Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
4. 5. 2015,
2.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Samir Handanović Inter serie A Chievo

Ponedeljek, 4. 5. 2015, 2.00

8 let

Samir Handanović potožil, da ni težava le v denarju

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović je v nedeljo na domači tekmi s Chievom blestel med vratnicama Interja, po remiju pa pojasnil, da ga v prihodnje zanima klub, kjer bi nizal zmage.

Kje bo v prihodnji sezoni branil Samir Handanović? Za Ljubljančanom, ki bo poleti dopolnil 31 let, se sodeč po zadnjih neuradnih govoricah zanima kar nekaj evropskih velikanov. Ne prihajajo le iz Italije (Roma), ampak tudi Anglije (Manchester United, Liverpool) in Španije (Real Madrid), kar priča o ugledu, ki ga je v nogometnem svetu deležen dolgoletni slovenski reprezentant.

Čeprav si z nekaterimi odličnimi predstavami in ubranjenimi kazenskimi streli status najboljšega vratarja v serie A utrjuje tudi v tej sezoni, mu selitev iz Vidma v Milano vseno ni prinesla načrtovanega zadovoljstva. Želel je nastopiti v evropski eliti, se družiti z najboljšiti in okušati slasti lige prvakov, a se je znašel v nehvaležnem položaju, ko z Interjem trepeta, da ne ostane brez Evrope. Do konca sezone so le še štirje krogi, črno-modri pa se nahajajo na osmem mestu, ki ne prinaša uvrstitve v ligo Europa.

Inter bi brez njegovih obramb izgubil proti Chievu

Nogometaši Interja so v nedeljo zapravili lepo priložnost, da poskočijo na šesto mesto, a so proti Chievu, ki si je že zagotovil obstanek, osvojili le točko. Razočarani gledalci na San Siru niso videli zadetkov, njihovi ljubljenci pa niso izkoristili domačega poraza Sampdorie, ki je v sobotnem derbiju izgubila proti prvaku Juventusu.

Inter je bil v prvem polčasu boljši tekmec, v drugem pa so pobudo prevzeli gostje iz Verone in pošteno namučili Handanovića. Navijači milanskega kluba, ki se v zadnjih sezonah otepa skromnih rezultatov, vsekakor manjših od pričakovanj vodstva kluba, so lahko hvaležni Ljubljančanu za odlično predstavo in vsaj tri ubranjene velike priložnosti ''letečih osličkov''. Če ga ne bi bilo, bi Inter vknjižil nov poraz, tako pa še vedno upa o Evropi.

''Sarma'' si je v ekipi Interja prepričjivo prislužil najvišjo oceno, po dvoboju pa so odmevale njegove besede o tem, kako potegajo pogajanja med njegovim zastopnikom Federicom Pastorellom in vodstvom kluba, ki zelo zanimajo javnost.

Sarma bi rad zmagoval

Handanoviću pogodba z Interjem poteče po koncu sezone 2015/16, trener Roberto Mancini pa je že sporočil, da slovenski reprezentant ne bo prejel priložnosti, če pred tem ne bo podaljšal pogodbe. Pogajanja potekajo že nekaj časa. Zatika se pri denarju, saj želi Handanović letno plačo v vrednosti treh milijonov evrov, Inter pa ponuja nekoliko manjši znesek, težave pa tičijo tudi drugje.

O tem so italijanski mediji namigovali že veliko časa, po dvoboju s Chievom pa je njihovim domnevam pritrdil sam Handanović: ''Pogovori med klubom in mojim zastopnikom potekajo, a še ni sklenjen dogovor. Lahko vam povem, da težava ne tiči le v denarju. Rad bi zmagoval, takšne so moje ambicije, kar se mi zdi nekaj povsem normalnega,'' je v mikrofon televizijske postaje Sky Sports odvrnil mlajši izmed bratrancev Handanović, ki je bil proti Chievu proglašen za najboljšega posameznika gostiteljev.

Najbolj se je izkazal s posredovanji v drugem delu, ko je ustavil nevarne strele Argentinca Mariana Izca, Riccarda Meggiorinija, najbolj pa prvega strelca gostov Alberta Paloschija. Pri Chievu je vso tekmo odigral Boštjan Cesar, drugi slovenski legionar Valter Birsa pa je dvoboj na štadionu, kjer je ponosno branil barve AC Milana, spremljal s klopi za rezervne igralce.

Lani je prestopil Oblak, bo letos Handanović?

Handanović je s tem, da želi v prihodnje okušati več zmag, poslal sporočilo lastniku Interja Ericku Thohirju, da je pripravljen ostati zvest milanskemu klubu le ob zagotovilu o močnejši postavi in boljših rezultatih v prihodnji sezoni. Ker mu pogodba z Interjem poteče konec junija 2016, milanski klub pa ga ne bi rad izgubil brez odškodnine, je zelo aktualna možnost, da v poletnem prestopnem roku zamenja klubsko okolje.

Še vedno ostaja prvi favorit Roma, godi pa tudi zanimanje nekaterih ostalih znanih klubov iz Evrope (lani ga je želel tudi Atletico Madrid), kar bi lahko poskrbelo za dinamično dogajanje v prestopnem roku. Lani ga je kar se tiče slovenskega nogometa zaznamoval rekorden prestop Jana Oblaka iz Benfice k Atleticu, letos bi lahko poleti izstopal še vedno ambiciozni Handanović, ki mu pri Interju ni usojeno, da bi sploh kdaj branil v ligi prvakov.

Ne spreglejte