja Vichaija Srivaddhanaprabhe, Aiyawatt Srivaddhanaprabha, ki je štiri dni po tragični smrti svojega očeta prvič spregovoril in pomiril navijače Leicester Cityja, katerega predsednik je bil njegov bogati oče. Pogreb človeka, pod čigar vodstvom je ta klub leta 2016 senzacionalno osvojil naslov angleškega nogometnega prvaka, se bo začel v soboto v Bangkoku.

Vichai Srivaddhanaprabha
Sportal Milijarder, za katerim joče nogometni svet. Tudi Milan Mandarić.

"Vsem bi se rad zahvalil za podporo z dna srca. Hvala tudi policiji v Leicestru za vso pomoč in profesionalno delo, ki so ga opravili. Kar se je zgodilo, mi je dalo vedeti, kako zelo pomemben je bil moj oče. Ganjen sem nad tem, koliko ljudem je segel v srce. Ekstremno ponosen sem, da sem imel tako posebnega očeta. Ponosen sem tudi na to, kakšno družino je ustvaril pri Leicester Cityju. Družino, ki v težkih časih stopi skupaj. Podpiramo drug drugega v žalostnih trenutkih. Ljubil je svojo družino, Leicester City pa je bil del nje," je v nagovoru navijačev Leicester Cityja, ki od prejšnje sobote in tragične helikopterske nesreče ob klubskem štadionu King Power, v kateri so poleg njega umrli še štirje ljudje, žalujejo za svojim predsednikom Vichaijem Srivaddhanaprabho, povedal njegov sin Aiywatt Srivaddhanaprabha.

Za Vichaijem Srivaddhanaprabho v teh dneh žalujejo povsod na Otoku. | Foto: Reuters Za Vichaijem Srivaddhanaprabho v teh dneh žalujejo povsod na Otoku. Foto: Reuters

Naredil bo vse, da nadaljuje sanje svojega očeta

"Iz njegovih rok sem dobil zapuščino, ki jo nameravam nadaljevati. Naredil bom vse, da nadaljujem njegovo vizijo in njegove sanje. Vem, da bom imel podporo," je še povedal 33-letni Aiwatt Srivaddhanaprabha, čigar funkcija v klubu je bila zdaj podpredsedniška, v prihodnosti pa bo skoraj zagotovo postal tudi njegov predsednik.

Leicester Vichai Srivaddhanaprabha
Sportal Pilot z junaškim dejanjem rešil na stotine življenj, nato zgrmel v smrt

"Moja družina in jaz bi se vam rada zahvalila za tople besede in podporo, ki nam jo nudite v težkih časih. Pogrešam te, oče," je še dodal eden izmed štirih potomcev preminulega tajskega predsednika Leicester Cityja, ki je v klub prišel leta 2010. Takrat ga je iz rok zdajšnjega predsednika NK Olimpija Milana Mandarića kupil za 39 milijonov angleških funtov, ko je Leicester igral še v angleški drugi ligi.

Danes, ko je za njim senzacionalni naslov angleškega prvaka iz leta 2016, ki so ga lisice osvojile pod vodstvom italijanskega trenerja Claudia Ranierija, ki se je prav tako prišel poklonit preminulemu Srivaddhanaprabhi, je klub vreden nekajkrat toliko.

Takole se je od Vichaija Srivaddhanaprabhe poslovil Claudio Ranieri:

Užaloščeni nogometaši se vračajo na delo

Zaradi smrti svojega predsednika nogometaši Leicester Cityja niso odigrali torkove tekme ligaškega pokala proti Southamptonu, se bodo pa, to so v klubu že potrdili, v soboto vrnili na nogometne zelenice.

V angleški premier ligi jih čaka gostovanje v Walesu pri Cardiff Cityju.

Vichai Srivaddhanaprabha
Sportal Leicester bo v soboto igral prvenstveno tekmo

"Za nami so dnevi, v katerih z mislimi nismo bili pri nogometu. Težko nam je, a smo v teh težkih časih stopili skupaj. Izguba petih življenj nas bo za vedno zaznamovala. Tako kot tudi vse, kar smo s predsednikom doživeli. V prihodnosti bomo igrali tudi v njegovo čast," je povedal trener Leicester Cityja, Francoz Claude Puel, ki je na prvem treningu po tragediji v torek lahko računal na vseh 27 nogometašev.

Pogreb bo morda trajal kar sedem dni

Srivaddhanaprabho bodo pokopali na Tajskem, pogreb pa se bo v Bangkoku začel to soboto in lahko, takšni so namreč tajski običaji, traja tudi do sedem dni.

Iz Leicester Cityja so že sporočili, da se ga bodo nogometaši udeležili.

Vichai Srivaddhanaprabha
Sportal Konec upanja: pri Leicester Cityju potrdili, da je njihov predsednik v nesreči umrl
Leicester
Sportal Strmoglavil helikopter z lastnikom Leicester Cityja #video
Ne spreglejte