Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
11. 8. 2019,
14.00

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

Natisni članek

Ažbe Jug Haris Vučkić Tim Matavž

Nedelja, 11. 8. 2019, 14.00

4 leta, 8 mesecev

Zadetka Harisa Vučkića in Tima Matavža

Sanjski večer za Slovenca na Nizozemskem, ki sta se vrnila po hudih poškodbah

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73
Tim Matavž | Tim Matavž je v majici Vitesseja prišel do 79. gola v prvi nizozemski ligi, v kateri je zabijal tudi za Groningen in PSV Eindhoven. | Foto Getty Images

Tim Matavž je v majici Vitesseja prišel do 79. gola v prvi nizozemski ligi, v kateri je zabijal tudi za Groningen in PSV Eindhoven.

Foto: Getty Images

V soboto sta se v najboljši nogometni ligi na Nizozemskem med strelce vpisala tako Haris Vučkić kot Tim Matavž. Oba, prvi s Twentejem, drugi z Vitessejem, sta se veselila zmag in sta po dveh odigranih prvenstvenih krogih nove sezone pri vrhu prvenstvene razpredelnice.

Dva od treh slovenskih nogometašev, ki si kruh služita v tujini, imata danes veliko razlogov za zadovoljstvo. Twente, novopečeni prvoligaš, je v soboto s 3:1 zmagal v gosteh pri Groningenu. Tudi po zaslugi gola Harisa Vučkića, ki je igral od prve do zadnje minute in v 96. minuti postavil končni izid.

26-letni nekdanji veliki up slovenskega nogometa, čigar vzpon so močno zavrle hude poškodbe, je tako dočakal še četrti zadetek v nizozemski prvoligaški druščini, potem ko se je njegov zdajšnji klub v prejšnji sezoni iz druge lige ekspresno vrnil med elito.

Vučkić je prejšnjo sezono skorajda v celoti izpustil zaradi poškodbe, a je zdaj očitno zdrav.

Gol Harisa Vučkića:

Slovenca skupaj pri vrhu in ob boku Ajaxa

Med strelce se je v soboto zvečer vpisal še en Slovenec, ki se na Nizozemskem očitno odlično počuti, Tim Matavž. Zadel je pri gostujoči zmagi Vitesseja pri Willemu II, kjer je s soigralci zmagal z 2:0.

Končni izid je v 70. minuti postavil prav Primorec, ki je igral od prve minute in z zelenice odkorakal v sodnikovem dodatku.

To je bil zanj prvi prvenstveni gol sezone. V prejšnji jih je zabil devet, a jo je, podobno kot Vučkić, v precejšnji meri izpustil zaradi hujše poškodbe.

Tako Twente kot Vitesse – oba sta v prvem krogu odščipnila točki velikanoma PSV Eindhovnu oziroma Ajaxu iz Amsterdama, potem ko sta z njima remizirala – sta trenutno s štirimi točkami po dveh odigranih tekmah nove sezone pri vrhu lestvice skupaj z Ajaxom in Sparto Rotterdamom.

Gol Tima Matavža (drugi zadetek na posnetku):

Tretjemu Slovencu v prvi nizozemski ligi, vratarju Ažbetu Jugu, gre precej slabše. Njegova Fortuna Sittard je v prvem krogu izgubila v gosteh pri AZ Alkmaarju z 0:4, danes pa doma remizirala proti Heraclesu z 1:1.

Na obeh tekmah je 27-letni slovenski vratar obsedel na klopi svojega kluba.

Tim Matavž
Sportal Matavž obstal pred vrati Evrope
Tim Matavž
Sportal Vroči Matavž poslal sporočilo Keku #video
Ne spreglejte