Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 10. 2012,
19.59

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miha Zajc Andrej Razdrh

Sobota, 6. 10. 2012, 19.59

4 leta, 10 mesecev

Sijajen niz Razdrha, sijajen debi Zajca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 13. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Muro 05 s 3:1 (1:1).

Ljubljanski nogometaši nadaljujejo svoj pohod. Zadnjeuvrščena Mura je šesto zaporedno zmago zeleno-belih preprečevala le v prvem polčasu, v drugem pa je zablestel novinec v ljubljanski ekipi Miha Zajc, ki je z dvema zadetkoma svoji ekipi priigral nove tri točke za utrditev drugega mesta na prvenstveni lestvici. Mura ostaja zadnja.

Ekipi sta tekmo začeli precej enakovredno, a v napadu so bili nevarnejši gosti. Najlepšo priložnost so zapravili v sedmi minuti, ko je Damjan Bohar v dvoboju iz oči v oči z Aleksandrom Šeligo streljal mimo vrat. V nadaljevanju je dvakrat domača vrata ogrozil še Dragan Jelić, a je prvič meril previsoko z roba kazenskega prostora, drugič pa je žogo poslal le malce mimo cilja. Domači napadalci na drugi strani niso bili posebej strelsko razpoloženi, šele v 25. minuti je Nik Omladič s 17 metrov sprožil malo mimo vrat vrat gostov.

Toda niti to ni zbudilo napadalne sle ljubljanske ekipe, muraši so bili v tem pogledu še vedno konkretnejši in za trud nagrajeni v 40. minuti, ko je Erik Janža podal iz kota, žoga se je odbila do Jelića, ki je z desetih metrov močno sprožil in matiral Šeligo. Vodstvo pa ni dolgo trajalo. Omladič je v 44. minuti izvedel prosti strel s 30 metrov nekoliko z desne strani, žoga se je odbila pred vratarjem Filipom Drakovićem in tako zmedla doslej enega najboljših igralcev Mure v sezoni.

Gostitelji, boljši v uvodu drugega polčasa, so povedli v 52. minuti, ko je Miha Zajc, debitant v članski ekipi Olimpije, na desni strani kazenskega prostora lepo ustavil globinsko podajo, preigral svojega čuvaja in nato z diagonalnim strelom ukanil še Drakovića. Zajc je poskusil z volejem še v 56. minuti, vendar je vratar Mure žogo odbil v kot. Mladi, 18-letni Olimpijin vezist je še več pozornosti nase usmeril v 67. minuti, ko je povišal na 3:1 z lepim strelom s 17 metrov, s katerim je žogo le malce z leve strani poslal v nasprotni zgornji kot.

Le štiri minute pozneje bi zeleno-beli lahko vodili že s 4:1, a je William Franklin Vicente iz bližine žogo poslal mimo vrat. Murina ladja se je dokončno potopila v 77. minuti, ko je po besednem obračunavanju z Blažem Božičem drugi rumen karton dobil Stanley Aborah in tako moral predčasno z igrišča. V končnici tekme sta imeli ekipi še po eno lepo priložnost. Pri Muri jo je v dvoboju s Šeligo zapravil Mate Eterović v 82., pri Olimpiji pa Nikola Nikezić, ki je v 86. minuti žoga tudi ob "pomoči" Drakovića zletela malce mimo vrat.

Ne spreglejte