Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
13. 12. 2016,
12.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Sergio Ramos Zinedine Zidane svetovno klubsko prvenstvo Real Madrid

Torek, 13. 12. 2016, 12.20

6 let, 6 mesecev

Real Madrid na Japonskem

Ronaldu na Japonskem pripravili presenečenje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Real Madrid Japonska | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zvezdniki madridskega Reala se na Japonskem, kjer jih na vsakem koraku spremljajo navdušeni domači ljubitelji nogometa, pripravljajo na polfinalni nastop na klubskem svetovnem prvenstvu. V četrtek se bodo pomerili z mehiško Americo. Vzdušje v taboru belih baletnikov je sproščeno, za še boljšo voljo pa so poskrbeli igralci, ki so Cristianu Ronaldu, aktualnemu dobitniku zlate žoge, pripravili posebno presenečenje.

Evropski nogometni prvaki so na Japonsko odpotovali s ciljem, da osvojijo svetovni naslov. V Yokohamo so po 13-urnem poletu prispeli v ponedeljek in naleteli na kraljevski sprejem. V deželi vzhajajočega sonca jih je pričakalo na tisoče navdušenih navijačev, največjega zanimanja pa je po pričakovanju deležen Cristiano Ronaldo.

Dobitnik zlate žoge se zaradi potovanja na prizorišče klubskega svetovnega prvenstva ni mogel udeležiti ponedeljkove slovesnosti v Parizu. V njegovih rokah se je vseeno znašla zlata žoga. Soigralci so mu izročili klubsko darilo, torto v podobi prestižnega priznanja, želje vsakega nogometaša na svetu. Kapetan Sergio Ramos, ki je na zadnji tekmi rešil bele baletnike in jim v zadnji minuti zagotovil pomembno zmago nad Deportivom (3:2), je osrečil Portugalca z zlato torto, okrašeno z jagodami in čestitko.

Trener Zinedine Zidane je na Japonskem že vodil dva treninga. Na torkovem je večini igralcev namenil počitek, saj želi, da bi se čim hitreje privadili na časovno spremembo in se v četrtek, ko se bodo v polfinalu pomerili z mehiškim prvakom Americo, predstavili v najboljši luči.

"Trije dnevi bodo dovolj za pripravo," je prepričan Francoz, ki v tej sezoni z Realom sploh še ni izgubil. Madridski Real pod njegovim vodstvom ni izgubil že osem mesecev. Nanizal je 35 tekem brez poraza, v četrtek pa lahko rekorden niz še podaljša. Na štadionu Nissan v Yokohami se bo pomeril z mehiškim velikanom Club America. Dvoboj se bo začel ob 11.30 po slovenskem času.

Ne spreglejte