Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
4. 4. 2012,
20.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miloš Kostić Marko Simeunović

Sreda, 4. 4. 2012, 20.51

8 let

Selektorju Kostiću se je smejalo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska izbrana vrsta do 17 let se bo maja potegovala za evropski naslov. Žreb ji je za tekmece namenil Nizozemsko, Poljsko in Belgijo, kar je selektorja Miloša Kostić in sodelavce navdušilo.

Selektor slovenskih upov je pred žrebom izpostavil nekaj želja. V skupinskem delu se ni želel srečati z Islandijo, ki po njegovih besedah že tradicionalno ne odgovarja slovenski igri, ni se hotel pomeriti z močnimi velesilami kot sta Francija oziroma Nemčija, če pa bi ples kroglic že podaril favorita, pa se je na vsak način z njim skušal zoperstaviti v uvodnem nastopu. ''Dobili smo skupino, kakršno bi si najbrž vsak izmed nas pred žrebom napisal na listek,'' ni skrival zadovoljstva Miloš Kostić, nato pa hitel pojasnjevati izrečeno: ''Namesto Nemčije smo dobili Poljsko. Na papirju veliko bolj ugodnega tekmeca, čeprav gojijo Poljaki podoben nogomet kot mi. So zelo disciplinirani in organizirani, tako da nam prav gotovo ne bo lahko. Se bomo pa pomerili z reprezentancami, proti katerim bomo lažje vzpostaviti svoj ritem, ki ga želimo. Proti Francozom in Nemcem bi bilo to neprimerno težje. Na prvi tekmi se bomo pomerili z najmočnejšim tekmecem, aktualnimi evropskimi prvaki iz Nizozemske. Ker je na prvih tekmah ponavadi možno vse, sem res zadovoljen z žrebom,'' je pojasnil Kostić, ki slovenskih najstnikov ne bo prvič vodil na zaključnem evropskem tekmovanju. Pred leti je nekoliko starejše ''neizbrušene dragulje'', reprezentanco do 19 let, vodil na EP v Ukrajini, tako da mu ne manjka izkušenj. Ker se je Slovenija znašla v skupini s Poljsko, je splavala po vodi možnost, da bi se reprezentanci prihodnji teden pomerili na prijateljski tekmi v Varšavi, na kateri bi skupaj olepšali uverturo na prekrasnem Nacionalnem štadionu, ki bo v središču zanimanja na letošnjem članskem Euru.

Udovič: Fantje ne bodo izgoreli v želji

Da bodo najboljši slovenski kadeti na tekmovanju zaigrali čim bolj sproščeno, bosta skušala po najboljših močeh pomagati tudi ambasadorja prvenstva, nekdanja člana znamenite Katančeve ''zlate'' generacije.

''To je za fante izredna priložnost in motivacija. Dejstvo, da bodo videni in da so kvalitetni ... Ni ga lepšega kot igrati proti sedmim najboljšim reprezentancam v Evropi. Fantje so dobro vodeni, selektor Kostić jih bo pripravil za vsako tekmo tako kot je treba, tako da ne bodo izgoreli v želji in bodo polno motivirani. S kančkom sreče in pomočjo navijačev lahko dosežemo veliko,'' je prepričan Sašo Udovič, ki je pred 12 leti zaigral na Euru 2000. Takrat je na vratih stal Marko Simeunović, še drugi ambasador letošnjega največjega nogometnega dogodka v Sloveniji: ''Veliki favoriti so Nizozemci. Po mojem razmišljanju, pa tudi vseh ostalih strokovnjakov, ki so prišli na žreb z Uefe in spremljajo te zadeve, ima Nizozemska največje talente in najboljšo igro,'' meni dolgoletni vratar slovenske reprezentance. Tako bo že uvodna tekma med Kostićevimi izbranci in močnimi ''tulipani'' razkrila, do kod lahko s pomočjo domačega občinstva seže ambiciozna slovenska reprezentanca. ''Zelo težko ocenjujem, ali je žreb dober, saj ekip do 17 let ne poznam tako dobro. Glede na to, da je Gruzija v kvalifikacijah premagala tako Španijo in Anglijo, je tudi možno, da Slovenija premaga kogarkoli, nimamo pa za to nobene garancije. Pri mladih fantih je pomembno, da vse poteka čim bolj v duhu fair playa,'' je izpostavil predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin, ki je ponosno naznanil žreb, s katerim se je uradno odprlo evropsko prvenstvo do 17 let. Največji dogodek, ki bo kdajkoli pod okriljem Uefe potekal na slovenskih tleh.

Ne spreglejte