Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
2. 11. 2020,
12.37

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44

2

Natisni članek

Liga narodov slovenska nogometna reprezentanca Hajduk Split Matjaž Kek

Ponedeljek, 2. 11. 2020, 12.37

3 leta, 5 mesecev

Seznam kandidatov za novembrsko akcijo

Kek poslal jasno sporočilo Hajduku in predstavil veliko okrepitev

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44

2

Matjaž Kek | Matjaž Kek bo ta mesec s Slovenijo skušal ubraniti vodilni položaj v tretji skupini lige C lige narodov. Za razliko od oktobrskega seznama na njem ni več Erika Janže, Dejana Petrovića in Blaža Kramerja. | Foto Reuters

Matjaž Kek bo ta mesec s Slovenijo skušal ubraniti vodilni položaj v tretji skupini lige C lige narodov. Za razliko od oktobrskega seznama na njem ni več Erika Janže, Dejana Petrovića in Blaža Kramerja.

Foto: Reuters

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je predstavil seznam 24 kandidatov za bližajoče se tekme z Azerbajdžanom, Kosovom in Grčijo. Na njem so tudi trije povratniki, med njimi tudi izkušeni as Atalante Josip Iličić. Mariborčan, ki se je v nedeljo znašel v središču zanimanja hrvaških medijev zaradi povezovanja s splitskim Hajdukom, je povedal, da ga ne zanima nič drugega kot le slovenska izbrana vrsta.

Matjaž Kek
Sportal Napeto v Splitu, navijači Hajduka sanjajo o Slovencu

Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek je danes predstavil seznam kandidatov za tekme z Azerbajdžanom, Kosovom in Grčijo, ki si bodo sledile od 11. do 18. novembra. Na seznam je uvrstil tri povratnike. Tako so, za razliko od prejšnjega seznama, vpoklic prejeli tudi Josip Iličić, ki je premostil osebne težave in se prejšnji mesec uspešno vrnil na igrišče v dresu Atalante, zdaj pa bo dočakal še vrnitev v izbrano vrsto, kjer je v zadnjih letih eden najboljših igralcev, napadalec Tim Matavž, ki se v tej sezoni dokazuje na Bližnjem vzhodu v ZAE, ter Miha Zajc, ki oktobra ni mogel pomagati soigralcem zaradi okužbe s koronavirusom.

Kdo bo nadomestil Bijola?

Jaka Bijol bo zadnji domači dvoboj Slovenije v letošnji ligi narodov izpustil zaradi kazni. | Foto: Reuters Jaka Bijol bo zadnji domači dvoboj Slovenije v letošnji ligi narodov izpustil zaradi kazni. Foto: Reuters "Iličić, Matavž in Zajc so trije povratniki, ki lahko s svojo individualno kvaliteto in tem, da se že poznajo s fanti, dvignejo kakovost naše igre. To je najbolj pomembno," je zadovoljen, da je lahko seznam okrepil s tremi preizkušenimi legionarji, ki imajo bogate reprezentančne izkušnje. Z njihovo pomočjo bo skušal v tretji skupini lige C ubraniti prvo mesto. Za zdaj je na dobri poti, mreža Jana Oblaka se na uvodnih štirih tekmah ni zatresla niti enkrat, drugouvrščena Grčija zaostaja dve točki.

Selektor Kek je vesel, da njegovi varovanci nimajo zdravstvenih težav, ni poškodb niti pozitivnih primerov na novi koronavirus. Za zdaj, saj je postregel z nedeljskimi podatki. ''Porajata pa se vprašanje in skrb, kako nadomestiti Bijola, ki proti Kosovu ne sme igrati zaradi parnih rumenih kartonov,'' bo v začetku reprezentančne akcije podredil tudi vprašanje, koga postaviti v zadnji del zvezne vrste namesto nogometaša Hannovra Jake Bijola, ki bo moral izpustiti srečanje s Kosovom. Za razliko od oktobrskega seznama, med kandidati ni več Erika Janže, Dejana Petrovića in Blaža Kramerja.

Selektor ne skriva veselja: Iličić je dokazana kvaliteta

Prvič letos se je na reprezentančnem seznamu pojavilo ime 32-letnega zveznega igralca Josipa Iličića, ki je zaradi osebnih težav izpustil zadnji del sezone 2019/20, v kateri je v dresu Atalante blestel tako v serie A kot tudi ligi prvakov. Kranjčan se je prejšnji mesec vrnil na igrišče v klubskem dresu, ta mesec pa bo lahko oblekel še tistega, na katerem je podoba Triglava. Selektor se veseli njegove vrnitve.

