Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 7. 2021,
20.43

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Nino Žugelj konferenčna liga Hammarby NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 22. 7. 2021, 20.43

2 leti, 9 mesecev

Poročilo s tekme Hammarby : Maribor

Selmani na Švedskem potopil Maribor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Hammarby : NK Maribor | Maribor je klonil z 1:3. | Foto Guliverimage

Maribor je klonil z 1:3.

Foto: Guliverimage

Slovenski nogometni klub Maribor je v drugem krogu kvalifikacij za nastop v novoustanovljeni konferenčni ligi na prvi tekmi proti švedskem Hammarbyju izgubil z 1:3 (0:0). V Stockholmu je pred 7.800 gledalci za Mariborčane za 1:1 zadel Nino Žugelj (60.), vse tri zadetke za Hammarby pa je dosegel Astrit Selmani (55., 64., 87.).

NK Olimpija Ljubljana : Birkirkara, Mustafa Nukić
Sportal Maribor v težkem položaju, Olimpija do prednosti

Na pretežno umetni travi v švedski prestolnici so domači ob glasni podpori s tribun silovito krenili. Vijoličastim v prvih minutah niso pustili dihati. Že v peti minuti pa so se po zaslugi napake Aleksa Pihlerja znašli v izjemni priložnosti. Toda v dvoboju iz oči v oči z Ažbetom Jugom je Astrit Selmani žogo poslal mimo gola.

V deveti minuti je moral znova posredovati Jug, ob strelu z glavo Akinkunmija Amooja je bil dobro postavljen. Ob novi prekinitvi so vijoličasti v obrambi znova zaspali, povsem sam pa je po podaji s kota osrednji branilec Aziz Ouattara z glavo poslal žogo mimo gola.

Gosti so se nato le nekoliko otresli pritiska, prvi je za Mariborčane v 19. minuti zapretil Nino Žugelj, ki pa z leve strani ni uspel ogroziti Oliverja Dovina v švedskih vratih.

Domači so mrežo Maribora zatresli v 31. minuti, a je stranski sodnik po podaji v sredino dvignil zastavico po Quattarinem strelu z glavo.

V minuli sezoni osmouvrščeno moštvo švedskega prvenstva je še naprej vršilo pritisk, naslednja lepa priložnost pa je pripadla Mariborčanom. Po podaji s kota Blaža Vrhovca je najvišje skočil Ilija Martinović in žogo poslal za las mimo leve Dovinove vratnice.

Žugelj je nato ob koncu polčasa poskusil še dvakrat, a je bil nenatančen, podobno kot Gustav Ludwigson na drugi strani.

Tudi v drugi polčas so silovito krenili švedski pokalni zmagovalci. Vladimir Rodić je v 49. minuti močno sprožil z roba kazenskega prostora, a je žoga ob posredovanju mariborske obrambe za las zgrešila cilj.

Nino Žugelj je dosegel edini zadetek za Maribor. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Nino Žugelj je dosegel edini zadetek za Maribor. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V 55. minuti je vendarle prišlo do spremembe izida. Švedi so izpeljali hiter protinapad, ki ga je z lepim preigravanjem Martina Milca in diagonalnim strelom zanesljivo zaključil Selmani.

Vodstvo ni trajalo dolgo, saj so 15-kratni državni prvaki hitro odgovorili. Po podaji Marka Alvirja z roba kazenskega prostora je bil v kazenskem prostoru najvišji Žugelj in natančno zadel z glavo.

Zadetek slovenskih predstavnikov pa ni umiril domačih. Ti so v 64. minuti znova povedli. Glavnino dela je opravil Amoo, ki je lepo podal v prostor Ludwigsonu, ta pa v sredino, nakar z dveh metrov ni bilo težko zadeti Selmaniju.

V 78. in 85. minuti je rezervist Rok Kronaveter poskušal z razdalje, a ob obeh poskusih ni ogrel dlani Dovina. Kljub vsemu je imel tudi v zadnje pol ure več od igre švedski predstavnik, ki je v 86. prišel še do najstrožje kazni po prekršku Milca. Selmani je nato še tretjič žogo poslal v mrežo za končni izid, čeprav ni manjkalo veliko, da bi Jug strel ubranil.

Povratna tekma bo čez teden dni v Ljudskem vrtu.

V primeru napredovanja Maribora bo tekmec v 3. krogu kvalifikacij bodisi srbski Čukarički bodisi azerbajdžanski Sumgait.

Hammarby : Maribor 3:1 (0:0)

Stadion Tele2 Arena, gledalcev 7800 sodniki: Walsh, Spence, Kirkland (vsi Škotska).

Strelca: 1:0 Selmani (55.), 1:1 Žugelj (60.), 2:1 Selmani (64.), 3:1 Selmani (87./11-m).

Hammarby: Dovin, Jeahze, Fjoluson, Ouattara (od 82. Aimar), Paulsen, Bojanić (od 68. Swedberg), Fenger, Amoo (od 82. Loue), Ludwigson, Rodić (od 90. Mendes), Selmani (od 90. Erabi).

Maribor: Jug, Koderman (od 67. Sikošek), Pihler, Voloder, Martinović, Milec, Vrhovec, Kotnik (od 56. Kronaveter), Repas, Žugelj (od 66. Šturm), Alvir (od 88. Maher).

Rumena kartona: Voloder, Vrhovec.
Rdeči kartoni: /.
Ne spreglejte