Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
4. 12. 2017,
20.15

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Wissam Ben Yedder Eduardo Berizzo Liverpool NK Maribor NK Maribor UEFA liga prvakov Sevilla Steven N'Zonzi

Ponedeljek, 4. 12. 2017, 20.15

12 mesecev

Steven N'Zonzi ostaja kaznovan

Sevilla prihaja v Maribor brez najdražjega asa

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Steven N'Zonzi Sevilla | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na seznamu 21 potnikov, ki bodo iz Seville odpotovali v Slovenijo in kandidirali za nastop na sredinem srečanju lige prvakov proti Mariboru, ne bo najdražjega igralca. Francoz Steven N'Zonzi, visoki zvezni igralec, je zaradi nespoštovanja discipline na prejšnjem evropskem srečanju z Liverpoolom (3:3) izpadel iz moštva.  

Nogometaši Seville bodo v zadnjem krogu skupinskega dela lige prvakov gostovali v Mariboru. Na lestvici z osmimi točkami zasedajo drugo mesto. Če bodo želeli zadržati prednost pred najbližjim zasledovalcem, moskovskim Spartakom (6), bodo morali v zadnjem krogu obdržati prednost dveh točk. Tako bi se lahko znašli v težavah, če bi ruski prvak v gosteh presenetil Liverpool, Sevilla pa bi ostala praznih rok pri Mariboru, ki bo v sredo naskakoval prvo zgodovinsko domačo zmago v elitnem tekmovanju.

Sevilla se bo na pot odpravila brez prvega trenerja Eduarda Berizza, ki ima raka na prostati in se po operaciji zdravi v domači oskrbi. Andaluzijce, ki so v španskem prvenstvu na visokem petem mestu, v soboto pa jih čaka derbi z madridskim Realom, bo v Ljudskem vrtu vodil njegov pomočnik in rojak Ernesto Marcucci.

N'Zonzi bo manjkal že na četrti tekmi zapored

Steven N'Zonzi se v sredo ne bo pomeril proti Marcosu Tavaresu. | Foto: Reuters Steven N'Zonzi se v sredo ne bo pomeril proti Marcosu Tavaresu. Foto: Reuters Odločil se je, da se v Slovenijo ne bo odpravil najdražji nogometaš Seville. Francoz Steven N'Zonzi je na mednarodnem trgu vreden 30 milijonov evrov (po podatkih Transfermarkt.de), a v sredo ne bo pomagal soigralcem pri ključnem srečanju, ki bo odločalo o morebitnem napredovanju v osmino finala.

Klub ga je kaznoval zaradi neprimernega vedenja na zadnji evropski tekmi, na kateri je Sevilla po epskem preobratu v drugem polčasu (od 0:3 na 3:3) remizirala z Liverpoolom in na lestvici obdržala ugodno izhodišče za napredovanje med najboljših 16. N'Zonzi je igral le prvi polčas. Po tej tekmi je počival že na treh tekmah, sredin dvoboj v Mariboru pa bo že četrti.

N'Zonzi, ki bi lahko Sevillo zapustil v zimskem prestopnem roku, bo srečanje v Mariboru spremljal le kot gledalec, podobno velja za Argentinca Walterja Montoyo, ki se je že dogovoril za zimsko selitev v Brazilijo.

Ben Yedder prihaja v Ljudski vrt

Wissam Ben Yedder je na tekmi v Sevilli kar trikrat zatresel mrežo Maribora. | Foto: Reuters Wissam Ben Yedder je na tekmi v Sevilli kar trikrat zatresel mrežo Maribora. Foto: Reuters O tem, kako pomemben igralec je za Sevillo 28-letni Francoz, priča njegova vrednost. Napadalec Wissam Ben Yedder, Francoz s tunizijskimi koreninami, ki je na domači tekmi skupinskega dela lige prvakov zatresel mariborsko mrežo kar trikrat in se za nagrado vrnil domov z dragocenim spominkom, uradno žogo, je na primer vreden dvakrat manj od rojaka. Na smolo vijolic se bo med tednom vkrcal v letalo in prispel na hladno Štajersko. Vrača se tudi Danec Simon Kjaer.

V sredo v skupini E še zelo zanimivo. Če bo Spartak premagal Liverpool, Sevilla pa bo remizirala v Ljudskem vrtu, bodo izpadli Kloppovi rdeči, saj bi med ekipami, vse bi zbrale devet točk, odločal trikotnik. Maribor je krog pred koncem že ostal brez možnosti za evropsko pomlad.

Ne spreglejte