Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
23. 1. 2019,
10.43

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Natisni članek

Twitter Gary Lineker Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Emiliano Sala

Sreda, 23. 1. 2019, 10.43

5 let, 3 mesece

Ronaldo dvignil prah z objavo v času iskanja pogrešanega Argentinca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53
Cristiano Ronaldo Zaslišanje Madrid | Cristiano Ronaldo je bil v torek v Madridu. | Foto Reuters

Cristiano Ronaldo je bil v torek v Madridu.

Foto: Reuters

Portugalski nogometni superzvezdnik Cristiano Ronaldo je z objavo fotografije na družbenih omrežjih, kjer uživa v udobni vožnji z letalom, dvignil ogromno prahu. Nanj se je usul plaz obtožb in kritik, da je v času, ko svet moli in stiska pesti za usodo pogrešanega Argentinca Emiliana Salaja, izbral popolnoma neprimeren trenutek za takšno objavo.

Emiliano Sala
Sportal Pretresljivo zadnje sporočilo Argentinca, ki je izginil z letalom

Za Portugalcem Cristianom Ronaldom je pester začetek tedna. V ponedeljek je pomagal Juventusu do zmage nad zadnjeuvrščenim Chievom (3:0), a tudi zapravil najstrožjo kazen, v torek pa je odpotoval v Madrid, kjer je bil zaslišan na sodišču. Priznal je krivdo za davčno utajo. Moral bo plačati skoraj 19 milijonov evrov kazni, prejel pa je tudi pogojno 23-mesečno zaporno kazen, a mu ne bo treba iti za zapahe, saj je dobil kazen, krajšo od 24 mesecev.

Cristiano Ronaldo Zaslišanje Madrid
Sportal Ronaldo sprejel krivdo, plačal bo skoraj 19 milijonov evrov #video

Portugalec je v špansko prestolnico pripotoval nasmejan, v družbi srčne izbranke Georgine Rodriguez. Ko je zapuščal Španijo, saj se je končal večletni sodni proces o davčnih utajah, je bil zadovoljen. Lahko si je oddahnil. Ni skrival dobre volje, nato pa si je privoščil potezo, ki je razjezila marsikaterega uporabnika družbenih omrežij.

Na dan, ko je svet objokoval usodo pogrešanega argentinskega nogometaša Emiliana Salaja, za katerega žal obstaja velika možnost, da je doživel letalsko nesrečo in izgubil življenje v Rokavskem prelivu, je objavil fotografijo, na kateri prešerno nasmejan uživa v svojem zasebnem letalu. To je podkrepil z dvignjenim palcem, s katerim je poudaril uspešen vzlet letala. Sledili so mešani odzivi njegovih sledilcev, med katerimi ni manjkalo kritikov, ki so mu očitali neposrečeno izbiro trenutka za objavo fotografije s takšno vsebino.

Emiliano Sala
Sportal Drama na Otoku: izginilo letalo z Argentincem, za katerega so plačali 17 milijonov evrov

Opomnili so ga na nesrečno usodo Salaja in se spraševali, ali je napadalec Juventusa oziroma njegova služba za odnose z javnostjo sploh vedela za nesrečen polet novopečenega nogometaša Cardiff Cityja iz Nantesa v Wales. Je Ronaldo brez čustev ali preprosto ni vedel za nesrečen dogodek Salaja?

O tem, da je Ronaldo prestopil mejo dobrega okusa, ga je opozoril tudi nekdanji angleški nogometni zvezdnik, zdaj pa priznani strokovni komentator in analitik Gary Lineker. ''Ni primeren dan za takšen tvit. Res ni,'' je bil kratek in jedrnat. Medtem v Rokavskem prelivu pri otoku Guernsey poteka združena akcija francoskih in angleških reševalcev, ki se trudijo, da bi našli izginulo letalo, v katerem sta bila izkušeni 60-letni britanski pilot David Henderson in nogometaš Sala.

Cristiano Ronaldo
Sportal Ronaldo po prvi lovoriki z Juventusom: To je šele začetek

 

Ne spreglejte