Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 12. 2015,
18.04

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Zdravko Mamić Dinamo Zagreb

Petek, 18. 12. 2015, 18.04

7 let, 12 mesecev

Šef Dinama po plačani varščini znova na prostosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Izvršni predsednik zagrebškega Dinama Zdravko Mamić je zapustil pripor, potem ko je sodišče sprejelo 14 milijonov kun (1,85 milijona evrov) v denarju in nepremičninah za njegovo varščino.

Zdravko Mamić ni smel govoriti o postopku, ki so ga proti njemu sprožili zaradi obtožb za domnevne finančne malverzacije v klubu. Prepričan je, da bo dokazal svojo nedolžnost, če bodo vložili obtožnico proti njemu. Ocenil je, da bodo kmalu ukinili tudi prepoved opravljanja nalog izvršnega predsednika kluba, kar je bil eden pogojev za njegovo izpustitev na prostost. Poleg tega ne bo smel priti v stik z več desetimi pričami.

"Našel bom način, da pomagam pri delovanju kluba, tudi kot prostovoljec," je izjavil po izpustitvi iz pripora. Pred priporom so ga s klici "Zdravko, Zdravko" in različnimi pesmimi dočakali njegovi privrženci in zaposleni v klubu, ki so se pripeljali s klubskim avtobusom. Vse jih je povabil na pijačo.

V četrtek so ob petih milijonih kun (658.000 evrov) varščine izpustili na prostost tudi njegovega sina Marija Mamića. Jutarnji list je danes neuradno poročal, da je skoraj celotno varščino za Marija Mamića plačal predsednik hrvaške nogometne zveze Davor Šuker. Denar in nepremičnine za varščino Zdravku Mamiću so zbrali tudi njegovi prijatelji.

Mamića so prijeli sredi novembra zaradi suma, da je pri domnevno spornih transferjih nogometašev oškodoval klub za približno 10 milijonov evrov in pol milijona britanskih funtov. Takrat so prijeli tudi predsednika hrvaške nogometne zveze in nekdanjega direktorja Dinama Damirja Vrbanovića ter dva podjetnika iz Istre. Vrbanovića so medtem izpustili, varščino je plačal tudi eden izmed podjetnikov.

Mamić je bil julija letos v priporu, v katerem je končal zaradi suma podkupovanja in utaje davkov, s čimer naj bi oškodoval klub in državo za 130 milijonov kun (17,1 milijona evrov). Takrat so ga izpustili, da se brani s prostosti ob sedmih milijonih kun varščine (921.000 evrov). Julija so prijeli tudi Mamićevega brata Zorana Mamića ter Vrbanovića, kot tudi delavca davčne uprave Milana Pernarja.

Ne spreglejte