Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
30. 12. 2015,
15.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Harry Redknapp NK Olimpija NK Olimpija Ranko Stojić Milan Mandarić

Sreda, 30. 12. 2015, 15.11

8 let

Scenarij, da bi Redknapp treniral Olimpijo, odmeva tudi v Angliji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Jesenski prvak Olimpija je edini slovenski prvoligaški klub, ki v času novoletnih praznikov še ne ve, kdo bo njegov trener. Športni direktor Ranko Stojić med kandidate uvršča tudi Harryja Redknappa.

Slabo leto je od tega, ko je Harry Redknapp nazadnje vodil klub. Ko je januarja zapustil klop londonskega kluba Queen's Park Rangers (QPR), ki je nato izpadel iz elitnega angleškega prvenstva, ni več našel delodajalca. V zadnjih dneh se njegovo ime omenja na seznamu kandidatov, ki bi lahko na klopi Olimpije nasledili Marijana Pušnika. O tem, da imena izkušenega Angleža ne gre jemati z rezervo, je nedavno spregovoril športni direktor zeleno-belih.

"Obstajajo določene možnosti za to, da se bo takšen scenarij res uresničil. Seveda ni treba poudarjati, da je tako predvsem zaradi odnosa, ki ga ima z njim naš predsednik. Prav njun odnos je naš največji adut. A hkrati je res, da ima Redknapp tudi določene ponudbe iz arabskega sveta. Če ne bo odšel tja, bo morda prišel k nam. Tudi zaradi tega, ker ve, da se Milan Mandarić določenega projekta loti le, če je prepričan, da je lahko pri njem uspešen," je športni direktor Olimpije Ranko Stojić povedal slovenskemu športnemu dnevniku EkipaSN.

Na Otoku je sodeloval tudi z Rudonjo in Prosinečkim

Njegove besede so odmevale tudi na Otoku. Izposodil si jih je angleški časnik Guardian in navedel, da se za 68-letnega stratega, ki je treniral Bournemouth, West Ham, Portsmouth, Southampton, Tottenham in QPR, svoj čas pa kandidiral tudi za mesto selektorja angleške članske reprezentance, resnično zanima Olimpija. Lastnik ljubljanskega kluba Milan Mandarić je v preteklosti odlično sodeloval z Redknappom. Stric slavnega angleškega nogometaša Franka Lamparda je Mandarićevo srce najbolj napolnil, ko sta sodelovala pri Portsmouthu.

Redknapp v karieri ni skrival naklonjenosti hrvaškim nogometašem. Svoj čas jih je pri Tottenhamu vodil kar štiri naenkrat. Odlično je sodeloval z nekdanjima nogometašema Olimpije Robertom Prosinečkim in Mladenom Rudonjo, dodatno domišljijo navijačev Olimpije pa je dvignil podatek, da se odlično razume tudi z nekdanjim hrvaškim reprezentantom Nikom Kranjčarjem, ki je star 31 let in še ni rekel zadnje vrhunskemu nogometu, zdaj pa išče novega delodajalca.

Če bi v Ljubljano prišel Redknapp, bi lahko morda s seboj pripeljal tudi nekdanjega hrvaškega asa, ki je pred dobrim desetletjem dvigoval prah s prestopom iz zagrebškega Dinama v vrste splitskega Hajduka.

Ne spreglejte