Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 7. 2024,
21.00

Osveženo pred

2 uri, 46 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Lara Prašnikar Kaja Korošec slovenska ženska nogometna reprezentanca Saša Kolman

Torek, 16. 7. 2024, 21.00

2 uri, 46 minut

Kvalifikacije za EP 2025

Šesta tekma in še šesta zmaga slovenskih nogometašic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07
slovenska ženska nogometna reprezentanca Lara Prašnikar |  Lara Prašnikar je zabila dva gola. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Lara Prašnikar je zabila dva gola.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na zadnji tekmi ligaškega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 v Kidričevem premagala Severno Makedonijo s 4:0 (3:0). Izbranke Saše Kolmana so tako v ligi C in skupini C2 osvojile prvo mesto v skupini in jih konec oktobra čakata najprej dodatna boja proti eni izmed ekip iz lige A.

slovenska ženska nogometna reprezentanca
Sportal Slovenske nogometašice zanesljivo zmagale v Moldaviji

Slovenke so prvi del kvalifikacij opravile z odliko. V družbi Makedonk, Latvijk in Moldavijk so bile za razred boljše, imele so razliko v danih in prejetih zadetkih 26:0, in prepričljivo osvojile prvo mesto, ki jim je zagotovilo igranje v ligi B lige narodov, obenem pa dodatne boje proti eni izmed osmih najslabše rangiranih ekip iz lige A v kvalifikacijah za EP 2025, ki bo v Švici.

Selektor Saša Kolman je nekoliko spremenil začetno postavo in dal priložnost nekaterim, ki so doslej manj igrale. A tudi ta postava je hitro pokazala svojo namero. Slovenke so namreč povedle že v tretji minuti, ko je v kazenskem prostoru z nizkim strelom zadela Lara Prašnikar. Igralka Eintrachta iz Frankfurta je znova udarila tri minute pozneje, ko je mojstrsko z roba kazenskega prostora žogo poslala pod prečko za 2:0. Slovenske so bile še naprej boljše, v 33. in 34. minuti sta imeli Nina Kajzba in Zara Kramžar lepi priložnosti, a sta ju zapravili, v 35. minuti pa je za 3:0 zadela Kaja Korošec po predhodno dobri obrambi makedonske vratarke.

Tudi v drugem polčasu so imele Slovenke vse pod nadzorom, v 67. minuti so bile blizu vodstvu s 4:0, vendar je gostjam uspelo žogo izbiti na golovi črti po strelu Naje Mihelič, je pa zadela v 71. minuti Mirjam Kastelec, ko je bila uspešna z roba kazenskega prostora. Kastelec je v sodnikovem dodatku zadela še okvir vrat.

Liga C, skupina C2, 6. krog:

Slovenija : Severna Makedonija 4:0 (3:0)
Latvija : Moldavija 2:1 (1:1)

Lestvica:
1. Slovenija 18 točk
2. Latvija  9
3. Severna Makedonija 7
4. Moldavija  1
Ne spreglejte