Josip Iličić se vrača v slovensko reprezentanco, ki ji bo skušal pomagati do prvega mesta v skupini lige narodov. | Foto: Vid Ponikvar Josip Iličić se vrača v slovensko reprezentanco, ki ji bo skušal pomagati do prvega mesta v skupini lige narodov. Foto: Vid Ponikvar

''Znašli smo se v situaciji, ki smo si jo želeli in k njej stremeli. Na eni strani igralec, na drugi strani reprezentanca, pa tudi slovenska nogometna javnost. Njegov odziv na vpoklic je potrditev tistega, kar sem vedel že dolgo časa. Jojotu (vzdevek Josipa Iličića, op. p.) je reprezentanca pomembna, ima odnos do nje. Na koncu koncev upam, da bo na svoj način, predvsem na igrišču, kjer je zame najboljši in dokazana kvaliteta, pomagal k še boljši igri slovenske reprezentance. To, da ima neko minutažo in to dobro minutažo pri Atalanti, samo pomeni, koliko mu zaupajo tudi v klubu. Je pa jasno, da bomo po potrebi tesno sodelovali z Atalanto, ker so v Bergamu z odnosom med njegovim problemom in zdajšnjim dogajanjem pokazali svojo veličino in spoštovanje do Josipa Iličića,'' je pojasnil selektor, ki bo lahko tako kmalu na reprezentančnem zboru, ta bo prihodnji ponedeljek, pozdravil dolgoletnega zvezdnika italijanskega prvenstva.

Mario Jurčević Damjan Bohar
Sportal Slovenski as očaral Hrvaško s prekrasnim evrogolom #video

Razmišlja le o Sloveniji

V tem trenutku ga ne mika vrnitev v hrvaški nogomet. | Foto: Sportida V tem trenutku ga ne mika vrnitev v hrvaški nogomet. Foto: Sportida Mariborčan je na virtualni novinarski konferenci predstavil in prečesal seznam 24 kandidatov, odgovoril pa je tudi na vroče vprašanje, ali bi bil pripravljen sprejeti splitski izziv in prevzeti vodenje Hajduka. Slovenski selektor namreč na Hrvaškem kot nekdanji trener Rijeke, s katero se je podpisal pod številne podvige, uživa ogromen ugled. Deležen je ogromnega spoštovanja, izjema niso tudi navijači Hajduka. V zadnjih dneh se sooča z velikim zanimanjem splitskega kluba. Želja Dalmatincev, da bi na trenerski položaj pripeljali 59-letnega Mariborčana, pa bo več kot jasno ostala neuresničena.

''Sledi novembrski ciklus in tri reprezentančne tekme. Česa drugega, razen tega, si ne bi niti upal imeti v glavi. Dobro, vsa ta medijska pozornost je danes nekaj normalnega v sodobnem športu, sodobnem svetu, ampak če bi si dovolil, da bi zdaj razmišljal o čemerkoli drugem, kot o zadevah slovenske reprezentance, o kartonih Bijola, vrnitvi Iličića, strašnem ritmu določenih slovenskih igralcev v Evropi, velikem številu tekem, potem ne bi bil pravi za to mesto, na katerem sem. Z vsem spoštovanjem do vseh, želim, hočem in zdaj razmišljam le o slovenski reprezentanci,'' je poslal jasno sporočilo splitskemu klubu, da ga ne zanimajo spremembe in da je povsem osredotočen na dogajanje z reprezentanco Slovenije.

Ta mesec bo skušal osvojiti prvo mesto v tretji skupini lige C lige narodov, s tem pa bi tudi priigral Sloveniji napredovanje v višji kakovostni razred (B), ostale pa bi tudi teoretične možnosti, da bi si na podlagi tega prvega mesta pozneje zagotovil udeležbo v dodatnih kvalifikacijah za SP 2022.

Slovenska reprezentanca bo podobno kot oktobra pred tekmama lige narodov odigrala še prijateljsko srečanje. V Ljubljani se bo pomerila z Azerbajdžanom, s katerim se bo pomerila prvič, nato pa sledila odločilna spopada za razplet pri vrhu skupine lige narodov.

Seznam slovenske reprezentance (24 nogometašev):

Vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid, Špa), Vid Belec (Salernitana, Ita), Matjaž Rozman (Celje);

Branilci: Miha Mevlja (Soči, Rus), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb, Hrv), Nejc Skubic (Konyaspor, Tur), Jure Balkovec (Fatih Karagümruk, Tur), Miha Blažič (Ferencvaroš, Mad), Nemanja Mitrović (Maribor), Jan Gorenc Stanković (Sturm Gradec, Avt), Mario Jurčević (Osijek, Hrv);

Zvezni igralci: Jasmin Kurtić (Parma, Ita), Miha Zajc (Genoa, Ita), Jaka Bijol (Hannover, Nem), Amedej Vetrih (Gaziantep, Tur), Rajko Rep (Hartberg, Avt), Nino Kouter (Mura), Sandi Lovrić (Lugano, Švi);

Napadalci: David Tijanić (Rakow Czestochowa, Pol), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev, Ukr), Andraž Šporar (Sporting Lizbona, Por), Damjan Bohar (Osijek, Hrv), Haris Vučkić (Real Zaragoza, Špa), Blaž Kramer (Zürich, Švi), Tim Matavž (Al Wahda, ZAE).

Radenko Mijatović
Sportal Predsednik, ki skuša povezovati in ne išče konfliktov
Ne spreglejte