Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
28. 5. 2019,
22.28

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Tim Matavž Vitesse Matjaž Kek

Torek, 28. 5. 2019, 22.28

4 leta, 10 mesecev

Vitesse pokleknil na zadnji stopnički

Matavž obstal pred vrati Evrope

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Tim Matavž | Tima Matavža, vsaj v dresu Vitesseja, v naslednji sezoni ne bomo spremljali v evropskih tekmovanjih. | Foto Getty Images

Tima Matavža, vsaj v dresu Vitesseja, v naslednji sezoni ne bomo spremljali v evropskih tekmovanjih.

Foto: Getty Images

V ponedeljek je obstal pred vrati reprezentance, dan za tem je Tim Matavž ostal tudi brez Evrope in z Vitessejem v finalu play-offa nizozemskega prvenstva izgubil proti Utrechtu, čeprav je Primorcu in njegovim soigralcem iz Arnhema po prvi tekmi kazalo zelo dobro.

Tim Matavž
Sportal Vroči Matavž poslal sporočilo Keku #video

V prejšnji sezoni je Vitesse v rednem delu nizozemskega prvenstva pristal na šestem mestu in se, tako kot vsi prvoligaši med četrtim in sedmim mestom, podal v play-off za zadnje mesto v ligi Europa. Po zmagi v polfinalu je v finalu odpravil Utrecht in se uvrstil v Evropo.

Letos je bila sezona Vitesseja skorajda identična, redni del je končal na petem mestu in se spet podal v play-off za isto tekmovanje. V polfinalu je, tudi z dvema goloma Tima Matavža, brez večjih težav odpravil Primorčev nekdanji klub Groningen, potem pa v finalu naletel na lanskoletnega tekmeca. V petek je z novim zadetkom Matavža remiziral z 1:1 v Utrechtu in bil pred torkovo povratno tekmo v ugodnem položaju.

Se pa na žalost navijačev Vitesseja obračun v Arnhemu ni razpletel tako, kot so si želeli. Utrecht je zmagal z 2:0 in se prebil v Evropo, medtem ko so Matavž in soigralci ostali brez nje. Izkušeni slovenski napadalec, ki se ni znašel na ponedeljkovem seznamu selektorja Matjaža Keka za prihajajoči tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 v Avstriji in Latviji, je tako na neljub način sklenil sezono, v kateri je imel precej težav s poškodbami.

Matavž, ki je bil tudi tokrat na igrišču od prve do zadnje minute, je v 22 nastopih zabil 11 golov, a zaradi zloma noge ni igral od konca septembra lani do konca marca letos.

Jan Oblak
Sportal Oblak pomiril Keka, Šporar na pregledih zaradi rame #video

 

Ne spreglejte